Biserica „ Sf. Arhangheli Coliban și Darău” l-a scos pe Benga la tablă pentru că îi aduce prejudicii de imagine

Luați de aici un „ șase-șase poartă-n casă” de ne curăță mațele mai ceva ca ciorba de potroace.

A ieșit Benga ( USR) pe Facebook să zică cu subiect și predicat că s-a sesizat partidul că îi aduce prejudicii de imagine. Și că nu face front comun împotriva…( aici m-am oprit că habar n-am împotriva cui sau pentru ce militează „ aripioara Curaj de Brașov”, că dacă îi iei la bani mărunți, faci febră). În fine, Benga trebuia tras de urechi de către Biserica „ Sf. Arhangheli Coliban și Darău” pentru că face opinie separată și-l deranjează pe Coliban. Și pe Darău. Și pe restul leșinaților din partid care se închină la icoanele lui Coliban și Darău.

Că așa e la ei la grădiniță, se coalizează împotriva celuia cu c0aie și îi sar la gât. Da, știu, comportament infantil și isteric de hipsteraș care nu găsește loc la terasă să își bea Cioko-Moko-Hoko extras din rahat de veveriță pleșuvă, și să parlamenteze din vârful buzelor despre politică.

I-auzi ce zice Benga despre partidul care i-a dat un salariu de deputat. Că cică s-a adunat „ ipocrizie și duplicitate” în partid de dă pe afară. I-auzi ce face Coliban și Darău în opinia lui Benga – „ înfierează public, inclusiv printr-un comunicat de presă publicat azi, toate metehnele echipei Barna, dar care în interiorul filialei Brașov folosesc întreg arsenalul de luptă internă ghino-barnist: sesizări, suspendări, sancțiuni, etc bașca tot soiul de alte cumetreli.”

Aoleu! Tudor, curăță-ți ochelarii! Și vorba! Cum poți să spui așa ceva despre Coliban&Co.? După ce ți-au dat un salariu de deputat începând cu 2016. Nerecunoscătorule!

Cum așa? Zici tu că Coliban&Co. după ce vor fi călcați în picioare la toamnă de către Ghinea cu „ dezlegare de la Drulă”, vor migra către Reper-ul lui Cioloș? Și într-un final se va transfera și Coliban, dar mai așa „ în buza alegerilor”?

Tudor, tu ții cu ursul? Hai că m-am prins!

Hai să îți povestesc eu ceva, așa din beciurile abstracte ale gândirii.

USR s-a dus pe p..ă! Și aia am sesizat-o eu, ai sesizat-o și tu, și amândoi am scris despre asta. Din cauza amatorismului. Politica nu se face pentru like-uri pe Facebook, nu se face interpretând fals realitatea și impulsurile sociale, nu se face impunând agenda proprie în locul agendei sociale, și nici promovând incoerența politică, delirul, minciuna și cultul personalității.

USR-ul, exceptându-te pe tine și încă câțiva pe care îi cunosc personal, și al căror nume nu îl fac public ca să nu fie „ excomunicați” din partid de către Biserica „ Sf. Arhangheli Coliban și Darău”, nu a înțeles nimic din puterea pe care i-a dat-o electoratul, practic un CEC în alb cu care s-a șters efectiv la c0r.

Și USR-ul a crăpat, ucigându-ne speranța de a face ordine în zoaiele politicii. Nu s-a ridicat la nivelul istoric la care electoratul spera să se ridice. Și a dat o smetie de „ pe Târgu Ocna” exact ălora care au viziunea unui stat european, a unei democrații autentice, a unui oraș care își exploatează maximul de potențial economic și social. Exact ălora care sunt mai educați și mai umblați, și care trăiau cu speranța că țara asta se va ridica vreodată din ghearele corupției generalizate, a politicii ciorditului și a lipsei cronice de bun simț, exact ălora le-a dat Coliban&Darău cu rahat în ventilator.

Da, am votat USR-ul și da, l-am votat pe Coliban. Și am fost primul din orașul ăsta fără noroc care în cruce nopții l-a dat pe Coliban câștigător la „ Gazeta Brașovului TV” exact în noaptea alegerilor. Și totodată primul care a „ mirosit” la nici o lună de la învestirea noului primar că Coliban a dat mâna și s-a pupat pe bot cu „ ăștia”.

Coliban, Arhanghelul Dreptății ne-a „ vândut” pe 30 de arginți!

Reper? S-a născut mort și duhnește exact ca Cioloș! A mortăciune birocrată!

Tudor Benga, mi-am pus speranțele, și siguranța zilei de mâine în mâinile USR-ului. Și USR-ul a făcut totul praf și pulbere din cauza unor specimene ca Coliban, Boghiu, Fritz, Clotilde, Barna, oameni ajunși pe funcții și cu „ bugete în pix”, lipsiți de bun simț, pregătire, responsabilitate. Lipsiți de orice caracteristică pozitivă necesară panopliei unui politician ce vrea să lase ceva pozitiv în urmă. Și cu câteva mici diferențe, acolo unde USR-ul a pus mâna pe „ ciolan” a făcut praf totul.

Mai jos aveți postarea lui Tudor Benga.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

„ N-am mai avut nici timp nici chef să scriu ieri despre plecarea lui Ciolos din USR fiindcă taman aseară m-a băgat în ședință conducerea USR Brașov pe motiv de “prejudicii de imagine aduse partidului”. Cum de-am îndrăznit eu să zic ce-am zis în postarea de săptămâna trecută despre ruperea iminentă a USR-ului și gândurile mele privitoare la un nou partid. Înțeleg de la colegi “pe surse” că se contemplă și niscaiva “sesizări” la adresa mea ceea ce este foarte amuzant. Și vă dau detaliile astea fiindcă haosul prin care trece începând de ieri și în care se va afunda de acum înainte partidul pleacă în primul rând de la cantitatea enormă de ipocrizie și duplicitate care s-a adunat în rândul leadership-ului în ultimii ani.

Băieții ăștia care au pus tunurile pe mine la Brașov sunt liderii faimoasei echipe Curaj. Adică ăia care înfierează public, inclusiv printr-un comunicat de presă publicat azi, toate metehnele echipei Barna, dar care în interiorul filialei Brașov folosesc întreg arsenalul de luptă internă ghino-barnist: sesizări, suspendări, sancțiuni, etc bașca tot soiul de alte cumetreli. Sunt ăștia puri și imaculați care-i condamnă public pe drulo-barnisti din două în două săptămâni dar care m-au sancționat pe mine intern în filială în noiembrie 2019 fiindcă i-am cerut demisia lui Barna după eșecul de la prezidențiale. Asta-i biserica sfinților arhangheli Coliban și Darău și e important să puteți vizualiza la modul general geografia sucelilor de interes din partidul altfel pentru a aprecia corect ceea ce urmează mai departe pentru USRPLUS și electoratul reformist din țara asta.

Revenind acum la marea schisma oficializata ieri în paharul nostru cu apă de 9% intenție de vot în sondaje, treaba stă în felul următor: eu pot să-l înțeleg foarte bine pe Cioloș de ce i-a venit să-și ia câmpii după câteva luni în Biroul Național USR. Știu exact cum e să faci parte din minoritatea din BN și sistematic 13 sau 14 oameni să te calce în picioare și în același timp să te întrebe zâmbind de ce țipi. Însă problema e că și eu și alții l-am avertizat în mod repetat pe Ciolos cât e de toxic concubinajul său cu echipa Barna și că după ce ii va ajuta pe barnisti să distrugă opoziția internă din USR, chiar el va deveni următoarea țintă și-l vor mânca cu fulgi cu tot. Și exact asta s-a și întâmplat.

În mod evident din toată povestea asta cine iese întărit in clipa asta este leadershipul ghino-barnist al USR. Însă e o victorie pirica fiindcă de aici pe mai departe nu urmează doar obișnuita suită de scandaluri publice, ci și un șir constant de transferuri de jucători. În primă fază îl vor urma pe Ciolos doar câțiva parlamentari ex-PLUS. Însă în toamnă, după Congres, după ce Ghinea va avea dezlegare de la Drula să le rupă capul celor din Curaj, vor urma vitejii ăștia orientați despre care vă povesteam în primele două paragrafe de mai sus. Nu toți deodată ci etapizat. Iar mai apoi, după congresul de BN din toamna 2023 o nouă șarja. Finalmente, în iarna 2023-2024 va începe migrația aleșilor locali: aceia nu pot pleca acum fiindcă își pierd mandatele, dar mulți vor pleca în buza alegerilor.

În ce mă privește voi face ceea ce am făcut tot timpul: mă voi lupta pentru un partid care să aibă ca fundație competiția deschisă, votul universal și controlul dinspre bază spre vârf. Eu nu cred în lideri providențiali eu cred în mecanisme corecte, instituții de “checks and balances” și “stat de drept” inclusiv în interiorul partidelor. Se mai poate treaba asta în USR? Judecând după istoria ultimilor 3 ani am dubii mari. Va exista asa ceva în Reper? Habar n-am, dar istoria construcției PLUS sugerează mai degrabă că nu. Există, băi Benga, vreo speranță sau doar faci aicia pe deșteptu’ și dup-aia ne mai ții de pomană încă cinci paragrafe???

Păi speranță există, însă nu la Mesia ci în implicarea oamenilor. Segmentul reformist din țara asta va avea reprezentare politică adecvată în ziua în care suficienți oameni din sânul său vor face pasul de a se implica în politică. Vă place stilul “mano dura” în politică? Îl aveți pe Drula și ranga și viitorul USR disciplinat dominat de aripa ghino-barnista. Vă place stilul bruxelez de birocrați competenți dar inconștienți politic? Îl aveți pe Cioloș și viitorul Reper. Nu vă place nici una nici alta? Aveți tot spațiul liber de construcție pe un teren ce probabil poate duce spre 30-35% din electorat dar din care doar circa o treime e convinsă momentan. Mai există și Volt și POL (aici cu un asterix că tocmai sunt sub atac dinspre AEP dar voi reveni și la asta cât de curând) și destui alți oameni și organizații de ispravă în afara partidelor parlamentare cu care se poate construi.

E greu? Firește că e greu, it’s f*cking hard as hell! Dar nu e altă cale! Nu e altă cale de a aduce o democrație înapoi pe făgașul corect decât a lupta în interiorul partidelor sau a construi altele noi până în clipa în care îl facem pe ăla sau alea care să scoată întregul segment reformist la vot. Eu unul acestui obiectiv sunt dedicat până la capăt și voi face tot ceea ce ține de mine în direcția asta. Si nu avem altă opțiune dacă vrem totuși să rămânem în țara asta fiindcă orice om liber și iubitor de valori occidentale din România ar trebui să simtă fiori reci pe spinare când vede noul proiect de lege proaspăt apărut pentru pseudo “reforma” serviciilor secrete. Dacă proiectul ăla trece în forma asta, pe România scrie securo-crație de tip Egipt sau Pakistan, cât am fi noi de membri UE. Pe scurt spus singura opțiune pe care o avem este să construim până ne iese ce ne dorim. Iar eu cred în continuare că ne poate ieși și voi trage și eu cât pot în direcția aia. Dar pentru toate astea, înainte de orice altceva, e important să vorbim pe șleau, să ne asumăm ce am greșit, și să-ncetăm s-o dăm sistematic pe după corcoduș.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *