„ Martorii lui Coliban”

Această postare este scrisă pentru gruparea de prozeliți anume botezată de către subsemnatul cu numele „ Martorii lui Coliban”.

Pentru că spre deosebire de alții, simt așa o furie mică care mă roade la lingurică și simt să o scuip afară „ în scris”, ca să vadă tot poporul brașovean cum stau treburile prin administrația locală, condusă cu virtuozitate fix în gard de către actualul primar.

Luați de citiți, apoi vă minunați, faceți-vă un proces de conștiință, blestemați în gând și faceți-vă o cruce cu limba în gură.

Apoi, luați DEX-ul la puricat și căutați următorul cuvânt. „ Ipocrit”. Pentru a defini „ Martorii lui Coliban”, pentru că în ciuda tuturor evidențelor, intelectul lor este „ orbit” de măreția faptelor, ideilor și strategiilor subiectului adorației lor. Și căutați ți cuvântul „ impostor”. E tot la litera „ I”.

Și dacă nici poveste asta de mai jos nu va convinge „ Martorii lui Coliban” să se lepede de credința lor, atunci îmi e clar că șansele oamenilor normali de a trăi într-un oraș normal sunt diminuate drastic.

Joi, 19 mai 2022, a ieșit din nou cu scandal în ședința de Consiliu Local. Obiectul neînțelegerilor iscate cu această ocazie este următorul ( explic ca la clasa a doua). Se face că în faimosul cartier Coresi, un mare dezvoltator imobiliar vrea să mai construiască niște blocuri. Și pentru asta a pus ochii pe o bucată de teren pe care se află o hală industrială. S-a dus chitit la poarta făbricuței și a zis cu subiect și predicat că vrea să cumpere hala și terenul aferent. Și pentru asta, conform calculelor lui, pune pe masă o sumă de bani, care să împace și capra și varza. Să zicem că ar fi pus jos fără negocieri și la o primă vedere un milion de euro. Proprietarul halei de producție ar fi zis „ ba p-a mă-tii!” sau ceva similar, și a declinat oferta, solicitat dublul sumei. Vrei terenul, marcă banul! Asta se numește negociere comercială. Și e normală.

Ce e anormal urmează mai jos.

Și marele nostru dezvoltator imobiliar nu s-a mulțumit cu asta. Și s-ar fi dus cu o falcă în cer și una-n pământ pe la niște oameni care le știu pe astea cu administrația locală și cu PUZ-urile  și ar fi zis ceva de genul „ bă, vă rog eu frumos, dau un ban ca să stau în față, hai să schimbăm PUZ-ul ( planul urbanistic zonal), ca făbricuța să prindă ceva râie pe spinare, să o apuce scărpinatul și să lase la preț, și eu vă dau vouă lapte, carne, brânză, ouă, Și dacă iese treaba, dau și o bucată de teren la primărie, frumos, cu acte, să se întâmple pe ea școală și grădiniță. Gratis dau numai rezolvați beleaua că n-am somn noaptea din cauza dușmanului cu făbricuță care n-a vrut banul cinstit, curat, pus pe masă și s-a lăcomit !” .

Schimbarea asta de PUZ ar fi adus cu ea la pachet, așa prin învăluire, la ceas de mare combinație și înțelegere din vârful buzelor, îngroparea făbricuței, în sensul că aceasta s-ar fi văzut în imposibilitatea de a mai funcționa legal din cauza distanței care ar separa-o de blocurile de locuințe ( vedeți postarea Pamelei Diaconu de la sfârșitul textului).

Și proprietarii ar fi scos-o la mezat pe doi lei

Până aici, nimic ciudat pentru că totul decurge conform zicalei „ Homo hominis lupus” și a tradiției ontogenetice umane prin care masculii au tendința de a-și măsura mărimea și consistența fuduliilor, luând în considerare pilda biblică conform căreia Cain îi trosnește fratelui său Abel un bolovan în cap, ucigându-l, pentru că i se părea că nu mai încape în ochii lui Dumnezeu și asta îl rodea la orgoliu și nu putea dormi noaptea. Exact ca dezvoltatorul nostru.

Și acum dăm un citat dintr-o postare a unui consilier local PNL, pe numele ei Pamela Diaconu, de profesie avocat. Am scris profesia ca să înțelegem că înțelege despre ce e vorba pentru că a învățat la școală. Și consilierul local scrie așa „ …ca și când lucrurile nu erau suficient de complicate, dezvoltatorii imobiliari prin PUZ-UL pe care ni-l cer să-l votăm, au cuprins o donație a unui teren de 8000 de mp ( nu 30.000 de mp așa cum, în mod mincinos sau din neștiință, afirmă dl primar Allen Coliban) în favoarea Municipiului Brașov în vederea construirii unei școli. Atenție însă, dezvoltatorul este de acord să facă donația DOAR dacă ar fi adoptat PUZ-ul, contestat de cei din zonă”.

Ceea ce trebuie să înțelegem acum cu subiect și predicat este faptul că la acest moment, actualul PUZ permite construirea de creșe, școli și grădinițe, independent de PUZ-ul propus ieri și susținut sus și tare de către edilul șef. PUZ-ul nou doar prevede niște blocuri în plus, dar în subsidiar, cu „ șustă”, îi face „ manevră” proprietarului făbricuței, și-l lasă cu ochii în soare. La marea combinație de îi zice „ Maradona”, „ țacă” sau întors portofelul frumos și discret în față la casa de schimb valutar.

Iuțeala de mână și nebăgarea de seamă!

Ciudățenia apare însă când vorbim de comportamentul edilul șef aka. „ Șefu’ pă Brașov”.

Ei bine, edilul șef, conform zicalei „ Errare humanum est, perseverare diabolicum”, precum și a tendinței de a ține cu „ ursul”, vrea noul PUZ neapărat, de parcă ar fi ultimul lucru de pe lumea asta care-l împiedică să facă școli, creșe și grădinițe în cartierul respectiv.

Și pentru a întregi tablou, acesta iese ca mușcat de șarpe după ședința în care și-a luat-o fix în bot cu noul PUZ și dă direct verdictul. PSD și PNL nu vrea școli și grădinițe! Pentru că sunt răi, pricinoși și ofticați pe succesul lui „ Șefu’ pă Brașov”. Dușmănie curată și pe față!

Păi nea „ Ăsta” de te-am votat ca proștii, băi „ Mesia” cu cei doisprezece consilieri locali după tine, ce facem acum? O dăm la prosteală și la nervi că nu ne iese faza cu terenul gratis pentru școală și grădiniță care i-ar fi rupt capul și buzunarul la omul ăla cu făbricuța? Pe bune?

Transparență? Justiție? Bun simț? Oameni noi în politică? Altfel de administrație?

Hai zi-ne domn primar, cum facem?

„ Sunt interes mari la mijloc!” ar zice adepții teoriei conspirației.

Să vedem ce vor zice „ Martorii lui Coliban”. Probabil vor cita din Leibnitz – „ Lumea aceasta este cea mai bună dintre lumile posibile”, un pic răstălmăcit și făcând referire la administrația actuală a Brașovului, dat fiind faptul că au citit definiția cuvântului „ ipocrit”.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Foto – Facebook, cont Pamela Maria Diaconu

Postare Pamela Maria Diaconu

”Jur să respect Constituţia şi legile ţării şi să fac, cu bună-credinţă, tot ceea ce stă în puterile şi priceperea mea pentru binele locuitorilor municipiului Brașov.”
Acesta a fost jurământul pe care l-am rostit pe data de 6.11.2020, când mi-am început mandatul de consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Brașov, jurământ pe care, cu ajutorul lui Dumnezeu, voi face tot ce pot să-l respect, în continuare. Ceea ce urmează, poate fi considerat un text lung, însă am încrederea că cine dorește să se informeze înainte de a trage concluzii, va fi de acord să lectureze un astfel de text.
Despre proiectul de hotărâre intitulat ”Întocmire P.U.Z., FAZA 2 Zona Industriala Tractorul”, în mun. Brașov, strada Turnului nr. 5, beneficiari CEETRUS ROMANIA S.R.L. și IMMO LODGIA ONE S.R.L. sunt necesare următoarele precizări:
1. Dezvoltatorii imobiliari din cartierul Coresi și-au propus în anul 2020 să extindă cartierul, prin construirea unui ansamblu de locuinte colective cu funcțiuni complementare comerciale, de agrement si recreere, clădiri de sedii firme și birouri
2. De la data la care Primăria a publicat anunțul de informare și consultare a publicului interesat cu privire la intenția de elaborare a P.U.Z.-ului mai sus amintit au fost înregistrate în anii 2020, 2021, 2022, multiple observații, memorii și petiții de către proprietarii unei hale industriale aflate în vecinătatea terenului dezvoltatorului imobiliar, aceștia, reprezentați fiind de o casă de avocatură, invocând că această variantă a PUZ-ului propusă pentru a fi aprobată, a fost ”elaborată cu încălcarea flagrantă a normelor imperative ale Legii 350/2001, Codului Civil, Constituției României și Ordinului Ministerului Sănătății cu nr. 119/2014 care impun asigurarea unei distanțe minime între clădirea de locuit și crearea unei zone de protecție sanitară. Tot proprietarii halei susțin și că prin acel PUZ se tinde la exproprierea lor în fapt, în interesul exclusiv privat al celor doi investitori imobiliari, identificați mai sus. ” Pe scurt se susține că, în condițiile în care Consiliul Local al Municipiului Brașov ar accepta acea variantă de PUZ, blocurile ar urma să fie construite, în mod ilegal, la o distanță de doar 30 de metri de hală, încălcându-se normele sanitare si ca proprietarii halei nu și-ar mai putea folosi proprietatea cu program de funcționare non stop potrivit funcțiunii din PUG-ul în vigoare.
3. În prezent atât cei doi dezvoltatori cât și proprietarii halei sunt implicați în mai multe litigii, din câte am înțeles, proprietarii halei intentând mai multe acțiuni dezvoltatorilor imobiliari și invers, fiecare crezând și susținând că dreptatea este de partea sa…..
4. Și ca și când lucrurile nu erau suficient de complicate, dezvoltatorii imobiliari prin PUZ-UL pe care ni-l cer să-l votăm, au cuprins o donație a unui teren de 8000 de mp ( nu 30.000 de mp așa cum, în mod mincinos sau din neștiință, afirmă dl primar Allen Coliban) în favoarea Municipiului Brașov în vederea construirii unei școli. Atenție însă, dezvoltatorul este de acord să facă donația DOAR dacă ar fi adoptat PUZ-ul, contestat de cei din zonă.
5. Pentru cei ce nu au aflat deja, potrivit Codului Administrativ, consilierii locali, votează doar oportunitatea asupra unui proiect de hotărâre,verificarea aspectelor de legalitate nefiind în sarcina consilierilor locali
6. Deși în data de 31.05.2021, Municipiul Brașov a contractat de la Dobrinescu Dobrev Societate Civilă de Avocați, servicii de asistență juridică și reprezentare în orice aspect care ține de domeniul urbanismului și construcțiilor, inclusiv al autorizațiilor de construire, valoarea contractului fiind 801.376 de lei ( 673.426 LEI FĂRĂ TVA) pentru 1534 de ore de lucru prestate, până în prezent NU A FOST CERUTĂ ȘI DECI NICI FORMULATĂ VREO OPINIE JURIDICĂ cu privire la petițiile/sesizările/observațiile formulate de către proprietarii halei din Brașov față de acest P.U.Z. Mă întreb, oare faptul că această opinie juridică lipsește, este o dovadă de management defectuos sau rea credință din partea domnului primar?
7. Date fiind litigiile dintre cei implicați, aflate potrivit pe rolul instanțelor de judecată și chiar organelor de cercetare penală ( potrivit afirmațiilor lor) grupul consilierilor locali a cerut domnului primar retragerea acestui proiect de pe ordinea de zi, reamintindu-i că aspectele privind pretinsele încălcări ale Legii 350/2001, Codului Civil și Constituției României și Ordinului Ministerului Sănătății cu nr. 119/2014, invocate nu pot fi verificate de către consilierii locali, aceștia neavând asemenea atribuții, potrivit Codului Administrativ. Totodată am sfătuit părțile implicate să încerce șă-și rezolve conflictele pe cale amiabilă, fără a implica municipalitatea.
8. Întrucât domnul Primar Allen Coliban a refuzat să retragă proiectul de pe ordinea de zi, în contextul tuturor argumentelor deja invocate, grupul consilierilor locali liberali s-a abținut de la vot în privința acestui proiect, cu mențiunea că el poate fi oricând repus pe ordinea de zi cu condiția ca, aspectele legale semnalate, să fie lămurite și tranșate de cei care au aceste atribuții.
9. Din păcate, tot ceea ce a înțeles și mesajul trimis cetățenilor, de către domnul primar, a fost în sensul că noi nu ne dorim o școală în cartierul Tractorul, ceea ce nu poate fi mai fals!!!
P.S. Îi recomandăm domnului Primar să deschidă și să-și însușească cât mai rapid prevederile Codului Administrativ, întrucât potrivit acelui act normativ, am jurat ca în exercitarea funcției publice, întâi să respectăm Constituția și legile țării și pornind de aici să facem cu bună-credinţă, tot ceea ce stă în puterile şi priceperea mea pentru binele locuitorilor municipiului Brașov.
Cu alte cuvinte, domnule Primar, nu este suficient doar să declarăm că ne dorim o școală ci trebuie ca respectând legea, prin acțiunile noastre să facem ceea ce stă în puterile şi priceperea noastră pentru binele brașovenilor, din aceasta categorie făcând parte și cei care vor dori să cumpere locuințe în acea zonă, în imediata vecinătate a unei hale industriale, cât și cei care au deja proprietăți în acea zonă!
Atașez în comentarii contractul pentru servicii juridice la care am făcut referire, cât și dovezi din care rezultă că donația privește un teren de 8000 mp și nu 30.000 de mp cum afirmă domnul primar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *