Lucian Pătrașcu, subprefect – „ ( Coliban ) nu a fost în stare să racordeze o creșă la utilități intr-un an jumătate, dar se plânge că aleșii PSD și PNL blochează construirea de creșe și grădinițe!”

Lucian Pătrașcu, subprefect – „ ( Coliban ) nu a fost în stare să racordeze o creșă la utilități intr-un an jumătate, dar se plânge că aleșii PSD și PNL blochează construirea de creșe și grădinițe!”

„ Să se stea” și „ se dorește”. De către cine? De vreo instanță divină?

Delicios este faptul că edilul userist al Brașovului, cu încăpățânarea caracteristică, gen Vodă Lăpușneanu, pare să zică din toți bojocii că „ dacă voi nu mă vreți, eu vă vreau”.

Și dând dovadă și de un joc politic inadecvat, dezvăluit de către adversarii politici ( vezi postarea de ieri ), a tras aer adânc în piept și face urât pe Facebook.

Perfect userește!

Și strategia asta de a plânge la comandă, tendențios îmi amintește de două lucruri. Primul, de comportamentul infantil a copiilor care plâng manipulativ la comandă când le iei „ mingea” sau nu te joci cu ei. Pe vremea mea amenințau că merg la „ tovarășa”, recte educatoarea sau învățătore, cu obrazul inundat de lacrimi și bătând din picioruș. Acum, la aproximativ maturitatea funcțională demonstrată de edil, bate din picioruș și amenință că se adresează poporului brașovean pe care-l invită la semnat petiții pentru a speria balaurii PSD și PNL care i-au luat „ mingea”.

Al doilea lucru de care îmi amintește este exact scena din filmul „ Fight Club”, când personajul principal, un om chinuit de niște afecțiuni psihice din spectrul psihozelor, fiind convocat la un „ tras de urechi” în biroul șefului său, își trage câțiva pumni în moacă și se dă cu capul de mobilierul din birou, practic se automutilează, amenințând că-l va acuza pe șeful lui de lovire.

Curat-murdar Coane Allen! Inviți lumea la semnat petiții. Păi cam ăsta e nivelul tău politic.

Hai să vedem ce are de spus Lucian Pătrașcu, Subprefectul Județului Brașov despre această șaradă. Cităm „ Nu a fost în stare să racordeze o creșă la utilități intr-un an jumătate, dar se plânge că aleșii PSD și PNL blochează construirea de creșe și grădinițe!

Primarul Allen Coliban se face din nou de râs!

Acest personaj confundă curlingul cu administrația locală. Astăzi, primarul Brașovului a început din nou să “plângă” pe Facebook (doar acolo este primar deocamdată) că, vezi Doamne, Brașovul are nevoie de creșe și grădinițe, dar consilierii PSD și PNL se opun.

Penibilul a atins cote maxime, mai ales ca acest individ intitulat primar, nu a fost în stare ca în mai bine de un an să RACORDEZE o creșă la utilități și să o dea în folosință, deși lucrările la acest obiectiv erau finalizate. Vouă chiar nu vă este rușine deloc? Ce tupeu aveți sa acuzați consilierii pentru incompetența voastră administrativă?

Să vă aduc aminte că elevii din Brașov au fost singurii din județ care nu au primit corn și lapte din cauza managementului ‘’bun’’ pe care îl are Primăria Brașov de când este USR la conducere? Domnule primar, lăsați “baletul” și apucați-vă de administrație! Toată ziua vă plângeți și acuzați, cred că e timpul să mai faceți ceva în acest oraș! V-ați plimbat prin oraș, ați văzut cum arată? Plin de gropi, bălării și gunoaie? Lăsați facebook-ul, treceți la muncă!”

Penibil e puțin spus. E de-a dreptul tragic ce se întâmplă.

Cu toate acestea, la postarea subprefectului, comentează și city managerul Brașovului, Adriana Miron. Cităm ( ca să nu fim citați, pentru cică la USR Brașov e un birou întreg de juriști care urmăresc Informația Brașovului cu scopul de a observa mici „ scăpari” în textele postate, pe care aceștia le-ar traduce în plângeri penale ) – „ Nu cred ca trebuie sa se stea “sa se inteleaga privatii intre ei”, ci trebuie sa voteze consiliul ce se doreste intr-o zona sau alta”.

Ups! Politică economică sau economie politică? Sau intervenția politicului în zona comercială? Adică, la mintea mea, dacă politicul intervine să arate ce „ se dorește” în zona respectivă, devine partinitor. Și acolo unul dintre actori pierde, și unul câștigă. Pentru că așa „ se dorește”.

By the way, îmi place exprimarea impersonală în politică de mă scarpin tot. Cine să „ se stea”? Cine „ se dorește”? Vreo instanță divină? Ambiguizare marca Adriana Miron.

Replica lui Lucian Pătrașcu nu se lasă așteptată la acest comentariu al Adrianei Miron. Cităm „ Adriana Miron, Cu noul PUZ propus in zona Coresi, consilierii locali au fost puși într-o situație deloc firească pentru o autoritate administrativă locală: medierea unui conflict. Un conflict între două persoane juridice private care, prin diverse modalități, încearcă să atragă și autoritatea locală în rezolvarea relațiilor dintre acestea.

Autoritatea locală trebuie să își mențină neutralitatea până la stingerea conflictului. Odată rezolvat acest conflict, cu siguranță vom da votul nostru pentru dezvoltarea orașului, pentru că noi, PSD susținem familiile tinere, educația, construcția de școli, grădinițe, creșe, cartiere noi, terenuri de sport, totul pentru o calitate a vieții foarte bună.”

Pam-Pam!

Coliban rămâne deocamdată „ plâns tot” în față la „ tovarășa” cu petiția în mânuțe. El săracu’ vrea școli și grădinițe, și campusuri, și pe mama lor de consilieri locali care au ajuns să-l încurce în marșul lui triumfalist spre șanțul lipsit de glorie al eșuaților în administrație pubică.

Hai că-i dau eu replica pe limbajul lui Adriana Miron.

„ Se va face când se va dori și când se va putea ”.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *