„ Ce s-a ignorat în partea asta e că primarul e un idiot despre care nu se știa că e idiot că nu i s-a dat șansa să se afirme.”

Eftimie ( TNR) îl bubuie bine pe Coliban. Nu că nu merită. Merită cu vârf și îndesat.

Pune maestrul eftimie pixul pe hârtie ( de fapt degetele pe tastatură) și iese un articol de „ îți bați vecinii”. Link-ul îl aveți la finalul postării.

Eu îmi iau libertatea să comentez anumite fragmente.

Sar peste partea cu proiectul de reamenajare a Pieții Sfatului pentru că pur și simplu este un subiect care pe mine mă depășește, n-am cunoștințe de arhitectură, peisagistică, design urban, și în general sunt mai chior de felul meu. În schimb mă pricep la comunicare. Și șeful firmei de arhitectură nu se pricepe la comunicare. Pentru că a vorbit aproape singur în ședința de consiliu local, și aici o să-l citez pe Eftimie „ Practic, dacă îmi pun copilul să conspecteze ce a spus ăsta risc să fiu decăzut din drepturi de Protecția Copilului și să fac pușcărie.”

Cu alte cuvinte a venit și a executat vorbitul la liber netradus din păsărească arhitecturală în limbaj comun, lejer, pentru toate urechile needucate. Și nimeni nu l-a întrerupt. Au stat, l-au ascultat și s-au uitat la el ca la poarta nouă. Cred că și lui Coliban îi pâlpâiau ledurile, bine el săracul nu se prea pricepe la nimic. Dar măcar i s-a umflat pipota că a vorbit frumos omul ăla. Vorbit frumos într-un oraș frumos.

În continuare vorbește despre „ Administrație străzi”. Și pe fostul șef îl face „ tâmpit”. Pentru deciziile și sugestiile pe care le simțim pe cocoașă de fiecare dată când ieșim în trafic. Citez, ca să nu fiu „ citat” – „ Practic nu poți găsi ceva în Brașov care să nu fie greșit din punct de vedere rutier dacă întrebi un specialist. (Exemple la întâmplare: giratoriile se construiesc în intersecțiile între străzi cu valori egale de trafic, altfel tot ambuteiaj iese, liber la dreapta favorizează accidentele rutiere, sensurile unice creșterea vitezei).”

Și ajungem la partea mea favorită din articol ( link-ul la finalul postării ). Citez „  Anul trecut primarul a anunțat o chestie destul de bună, reducerea vitezei în centru la 30km/h. Ce s-a ignorat în partea asta e că primarul e un idiot despre care nu se știa că e idiot că nu i s-a dat șansa să se afirme. Omul e înconjurat de o gloată de consilieri, unul mai prost ca altul, și nu exagerez, serios, trebuie să-i cunoști pe unii dintre ei, paznicii de la magazin o să ți se pară academicieni…Care-i faza, în urbanism se știe de mai bine de jumătate de secol că reducerea vitezei nu se obține neapărat prin semne ci prin schimbarea geometriei străzilor.”

Da, ce să mai zic…de unde nu e, nu e. Ce vrei să scoți? Inginer din manager am văzut că nu se poate. Primar din manager și aproape inginer? Nici asta. Că am luat o țeapă de nu ne vedem cu Coliban ăsta? Asta se vede cu ochiul liber. Administrează Colban de ne ținem toți de garduri și fluierăm a pagubă. Că ăsta visează noaptea și dimineața vine la primărie să pună în fapt. Și îl doare la „ banană” de toată lumea. Că face bine, rău, nu contează, omul are un vis, și visul lui e…habar n-am care e. Dar sigur are un vis. Și visul lui e coșmarul orașului.

Cităm din articolul lui Eftimie „  Gagiul a organizat Forumul Orașelor Verzi aici, a apărut cu cămășuța aia lui albă în videouri pe internet explicând cât de mult îi pasă de ecologie. În condițiile în care e de doi ani primar și nu a instalat măcar un rastel de biciclete la vreuna din instituțiile la care e șef. Moldoveanul de dinainte a reușit asta, și despre ăla știam că nici măcar n-a terminat liceul.”

Oho, și nici măcar aici autorul nu s-a apropiat de master planul velo care va face Brașovul „ ciclabil”. Zeci de kilometri de pistă de biciclete ca să crape pipota în șoferi. Asta e viitorul. Bicicleta. Bicicleta și ecologia.

De unde atâta ecologie. De la groapa de gunoi pute. Pute ca pe vremea lui Scripcaru. Mizerie prin oraș e „ grupa mare”. De vreo săptămână a început Coliban să se laude că spală străzile. Ce l-o fi oprit până acum, habar n-am. Prin Poiana Brașov se defrișează în draci că trebuie să se construiască cartiere rezidențiale. Planifică Coliban să mai dispară câteva zeci de locuri de parcare din centru și să mai apară pietonale. Că așa se oprește poluarea.

Ca să murim noi de ciudă că el e primar și noi comentaci.

 

Luați de citiți articolul –

 

„Băi, ce frumos ar fi aici dacă s-ar face ceva”.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

2 thoughts on “„ Ce s-a ignorat în partea asta e că primarul e un idiot despre care nu se știa că e idiot că nu i s-a dat șansa să se afirme.”

  1. Nea Vâju, știu că e disperarea mare pe la tulbureii care finanțează cu două parale fițuica asta online, dar mai dați-vă un pic silința când mințiți ca godacul. I se pot imputa destule lui Coliban, dar prin oraș au apărut în ultimii doi ani rasteluri de biciclete bune printr-o grămadă de locuri, sunt cât se poate de vizibile. Vă dau un pont: sunt vreo trei sub nas, în zona Primărie-Poștă-Modarom. Desigur, ca să afli asta, trebuie să te intereseze, adică să faci un minim efort, să nu fii putoare. Ideal ar fi să verifici, dar asta e deja jurnalism, iar dumneavoastră sunteți complet străin de lucrul acesta. Deci, nu e un secret ca sunteți complet tendențios, dar un pic mai mult efort când mințiți nu strică! 😉

    1. Domn Caisă, rugăminte mare! Să ne spuneți și nouă cine sunt tulbureii care finanțează cu două parale fițuica, că nu-i detectăm nicicum și avem nevoie de o mărire de salariu ca de „iarbă”. Mulțumiri în avans, că lichidarea e la sfârșitul lunii. În altă ordine de idei, ne cerem scuze pentru treaba cu rastelurile de bicicletă, dar pentru asta trebuie să-l faceți „ putoare” și să-l puneți să facă efort când minte pe amicul Eftimie, că noi doar am citat din textul lui. Ori stați mai prost fie cu atenția, fie cu urmărirea logică a unui text. Noi sperăm că nu!
      Hai Doamne ajută! și la domn Caisă și să ne auzim de bine. Care bine, vedem noi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *