Eliberați-l pe Arhire! Save the world!

Nu ne stă în caracter să ne luăm de oameni aiurea în „ tramvai”. Doar în cazurile extreme când se apucă să facă cu ambele mânuțe și căpuțul chestiuni grave care lovesc puternic în interesul cetățeanului. Și care îi influențează soarta.

Cu toate acestea, am privit îndelung imaginile suprinse ieri la Sânpetru, unde onor „ primarele” Arhire a luat-o la „ șoșon” prin comună, cu caiețelul în mânuță, ca să dea nas în nas cu electoratul. Să rezolve la firul ierbii, zice el și partidul, problemele și situațiile din teritoriu.

 Numai că, așa, cu slabele mele cunoștințe despre psihicul uman, postură, gestică și mimică facială, fără să vreau, am observat și voi comenta imaginile surprinse la fața locului.

Începem prin a menționa că primarul nostru userist, faima comunei ( sarcasm), a venit „ înconjurat” și „ încurajat” de către parlamentari din cadrul USR Brașov, respectiv Victor Ilie, Irinel Darău ( zis Curaj) și Andrei Miftode, precum și de alți „ tovarăși”, consilieri locali. Gen „ curaj găină că te tai”. Parlamentarii însoțitori au mai făcut pseudo băi de mulțime pe la Victoria și pe la Codlea. La Brașov n-au sânge în instalație să facă. I-ar umple cetățenii de „ glorie” și cucuie.

Arhire nu s-a dus singur că „ se leșina pe picioare”, și au venit băieții cu „ Curaj” să-l susțină în lupta dreaptă și crâncenă cu electoratul.

Așadar, Arhire!

Linia care desparte patetismul de grotesc a fost depășită!

Până acum, Arhire era un ins patetic, incapabil să capaciteze. De acum înainte, ceea ce i se întâmplă lui, capătă accente grotești.

Omul nostru ( Arhire), este aruncat de către partid în mijlocul oamenilor. Din postură și mimica facială înțeleg, conform umilelor mele cunoștințe de psihologie, că omul ar fi preferat să fugă de acolo în acel moment. Resursele sale interioare au fost cu mult depășite de moment, de funcție, de intruziunea în viața lui și în psihicul lui plăpând a „ hahalerismului” patologic din politică.

Personajul nostru pare un băiețel ce în prealabil și-a luat „ bătăiță” de la părinți și care acum stă cuminte la poză îmbrăcat frumos. Dar expresia facială e „ priceless”.

Nu mai e patetic! E grotesc. Unde este mândrețea aia de om care „ rupea” comuna cu mâinile goale , după care cu o mână asfalta, cu altă mână trăgea utilități, cu altă mână aranja spațiile verzi? Unde e? După un an și jumătate de funcție, în fața electoratului se prezintă o perosoană efectiv prăbușită.

Radio Șanț a lăsat să se înțeleagă acum ceva timp că Arhire a vrut să demisioneze de mai multe ori. Pentru că efectiv, răspunderea pentru postul de primar este mult prea mare pentru capacitățile lui. Și că ar fi intervenit fostul președinte Dacian Cioloș, care ar fi promis „ marea cu sarea”, numai ca Arhire să nu părăsească unilateral funcția.

În plus, de „ pe surse” am aflat că Arhire face act de prezență la locul de muncă când și când. Și nu neapărat pentru că nu ar vrea să muncească, ci pentru că lucrurile pe care ar trebui să le facă sunt în contradicție flagrantă cu idealurile și scopurile lui. Te poți opune propriei tale naturi, dar nu la infinit. Și costurile sunt inimaginabile.

Dragi useriști. Priviți cu atenție chipul lui Arhire. Este un individ chinuit. E mult sub demnitatea lui, ca ființă umană, să treacă prin ce trece. Și simte faptul că e omul nepotrivit la locul nepotrivit, și asta îl macină constant.

Pentru politică trebuie să ai ficat și stomac. Arhire, din păcate pentru el, pentru partid și pentru locuitorii din Sânpetru, nu le are. Dar acesta nu este un lucru bun sau rău. Omul pur și simplu nu este făcut pentru treaba asta, și este pus să joace un rol. Doar ambițiile partidului îl țin acolo, lucru care efectiv îl macină.

Nu mi-aș dori să fiu în locul lui nici cinci minute.

Eliberați-l pe Arhire! Salvați lumea.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *