„ Pe ce pune mâna se usucă”

Citeam ieri un articol din #transilvania365 – „ Coaliția USR-PNL nu a vrut bonificație de 10% pentru plata impozitelor. Însă pentru fotbal și pentru RIAL au găsit câteva milioane de euro”, și m-a luat cu frisoane pe cocoașă.

Citez, apoi comentez „ La RIAL au dat 9 milioane de lei de pomană, la fotbal alte milioane. Însă pentru stimularea brașovenilor care își plătesc taxele la timp nu au vrut să crească bonificația de la 5% la 10%.

Consilierii PNL și USR votează pe bandă rulantă proiectele unde au interes sau oameni puși pe funcții. Când vine vorba despre un proiect care vizează cetățenii de rând, spun PAS! Pentru că așa e la Brașov. Pentru RIAL, unde cele două partide și-au împărțit funcțiile plătite gras din bani publici, aleșii PNL și USR au votat fără să clipească, chiar dacă s-au alocat 9 milioane de lei pentru o societate unde muncitorii au fost dați afară pentru a fi angajați…șefi.Conducătorii se plângeau că societatea este în colaps, dar bani pentru salarii au găsit, astfel că le-au dublat.Bineînțeles, acest lucru nu îi deranjează nici pe useriști, nici pe liberali.

Când au auzit că un consilier local solicită ca cei care plătesc taxele și impozitele până la sfârșitul lui martie să primească o bonificație de 10%, nu de 5%, consilierii puterii au sărit ca arși, chiar dacă suma ar fi undeva la jumătate față de cât s-a dat de exemplu pentru RIAL care nu aduce niciun beneficiu Municipiului, ci doar oamenilor din cele doua partide. Asta ca să nu mai vorbim despre câți bani ”papă” fotbalul brașovean pentru a se zbate în mediocritate. Dar pentru Coliban nu este o problemă, aceste sume de bani aruncate aiurea nu par să-l deranjeze, doar când este vorba despre beneficiul comunității se arată iritat.

Chiar dacă liberalii s-au abținut la acest proiect propus de către Raluca Stancu de la PSD, voturile pentru nu au fost destule, astfel că proiectul a fost respins. Cu alte cuvinte, interese și iar interese, dar de partid, nu pentru cetățenii brașoveni plătitori de taxe și impozite.”

Comentez. Dacă aveam vreun dubiu în legătură cu buna credință în administrație, aceasta a fost spulberată de mult timp, exact din cauza rahaturilor de genul ăsta.

Orașul a devenit mizer și plin de gropi în asfalt dar Coliban cinstește masa ca „ nașul mare”. Să fie din plin, să fie apropiații de partid mulțumiți și satisfăcuți până la ultimul.

Mă întreb cum mama mă-sii e posibil ca o societate comercială ca RIAL-ul să aibă nevoie de milioane și milioane de la buget când are pe mână tot fondul locativ al primăriei? Pentru că până a intrat USR-ul la butoane, RIAL-ul se presupune că era „ banca” lui George Scripcaru. Din care presupuneam că a dat cu dărnicie ca să fie bine „ la toată lumea”. Uite că USR-ul l-a implementat acolo pe Jula ( director ) și faptul că e toată ziua cu mâna întinsă la bugetul primăriei îmi arată că e bun de manager de ne-a lăsat lați pe toți. 9 milioane de lei.

Cu fotbalul din urbe la fel. Desființezi echipa de fotbal Corona și dai palmaresul la altă echipă făcută aproape inexplicabil, care papa bănuți ca să se zbată printre ultimele în liga a doua de fotbal.

Dar când e vorba de bonificații la plata taxelor și impozitelor pentru cetățeni, te ți tare și pe poziție. Măcar PNL-ul s-a făcut că „ plouă”. USR-ul? Nici să n-audă. Sunt mult prea ocupați ca să dea o spoială peste tinicheaua ruginită, să mimeze că toate sunt bune și cald la vară.

Parafrazez una auzită prin târg, nu-mi amintesc de la cine, și nici nu bag mâna în foc că e reală. Dar sună bine. Cică fosta soacră a lui Coliban ar fi zis ceva de genul „ Cine? Allen? Pe ce pune mâna se usucă!”. Păi îi cam dau dreptate. E cam dură și reală.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Foto – transilvania365

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *