Hahalerelor!

„ Dumnezău” de la BNR, acest Tutankhamon al finanțelor românești, după e a trosnit o șarjă de muci în ceaiul de tei ( de unde vine și zicala „ muci în ceai”), a mai dat una. Abisală!

„ De unde, tată, să se mai reducă impozitele?”. Așa a zis Manole de BNR. Acest faraon, mai nou slobod la gură ca un golan de la marginea mahalalei, pus stăpân din 1990 pe finanțele României, prins mai nou de fibra sarcasmului, o dă în stand-up comedy. Pe banii românilor. Făcând abstracție că lunar bagă în buzunar un portbagaj de bani.

Aș îndrăzni să spun că e un început de bubă nasoală în căpuțul lui. Dar nu îndrăznesc. Deși seamănă, decodând comportamentul. Probabil la următoarele conferințe de presă o să vină încălțat în papuci de casă și halat, și o să ne spună că a luat BNR-ul pe persoană fizică. Și o să își toarne și un ceai de tei. Să se liniștească la nervi. Că săracul are de hrănit multe guri, facturi gigantice la gaz, face analize la raft la supermarket când merge la cumpărături. Chestii uzuale.

Probabil nu-i ajunge salariul, pensia și indemnizația de la Academia Română. Se freacă cu „ sărăcia” pe față .

Într-o zi se va plânge că duce BNR-ul în spate de 32 de ani exact ca Sisif. Că n-a avut somn nopți întregi calculând variante de reducere a impozitelor, inflației, cursului valutar.

Și o să își dorească să-i facem statuie.

Oricum, celălalt faraon, ăla de Cotoceni, Mutannis șase case, îl acompaniază cu sârg. Iese „ domn preșe” și ne trage un scuipat fix în ochi cu următoarea declarație „ Toate crizele din prezent au o singură cauză – războiul lui Putin împotriva Ucrainei”.

Jură-te că așa e! Gata, a ieșit bunicuțul criminal cu armata de orci din careul lui s-a urcat pe ucraineni, și am găsit vinovatul de serviciu.

Bă băieți, urechea la mine că am un comunicat important pentru țară. Nu Putin e de vină, deși așa am putea crede. Putin doar a pus punctul pe i. Și ne-a arătat pe unde e găurită găleata de pierde apă.

În primul rând noi suntem de vină. Că fie v-am votat ( Iohannis), fie v-am tolerat 32 de ani la conducerea BNR ( Isărescu). Ați profitat și profitați de inocența și infantilismul nostru prostesc, fără să vă asumați faptul că poporul trebuie educat. Pentru voi, poporul e o gloată de prostovani și fomiști, gata să înghită toate prostiile voastre. Și că e bine pentru voi, și prost pentru noi că e așa. Voi fiind competenți în a vă ține bine de fotolii pe salarii grase și a da cu praf în ochi.

În al doilea rând, nu știu ce anume v-a oprit, și pe voi doi, și pe alți potentați ai zilei să porniți o campanie, să zicem acum vreo 15 ani de asigurare a independenței energetice a țării?

N-a fost nici unul cu capul limpede pe la guvern, servicii, să ia în considerare și cel mai negru scenariu posibil? N-a fost nici un român gospodar care să își facă provizii, să umple cămara?

Nu! Pentru că v-a durut fix la „ banană”. Fără nici o responsabilitate față de popor. Față de țara voastră.

Sunteți experți în a vă acoperi propriile nevoi. Alea personale! Fără nici un fel de empatie pentru „ ghiorlanul” de pe stradă. Cetățeanul e monedă de schimb și numai bun de muls ca să ajungeți voi „ oameni mari”.

Asta ați înțeles prin echilibru!

În al treilea rând, mai toate guvernările s-au axat pe jaf din banul public. Și dacă n-a fost ban public, au luat împrumut. Puțin pentru țară, mult pentru noi.

Păi noi n-am fost în stare să facem o autostradă care să treacă Carpații. Asta e limita competenței celor care s-au plimbat pe la guvernare.

Și se mai miră că ardem cauciucuri și cabluri ca să colectăm metalele din ele, și poluăm atmosfera. Păi ăsta e nivelul nostru!

Acum ne spuneți să bem câte un ceai de tei și să-l înjurăm pe Putin când vine factura la gaz sau mergem la cumpărături. Pentru că impozitele nu suportă să fie tăiate.

Ca să ne iasă os pe os.

Atenție la mine! Salariatul român pentru salariul ăla minim de 1524 de ron, cât bagă în buzunar la sfârșitul lunii, plătește contribuții la stat 1083 de ron.

Nu vă mai satură Dumnezeu! Fiecare salariat din țara asta vă plătește vouă falimentul moral și sarcasmul. Are, n-are, lunar pentru munca lui statul colectează 1083 de ron! Ăsta e jaf la drumul mare! Aproape jumătate – jumătate împărțim cu voi pe munca noastră, ca să ne trageți scuipați în ochi!

Miștooooo!

Hahalerelor!

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *