USR-ul se va rupe și rezistenții își vor lua beregățile între ei

Dar vor face asta ca domnișoricile care se bat cu poșetuțe în cap. Deși îmi doresc mult să văd spectacolul inundat de lacrimi și isterie ( spectacolul), realizez că va fi de un grotesc inimaginabil, un fel de freak show cu accente burlești.

Sunt deja semnale puternice că acest lucru se va întâmpla.

Cioloș își strânge oamenii loiali din fosta lui construcție ( Plus) și se gândește serios să formeze o altă forță politică. Bine, băiatul ăsta nu e în stare să câștige alegerile de la scara lui de bloc pentru postul de administrator. Și asta datorită faptului că are carisma unui bocanc. Și ideile unui…( aici completați voi).

Drulă o ține cu „ guvernul securisto-socialist”. Curat marxism! Deși el ca ministru părea că dă rezultate bune. A preluat interimar partidul de la demisionarul Cioloș și o ține langa-danga.

Senatorul leșinului, Irinel de Brașov, iese și el, chipurile bombastic, cu declarații tari. Cităm „ Eu sper ca USR să nu se rupă. Noi construim alternativa la cei care conduc USR. USR PLUS trebuie reformat. Mi se pare că în USR nu s-a schimbat mai nimic. Mă aşteptam la lucruri mai curajoase. Primarii şi filialele noastre au nevoie de mult sprijin de la centru”.

Băiatu’, mă scuzi, patroane, USR-ul nu se va rupe. Eu sper că se va risipi. În patru vânturi. Și primarii voștri au mai multe nevoi, nu numai sprijin de la centru. Deși, și asta este pentru fini cunoscători ai fenomenului, ei aveau sprijin de „ afară”. Păi și când te dai în bărci cu ăia de afară, mai ai nevoie de sprijin de la centru. Pur și simplu îți cresc aripi și zbori. Și zic că au avut sprijin pentru că relațiile s-au răcit până s-au stricat. Ireparabil s-au stricat!

Pentru că mă uit la Coliban, și mă ia cu tremurat!

Ce face băiatul ăsta nu e de noaptea minții. E depășită formularea. Și nici fracturi elementare de logică. Ce face Coliban e incalificabil. Sunt convins că dacă îl pui să scrie ( ca să rămână posterității) ce a făcut, etapizat, și care sunt resorturile din spatele deciziilor lui, procesele cognitive care au dus din punctul A în punctul B, chiar de ești ateu, brusc începi să crezi în Dumnezeu, pedeapsă divină, rai, iad.

Omul și-a pus pălmuța în cwr și a plecat în concediu. Foarte bine, dreptul lui, omul a muncit sau nu, dar a făcut act de prezență la locul de muncă.

Dar ce zic gurile rele din primărie? Ele zic că la Primăria Brașov a început un control al Curții de Conturi. Care va dura vreo 3 luni. Și care va purica nu numai ce mișcă prin primărie, ci și ce mișcă prin toate societățile din subordinea primăriei. Și debutul controlului cică se sincronizează perfect cu plecare edilului în concediu. Nu că l-ar durea de controlul Curții de Conturi. Nici vorbă. Coliban e în stare să se ascundă și de el însuși. Ci așa, ca sincronizare perfectă.

În plus, pe picior de plecare, acesta ar fi delegat toate atribuțiile către City Managerul urbei, doamna „ nu trebuie să se stea” și „ ce se dorește”. Numai că se pare că există o problemuță cu situația asta. Cică Coliban și madam Miron au făcut o hârtiuță între ei, Coliban predă și Miron preia, exact ca o împuternicire de la orice companie. Pe mușchii lor și pe persoană fizică! Și hărtiuța asta nu prea are viză de legalitate, că na, administrația publică nu e companie și se supune unor norme legislative mai dure. Pentru că legal, conform unei hotărâri de consiliu local, ar fi trebuit să vină la comandă Sebastian Rusu, viceprimarul de la PNL. De care Coliban se ferește ca draq de tămâie.

Și chestia asta miroase a „ manevră”.

Mișto sau ce? Și ne mirăm că se duce USR-ul pe apa sâmbetei când băieții partidului de la butoane se dedau la manevre și combinații? Și nici măcar din acelea cu ștaif, meșteșugite, ci direct ca berbecii. Un fel de „ așa vreau io, să moară Gibilan!”

Și culmea e că pe ăștia din Brașov nu-i vede partidul. Nu se ridică nimeni din filiala Brașov să-i ceară capul lui Coliban. Toți tac într-o ipocrizie totală. Cică așa e bine.

Ciudat e altceva. La Câmpulung Muscel și Victoria, acolo unde primari sunt tot de la USR, treaba merge unsă. În schimb la Sectorul 1 și Timișoara e zob situația, zici că tot Coliban face jocurile și acolo.

Se va sparge USR-ul! Trist de tot, pentru că în 2020 ne-am dus mulți pe fentă de am ștampilat sigla lor la alegeri. Și mai e trist pentru mânuța aia de oameni inimoși și idealiști care au crezut că pot reforma ceva în țara asta, au investit timp, nervi și și-au neglijat joburile și afacerile cu un idealism ieșit din comun pentru ca indivizi ca Coliban, Fritz, Clotilde să ajungă la butoane și să o ducă din dezastru în dezastru.

 

Dan VÂJU

#informatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *