Mâine se votează bugetul pentru FOV 2022

FOV ăsta e un fel de „ Cerbul de Aur” pentru ecologiști de colțul mesei, fierți pe bio-eco, plus încă un cuvânt care țuguie buzele celui care îl pronunță. „ Sustenabilitate”!

Și alte omul nostru din capul primăriei anul ăsta nu mai vrea să se vadă cu invitații pe teren la „ Șaguna”. Vrea la Teatrul Dramatic. Că cică anul trecut a ales cortuleț de nuntă pus pe teren de sport din cauză de boleșniță la plămâni.

Și omul nostru nici nu cere mult de la consilierii locali. Un mizilic de 800000 de lei. Anul trecut a făcut cwrul mare și le-a crescut indicele glicemic la invitați doar cu 600000 de lei. Bani aruncați generos pe apa sâmbetei ca să se alinte protipendada useristă și să le arate brașovenilor care e faza cu bio-eco. „ Sustenabilitate!”.

Visul lui domn primar s-a dovedit a fi coșmar pentru omul de rând ( aka. p0limea) care a avut neșansa să se rătăcească cu mașina prin Centrul Vechi, după ce acest adevărat vizonar al urbei a catadicsit să blocheze o bandă de circulație, practic, așa cum susținea el sus și tare, să o „ redea” pietonilor, bicicliștilor și trotinetiștilor. Și împărteala asta „ dreaptă” s-a lăsat cu multe înjurături și mult timp pierdut în trafic, pe principiul că „ azi au învățat și mâine vor lăsa mașina acasă”. Că așa vreau eu!- în traducere liberă. „ Sustenabilitate!”.

Sunt curios ce străzi se blochează anul ăsta? Eu propun fie să blocheze o bandă de circulație pe sensul dus spre Sânpetru pe B-dul 13 Decembrie, fie în zona Gării Brașov. Sau Calea București. Sau Calea Făgărașului. Hai, să fie haos că așa e frumos de FOV! Cu înjurături!

Și cu ce ne-am ales în urma circului de anul trecut?

Păi cică despre FOV „ au auzit” 6 milioane de oameni. Așa. Și? Au și înțeles? Sau e suficient că „ au auzit”?

Și ce au auzit? Că mii de șoferi s-au zvârcolit în chinuri în ambuteiaje lipsite de motiv real? Și că s-au consumat mii de litri de benzină și motorină „ la liber”, singurul beneficiu fiind sporirea poluării din Centrul Vechi și uzura prematură a autoturismelor și a nervilor celor din trafic?

Că Brașovul are „ Boss dă boss” fiert pe eco și capitale verzi?

„ Sustenabilitate!”.

Hai că mi-am amintit. Cu ocazia FOV s-a născut PETrică și odată cu el dresura. Bagi PET-ul și iei biletul. Pavlovian de genial! Și odată cu PETrică a apărut o nouă generație de căutători prin deșeuri. Ei caută selectiv doze de aluminiu și PET-uri ca să se dea cu autobuzul „ moca”.

„ Sustenabilitate!”.

Genial! Mai vrem…

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *