SARCASM marca BNR – Isărescu ne recomandă câte un ceai de tei în timp ce noi aproape ne tăvălim în chinuri

Mugur Isărescu este un tip realizat. Conform standardelor de bunăstare personală de oriunde din lumea civilizată. El este un individ care nu merge degeaba la serviciu. Pentru că pe lângă plata facturilor și a parizerului, la sfârșitul lunii rămâne în buzunare cu o sumă considerabilă, care-l pune în postura de a nu ajunge vreun anxios. Pentru că românii se împart în trei categorii. Anxioșii, cei care au un job, business sau sunt la pensie, și care lună de lună trăiesc cu teama că vor trebui să se împrumute cu sume de bani ca să acopere cheltuielile generate de ei personal sau de business. Personaje cu comportament nevrotic. Relaxații, cei care au pentru ei și încă câteva generații, și care habar nu au cât costă un litru de benzină sau de ulei de floarea soarelui, și a căror singur stres cotidian este … habar n-am care este pentru că nu fac parte din categoria asta, dar bănuiesc că nu prea au legătură cu realitatea, și, ultima categorie, cei care par că au Alzheimer, și pe care îi doare la papuci de tot.

Isărescu face parte dintre ăia relaxați. Pentru că altfel se vede economia din biroul lui de la BNR cu un ceai de tei în față.

Hai să vedem cât bagă în buzunar turnătorul „ Manole” pentru a ne trimite bezele și indicații de la biroul lui de la BNR, dotat cu secretară, mașină și șofer.

Salariul anual de guvernator, un mizilic care face bine la buric. Doar 966.361 lei. Mocangeală! Numai vreo 55 de salarii minime pe lună. Tradus în euro, direct la 5 ron, ca să nu ne încurcăm cu mărunțiș, Mugurel al nostru „ produce” numai vreo 16.000 de euro. Ca terme de comparație, numai din salariu, omul „ face” un Duster pe lună. Nu vârf de gamă. Unul mediu ca dotări.

Omul nostru are și pensie. Că a muncit pe brânci ca să ne fie nouă bine. Vine poștașul la el cu vreo 3300 euro fără indexarea din ianuarie 2022. Academia Română mai pune și ea ceva mărunțiș ca să rotunjească veniturile de om amărât, slujbaș la stat. Numai vreo 500 de euro.

Una peste alta, omul când trage linie la sfârșitul lunii, a băgat în buzunar 20.000 de euro. Lună de lună.

Amărășteanul nostru se uită peste ochelari la noi, având prin buzunare și bani azvărliți prin niște conturi bancare, nu cine știe ce, doar vreo 1,5 milioane lei, 27.500 euro și 12.500 dolari. Ăștia cred că i-au căzut din buzunar prin bancă și i-au făcut repede conturi. Să nu umble cu atâta cash la el că lumea e rea și hoață.

Omul nostru se mai laudă cu bijuterii și obiecte de artă în valoare de 207.050 euro, cu 1,5 milioane de lei împrumutați firmei lui, SC Măr SRL, 1,1 milioane de lei, valoarea acțiunilor pe care le deține la firma SC Măr SRL, precum și cu alte acareturi. Casă de locuit, casă de vacanță, apartament, mașină, barcă, terenuri.

Vai mama lui de sărăntoc! În loc să se bucure de pensie, stă înfipt în problemă de vreo, țineți-vă bine, 33 de ani. Da, exact, din 4 septembrie 1990.

El și cu Regina Angliei!

L-a bătut până și pe Iliescu la longevitate în „ pâinică”.

Și băiatul ăsta ne recomandă nouă, anxioșilor, un ceai de tei. Ca să ne calmăm la nervi și să dormim bine la noapte, să privim inflația mai relaxați.

O arde Mugurel pe sarcasm și sfidare de ne-a lăsat lipiți de bănci! Alea din parc!

Băi geniul finanțelor, băi „ Manole”, ia mai du-te bă-n aia a mă-tii !

Ceai de tei să bei tu. Îmbunătățit cu „ praf” de Moscova!

Huo!

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Foto – ecomedia

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *