Sânpetru, comuna cu cei mai pricepuți șefi USR !

Avem și noi, cei din comuna Sânpetru cu ce să ne lăudăm: cel mai priceput primar din lume și cei mai pricepuți trei consilieri locali de la USR.

Să începem cu primarul, pe numele lui real Eusebiu Marian Arhire, un om care de la începutul mandatului de primar a arătat că se pricepe la „ de toate“. Este cel mai bun la dat sfaturi despre cum se taie iarba ca să crească mai repede. Este cel mai bun la chiuretaj bovin și ovin, dar și la creșterea natalității la populația de melci pe dealul din Sânpetru. Este cel mai bun primar din tot sud-estul Europei când vine vorba de printat tabele pe ambele părți ale unei coli A4. Este de altfel și singurul primar din România care știe că ciclam este cea mai bună culoare pentru toboganele din grădiniță. De altfel acesta este singurul motiv pentru care a fost ales primar in comuna Sânpetru.

Pe locul doi în topul celor mai pricepuți oameni din comuna noastră este consilierul local EUGEN CUCU, cel mai bun și mai priceput consilier când e vorba de urbanism, drumuri, poduri, piatră cubică, numărat gropile de pe străzi și bârfele de la colțul străzii. Fost șef de partid, fost activist înrăit. Cine nu e cu el e comunist sau putinist. Bineînțeles că este câștigătorul de fapt și de drept al concursului de pricepuți din comuna noastră, având și numele de cod PRICEPUTUL !

Pe locul trei dar la egalitate de puncte cu cei de mai sus este nimeni altul decât marele priceput Dan Pădure, și ăsta la rândul lui fost șef de partid, gargaragiu fruntaș cum ar spune gurile rele ! El se pricepe la shaorma cu de toate, începând cu cele mai bune sfaturi despre cum ar trebui dirijată circulația prin comuna noastră și terminând cu filosofia plantării de puieți de copac pe marginea drumurilor. Este priceput la administrație publică, tăiat iarba și frecat menta pe bani publici, dar se pricepe și la înmulțirea cărăbușilor și tragerea de conducte de canalizare. Dacă vreodată aveți nevoie de sfaturi despre cum să te branșezi la combinație la canalizarea publică, puteți apela la el cu încredere. Se pare că știe!

Ultimul pe lista celor mai pricepuți oameni este consilierul local Andrei Crap, care a reușit performanța să scrie 5 cuvinte cu pixul pe hârtie, cu propria mână și nu a suferit niciun accident cerebral !!! El este cel mai bun la compuneri și comentarii literare asupra operelor marilor scriitori ai lumii , fiind considerat un fin critic de artă când e vorba de numărat semnele de circulație , trotuarele și stâlpii de iluminat cu cuiburi de berze. Cert e ca e cel mai priceput în ședințele de consiliu local atunci când spune cineva ceva rău despre USR!

Chiar și oamenii se miră de ce soarele nu se învârte după comuna asta când sunt atâția oameni pricepuți și competenți la conducerea comunei !

P.S. : chiar și domnul Crap a fost mare șef de partid, în partidul în care toți membrii devin șefi pe rând, la fiecare două-trei luni.

 

Cu stimă,

Buzatu Dumitru Adrian

 

Disclaimer – datele, faptele și ideile prezentate în acest text nu reprezintă total sau parțial opinia redacției „ Informația Brașovului”, și sunt publicate doar cu scop informativ. Întreaga răspundere revine autorului articolului în cazul nerespectării legislaţiei în vigoare.

* ATENȚIE ! Acest text este un pamflet și/sau ficțiune și va fi tratat ca atare. Orice asemănare cu personaje sau întâmplări reale este pur întâmplătoare.

** PAMFLÉT s.n. Scriere satirică în proză sau în versuri în care sunt înfierate atitudini, fapte, concepții negative.

*** SATIRA este o formă literară de critică a slăbiciunilor individuale, sociale sau general omenești, adesea într-un mod acuzator. Caracteristicile stilistice ale satirei sunt ironia, exagerarea caricaturală a unor aspecte particulare și construirea unor relații neobișnuite de aparență absurdă. 

**** FICȚIÚNE, ficțiuni, s. f. Reprezentare produsă de imaginația cuiva și care nu corespunde realității sau nu are corespondent în realitate; plăsmuire a imaginației; născocire. [Pr.: -ți-u-] – Din fr. fiction, lat. fictio, -onis.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *