Partidului îi e foame! Poporul poate să rabde!

Inflația a ajuns la 13,8%!

Într-un singur an, prețurile au sărit de zici că au învățat să joace baschet. Cel mai crâncen s-a scumpit gazul, cu 85%. Și curentul doar cu 41%. Mai punem 36% și la benzină și motorină și ne-am făcut „ oameni”.

La mâncare, în speță la produsele de bază, campion este cartoful. 42%. Uleiul e și el campion incontestabil la scumpiri. 38%. Mălai, făină, legume, pâine, peste 20%. Margarină, ouă, zahăr, brânză, peste 15%.

Placa pe care guvernanții noștri o pun e că Putin e de vină. Putin și armata rusă care a intrat să calce Ucraina în picioare. Și că acestea ar fi costurile „ democrației”. Scumpiri!

Ferească bunul Dumnezeu să guițe vreunul dintre godacii zilei că avem economie neperformantă, protecție socială la mișto și de restul, caterincă.

Ni se recomandă câte un ceai de tei ( Isărescu) și să-l înjurăm pe Putin ( Iohannis). Dar despre asta am scris ieri.

Ciucă e pus în fruntea guvernului de decor. Pus să deconteze viitorul iminent dezastru din țară. Când ne-o fi mai rău își va pune uniforma de general cu decorațiile în piept și ne va conduce în lupta cu inflația. Și cu foamea!

Și restul guvernului e pus la mișto, să mai bage ceva bănet prin buzunare și să mai aranjeze o licitație, un fond european, un șmen, o combinație.

Partidului îi e foame! Poporul poate să rabde!

PSD-ul a ieșit de la guvernare când tanti Veorica și-a rupt cocul la alegerile din 2019. Și ieșirea a fost un calcul cinic, așa cum face PSD-ul de obicei. Și a urmat PNL-istul Orban care s-a bătut cu boleșnița, și după aia Cîțu care s-a bătut singur, și în pauze cu Barna de la USR. PSD-ul a stat liniștit pe cwrul lui în opoziție și a făcut „ pui”. A stat liniștit cu capul la cutie ca să uite lumea. Mai băga bățul prin gard din când în când, și aștepta să intre la guvernare. Ceea ce s-a și întâmplat la final de 2021. Acum, povestea merge mai departe. Deși la guvernare, capul e tot la cutie, decontul dezastrului în face PNL-ul.

Se freacă Ciolacu pe burtă când se gândește cum va câștiga alegerile în 2024. Își face vise și de președinție pentru PSD. Tot în 2024. Vrea victoria totală! Parlament – măcar 40%. Guvern – cu PNL-ul pe „ mână”. Președinte! Că președinte n-a mai pupat PSD-ul de pe vremea lui Iliescu. Deja tremură tot PSD-ul ( ce mai freamăt, ce mai zbucium), așteptând o „ încoronare” a unuia din tabăra lor.

PNL-ul e încolonat în spatele lui Ciucă, care e încolonat în spatele lui Iohannis, care e încolonat în poziția dormit în picioare, și toți cântă refrenul cu „ Putin”. Pentru că e la modă! Ar vrea și ei măcar să viseze încă un președinte din partea PNL. Ar vrea să meargă la guvernare cu PSD-ul în 2024, dar măcar să aibe ce să pună pe masa guvernări. Nu un 15 – 20%, și ăla scremut ca vai de lume.

S-a dus și liberalismul pe apa sâmbetei!

AUR a scos țambalul ăla mare, suveranist și tradiționalist și se uită la procentele în scădere. De când cu războiul, nu mai ține prosteala, se duc procentele direct la Kremlin dar se pierd pe drum. Când foamea va veni, Simion & Co. vor sări pe tarabe prin piață cu prazul în gură și vor zbiera că „ ăștia” vor să ne omoare. Toți vor să ne omoare. Și oculta mondială, și inculta mondială, și Biden și Putin și mama lui tata lui Bill Gates, și mătușa lui Elon Musk. Vor scoate preoți isterici în zloată să pomenească tradiția și eroismul poporului. Foamea și ananghia vor fi refrenul lor. Vor rage histrionic și sforâitor despre valorile românismului.  Mă și umflă râsul când mă gândesc că Putin nu-i va mai finața și vor ghiorlăi pe mațul gol. Împreună cu verișorii mai puțin norocoși de la APP.

USR-ul a ieșit la „ luptă” ideologică și progresistă, fiind făcuți terci de ovăz cu quinoa și chia, asortat cu lăptic de soia. Ei săracii, uită că primăriile Brașov, Timișoara, Alba Iulia, Bacău și Sectorul 1 au fost un hatâr făcut Franței lui Macron. Precum și guvernarea Cîțu în care și-au arătat adevărata valoare progresistă și vocația europeană. Și că USR-ul le-a făcut ghem cu pedale pe toate. S-a dus înapoi în distinsa lor mama care i-a făcut, tot progresismul și multiculturalitatea. Pe unde a ieșit, pe acolo a intrat. Și odată cu ei s-a dus pe apa sâmbetei și societatea civilă. Inevitabil în cadrul partidului va avea loc măcar o ruptură. Și se vor împărți pe cafenele. De unde se vor afurisi prin comentarii la postările de pe Facebook.

Lupta de clasă se ascute în sunet de râșniță de cafea de specialitate!

Restul partidelor, Pro România, PMP, ALDE, PNȚCD, dar și UDMR, stau liniștite așteptând vânt din pupa.

Până atunci „ e departe” și foamea ne va lipi burta de spate.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Foto – bursa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *