USR a început să joace cartea isteriei. Exact ca cei de la AUR

Chiar mi-a atras atenția o tentativă proaspătă de scandal la Brașov. După ceva timp în care s-a așternut tăcerea în tabăra USR-istă și după „ trainingul” de la Sibiu de acum două săptămâni, USR-ul a ieșit ușor la „ circotecă”.

Să cităm

„ Fals proiect de educaţie marca PSD

Sub acoperirea de “caravană a educației”, membrii PSD și TSD se plimbă prin școlile din țară cu un autocar inscripționat cu sigla partidului și împart elevilor materiale inscripționate, de asemenea, cu sigla PSD și TSD.

Caravana de partid a trecut și pe la Colegiul Nicolae Titulescu din Brașov, sub supervizarea directă a subprefectului PSD al Brașovului, Lucian Pătrașcu.

Grupul USR PLUS pentru Educație a trimis astăzi Ministrului Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, o interpelare prin care solicită acestuia să analizeze dacă această acțiune respectă art.7 din Legea educației naționale nr.1/2011, care interzice activităţile de natură politică în instituţiile de învăţământ şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale. Prin interpelare se solicită, de asemenea, rezultatele acestei analize și măsurile luate. Totodată, a fost trimisă și o solicitare de informații către ISJ Brașov.

Andrei Miftode, deputat USR PLUS de Brașov: “Condamnăm ferm orice formă de prozelitism politic în școli și ne vom asigura că autoritățile îndreptățite să asigure respectarea legii sunt sesizate pe toate căile de această situație și că se iau măsuri.”

Organizațiile locală și județeană USR PLUS Brașov solicită explicații publice și măsuri imediate din partea organizației PSD Brasov, conducerii colegiului Nicolae Titulescu și subprefectului Lucian Patrascu.”

Gata!!! Circ! PSD și TSD merg prin școli și fac recrutări! Huo! Cu autocarul roșu. Gata!!! Prozelitism politic în școli! „ USR PLUS Brașov solicită explicații publice și măsuri imediate (…)”.

Se sufocă de indignare USR-ul, de zici că au luat-o de la început cu activismul.

De fapt ce s-a întâmplat? care e „ faza”?

TSD ( Tineretul Social Democrat ) a demarat o campanie de care habar n-am avut, prin care oferă gratuit elevilor meditații la limba română și matematică. On-line!

Rețineți până aici două cuvinte. Gratuit și meditații.

Da, știu, PSD a îngropat învățământul, majoritatea miniștrilor de la învățământ au fost de la PSD. Da, știu, nu i-am iubit niciodată, de la Iliescu până la Dragnea, Viorica, Hrebenciuc, Ponta, tuturor le-a tras direcția „ stânga” și ne-au apăsat pe ceafă din cauza județelor fomiste și subdezvoltate, în care marcai pomana și sărea votul.

În fine.

TSD, ca să popularizeze acest demers ( meditații gratuite), se plimbă cu autocarul prin țară și vorbește cu elevii. A căror părinți nu au bani să le plătească meditații.

Și USR-ul a început să se dea cu capul de pereți că ar fi o șpagă electorală în avans.

Bă-băieți, hai să vă spun eu una tare de tot.

Voi nu remarcați că de o vreme PSD-ul face exact ca la tenis, joacă pe greșeala adversarului? Eu, ăla care stau cu ochiul pe ei, nu le găsesc nodul în papură, pentru că mai nou suflă și în iaurt. În schimb voi…vai de steaua voastră, săriți pe garduri ca pisicile isterice. Exact așa face și AUR. Aș putea să scriu non stop despre ce faceți și cum faceți ceea ce faceți. Dar vă dau prea multă importanță, v-ați „ stafidit” din mers și mai contați în viața politică doar după virgulă.

Și vă mai spun una. PSD-ul chiar s-a reformat! De când l-au luat pe Dragnea la pușcărie. Și ăia de mai dădeau din gură, Olguța, Firea, au cam ajuns la apusul carierei politice. Și vine un val nou. Cu alte obiceiuri. Crâncen europene și nord atlantice. Aud?

Nasol sau ce? Că voi, ăia , TFL-iști, plăcuțele suedeze trebuia să împărțiți dreptatea prin țară zilele astea. Să arătați la popor cum se face treaba fără ciordeli, scandaluri, combinații și sinecuri. Aaaa, n-ați putut pentru că nu v-au lăsat ăia răi din presă și partidele adversare? Sau n-ați putut pentru că vă frecați pe la tâmple cu impotență în fiecare zi?

Pe bune?

PSD-ul nu mai e ce-a fost. Gata! Salut și un praz roșu. Și reformarea a fost pe silențios. Eu i-am mirosit din campania din 2020, dar am fost convins că îi imită pe USR. Dar nu îi imita! Avea pur și simplu drumul lui.

Crâncen sau ce?

USR-ul are două motive de oftică. Primul, că nu s-au gândit ei să se plimbe cu caravana educației. Stai toată ziua cu aia în gură și vine PSD-ul și-ți trage preșul de sub picioare. Asta da bâtă în cap. Adică „ hoții” de la PSD fac ce ar fi trebuit să facă „ justițiarii de cafenea ” de la USR-ul. Adică să educe România. Că doar așa era narativul USR – „ PSD a ținut țara în foame și cu educația precară ca să o controleze”. Și cumva, cumva, useriștii au scăpat din narativul ăsta, le-au plătit părinții studiile, ca să vină cu un suflu nou, antisistem, reformator, care să ne scoată din hazna și să ne zvârle în civilizație și progres. Și când au ajuns la butoane, useriștii au zis că sunt acre.

Al doilea motiv de oftică e că PSD-ul nu face greșeli flagrante la guvernare și va face un scor în 2024 de o să vorbim singuri pe stradă. O să înroșească toată România.

Și parcă văd că vor scoate din mânecă și președinte, sau vor susține un candidat de la PNL.

Și vor guverna de mână cu PNL-ul până în 2028.

Frumos, elegant, european!

Și culmea e că electoratul ăla spălat și engleza la purtător a început să se uite frumos la Ciolacu. Exact ăla care umbla cu plăcuța suedeză în 2018 prin Piața Victoriei și afurisea PSD-ul. Adică exact oamenii voștri, electoratul vostru se uită acum frumos la Ciolacu. Și la Ciucă.

Deja vă dă sângele pe nas iubiți USR-iști. Pentru că vremurile s-au schimbat. Și acum sunteți voi bau-bau pe unde vă mai luminează ochișorii.

PSD a învățat lecția. Mai prin pușcărie, mai prin opoziție, mai cu șuturi în cwr pe stradă. Nu știu cine naiba îi consiliază dar sunt buni de tot!

Și credeți-mă, cu mașinăria PSD nu te pui. N-are sincope și nici regrete!

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

 

informatiabrasovului.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *