Este necesară realizarea unui cimitir pentru animale de companie în Brașov?

Drept vorbind această chestiune, a unui cimitir pentru animale, mi-a trecut și mie prin căpuț. Nu pentru că aș fi vreun mare inovator și progresist aflat în avangarda gândirii și acțiunii, ci pentru că am văzut prin filmele americane. Și am trecut de la „ ia uite-i și pe proștii ăștia” la altă frecvență a standardului civilizațional. Frecvență care îmi spune că animalele de companie merită mai mult decât o groapă în gradina vreunui vecin, sau să fie aruncate la gunoi.

Recunosc, nu îmi pot concepe viața fără animale de companie. Așa sunt eu, mai milos din fire. Și am trăit adevărate tragedii când am fost nevoit să mă despart de ele. Și să le îngrop prin curțile prietenilor.

Trist!

Totuși Cătălin Leonte, consilier județean din partea Pro România are ideea de a expune public situația. Postarea integrală o aveți la finalul textului.

Mă întreb cum ar fi privită în spațiul public un astfel de proiect. S-ar înhăma administrația publică locală la acest proiect, asta în cazul în care nu reușește să facă mai nimic pe alte proiecte? Sau brașovenii pot găsi înțelegere pe la primăriile din zona Metropolitană?

Eu zic că e o idee bună!

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

 

Postare Cătălin Leonte

 

„ De mult spun că un oraș ca Brașovul ar putea avea un Cimitir pentru animalele de companie. Pentru mulți, cățelul sau pisica sunt membri necuvântători ai familiei, care atunci când se duc lasă un gol imens.

De ce să nu existe prin grija comunității, un astfel de cimitir, la care să se plătească toate taxele de închiriere și înhumare ca și la cel uman?

Prietenii blănoși merită mai mult decât să fie aruncați la ghenă sau îngropați undeva pe câmp.

În poze sunt astfel de locații din Italia și Marea Britanie.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *