Dacă aș fi în locul lui Coliban mi-ar crăpa obrazul de rușine!

Cum aș putea să mai fiu eu userist, progresist, primar, manager, aproape inginer, soț, prieten, sportiv de performanță, om cu speranțe de a prinde un minister într-un viitor incert, sau pur și simplu om, când orașul pe care îl administrez arată ca o cloacă de porci.

Și mai mult decât atât, îmi potrivesc bine de tot palma în c0r și plec în concediu! Cică ne-a pupat pe „ bască”.

Pe basca noastră de fraieri!

Cum aș putea eu să mai scot nasul din casă când în campania electorală l-am urcat pe așa zisul „ penal”, „ șpăgar”, „ combinator”, „ tătuc”, „ Zeus”, în speță fostul primar Scripcaru, pe toți pereții, și i-am zis de toate, și la nici un an și jumătate de mandat se tânguiesc cetățenii Brașovului pe Facebook zicând că pe vremea lui Scripcaru a fost mai bine?

Ăla despre care s-a împământenit că „ a furat, dar a și făcut!”

Cum?

Cum să mai scot eu obrazul în lume când singurele lucruri pe care le-am creat în mandatul meu la Primăria Brașov a fost haos generalizat de nu se mai înțelege om cu om prin instituția aia, de nici nu mai știe cine, unde are de semnat și dacă semnătura lui e valabilă și nu cumva îl va trimite pe la „ răcorică”?

De neconceput!

Cum aș putea să mai dau ochii cu oamenii de pe stradă când eu îmi pun palma în c0r și sfidez tot electoratul, și trag niște concedii și competiții sportive de toată pomina când orașul e plin de gropi în asfalt, spațiile verzi arată ca în junglă și mizeria și gunoaiele sunt la loc de cinste în „ Capitala Verde a României”?

Strigător la cer!

Păi cât de nesimțiți și de inconștient pot să fiu să fac toate acestea? Câtă lipsă de responsabilitate și de minim spirit civic să am ca să fac tot posibilul să chinui în moduri inimaginabile tot „ poporul” brașovean? Cum de nu se sparg oglinzile când trece pe lângă ele?

A fost Scripcaru mai breaz? Se pare că da. Și cu toate acestea lumea era sătulă de el. Pentru că din giratorii și panseluțe nu ne mai scotea. El e tatăl dezvoltării haotice a Brașovului, un individ care ne-a ținut pe loc cu rânjetul pe buze, captivi în labele lui nesătule de control și dominare a cetățeanului. Cetățean căruia Scripcaru i-a scos pe nas statutul de brașovean, și care s-a dus și a ștampilat cu speranța că scapă de draq. ȘI A DAT DE MĂ-SA!

Păi până când o să stăm cu gurile căscate și mâinile în buzunar uitându-ne zilnic la circul pe care nu-l putem controla?

Să nu-l regretăm nici o clipă pe Scripcaru. Dacă ar fi vrut, Brașovul ar fi arătat ca un oraș din Elveția. Ar fi fost mândria Uniunii Europene și ne-am fi împiedicat zilnic de turiști străini de calibru prin oraș. Am fi avut de două ori mai multe fabrici profitabile în jurul orașului, care ar fi adus plus valoare Brașovului. Dar nu a vrut asta. A vrut să își arate poftele incontrolabile de control și dominare. URÂT!

În locul haștagistului-progresit eu nu m-aș mai duce la primărie. N-are sens să mai încurc oamenii. Aș lua o găleată, un cancioc și un sac de ciment, aș bate străzile și aș astupa gropile din carosabil cu mâna mea. Și când aș obosi, m-aș odihni în timp ce tund gardurile vii. Și m-aș opri din rampă în rampă de gunoi cu lopata ca să strâng gunoiul.

Și aș face asta de jenă că nu sunt în stare să manageriez situația în timp ce mi-aș cere scuze de la trecătorii de pe stradă!

Nu aș avea puterea să mă uit în ochii copiilor care nu se pot juca în iarba din parcuri din cauză că e netunsă și că se vor umple de căpușe.

Cât de ipocrit să fiu să plec în concediu când oamenii din orașul pe care-l conduc sunt chinuiți de incapacitatea mea managerială?

Unde este spiritul meu civic? Care este setul de valori în baza căruia eu funcționez?

Asta nu este administrație! Asta e un scuipat grețos pe care ni-l administrează toți neaveniții aterizați prin Primăria Brașov!

Huo !!!

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *