Am CCTV-it-o! Vine Big Brother și la Brașov

Hai să vedem cu ne „ vinde” municipalitatea pe „ Big Brother”. Cică investește în siguranța brașovenilor. Și vrea să reducă vandalizările de pe domeniul public.

Primăria a lansat licitația pentru achiziția a peste 1000 de camere video – de la camere care detectează numărul de înmatriculare sau modelul autovehiculului la camere care analizează mișcarea obiectelor sau persoanelor.

Dar să vedem care sunt cerințele minime. Camerele de supraveghere trebuie să detecteze numere de înmatriculare, marcă, model, categorie autovehicul, și să aibe acces la o bază de date.  Să facă analiza mișcării obiectelor și persoanelor. Să facă analiză video generală. Să declanșeze alarma dacă se încalcă vreo regulă predefinită.

S-a terminat cu vandalismul, infracționalitatea stradală și contravențiile la legea circulației. O să ajungem ca la Londra. Ajunge amenda înaintea ta acasă dacă ai făcut ceva.

Gata, ne bagă useriștii zăbala în gură! Ce, mai e mult până la recunoașterea facială? Doar un pas. Mic de tot.

Te vede camera în trafic și vede dacă ai ITP, asigurare, parcarea plătită. Și dacă sunt din alea mai iscusite, vede și fața conducătorului auto. Poate n-are permis sau circulă cu permisul suspendat. Să vezi distracție!

Mă umflă râsul când mă gândesc că creștinii nu fac chestii pentru că îi vede Dumnezeu. După ce se vor monta camerele te vor vedea și cei de la municipalitate.

Control, tată, nu mișcă nimeni. Cetățeni model o să fim.

Priceless!

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *