Chiar așa! Unde naiba sunt rastelurile pentru biciclete în Brașov promise de administrația USR? De ce școlile nu sunt dotate cu așa ceva?

Zici că a înviat Caragiale. Numai că acum o arde gen „ Din două una, daţi-mi voie: ori să se pedaleze, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se pedaleze, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele… esenţiale”

Pe bune? O ardem pe ecologie, pe „ biciclism”, o sunăm pe Greta să deplângem împreună găurile din stratul de ozon și dispariția pinguinului galben cu cioc de șocâte striat, dar când vine vorba de rastel de biciclete, ne uităm pe tavan, și măsurăm intuitiv presiunea din anvelopa.

Potrivit Legii nr. 250/2020 , autoritățile și instituțiile publice au obligația să aloce fonduri și să adopte măsuri pentru amenajarea unor parcări pentru biciclete în spații publice. Legea a fost publicată în Monitorul Oficial. Astfel, unitățile de învățământ, târgurile, autogările, stațiile de cale ferată sau piețele alimentare trebuie să fie dotate cu suporturi pentru minim 10 biciclete. Există și amenzi pentru instituțiile publice care nu iau aceste măsuri, fiind vorba despre sume cuprinse între 2000 și 4000 de lei.

„ Acesta este și un motiv în plus pentru a propune administrației locale să ia măsuri urgente pentru amenajarea unor astfel de parcări pentru biciclete, mai ales că prețul unui rastel este undeva la până în 1000 de lei pentru 10 locuri.

Primăria Brașov ar trebui să înceapă în primul rând cu școlile. Astfel, copiii, adolescenții ar învăța de mici să folosească mijloace de deplasare nepoluante, dar și ”sănătoase”.

Ciudat este că până acum primarul Coliban nu a luat astfel de măsuri, mai ales că în campania electorală a pozat într-un biciclist convins.

De exemplu, anul trecut, primarul Allen Coliban se lăuda în presa locală cu montarea a 140 de rasteluri pentru biciclete.

Domnule primar, puteți să explicați și să arătați brașovenilor unde sunt acestea amplasate, poate nu le vedem noi?

Chiar insist să mergeți și să faceți live-uri în locurile unde s-au montat cele 140 de rasteluri.

Sunt tot minciuni de genul ”amenajăm parcul IUS” ?  a spus subprefectul Lucian Patrașcu, Președintele Organizației Municipale PSD Brașov.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *