Serviciile vor să ne halească cu tot cu fulgi îndesându-ne pe gât o halcă de „ democracy”

Hai să interpretăm ce se întâmplă chiar acum la nivel de vârf pe scena politică din România. PSD și PNL au fost chemate la „ ordine” anul trecut exact după vacanța de vară și li s-a explicat destul de clar, cu punct, cu virgulă, cu subiect, cu predicat, cu atribut, cu complement faptul că trebuie să se înțeleagă ca să scoată țărișoara la liman. Cu girul președintelui, veșnicul absent și „ miserupist” Ioahnnis, căruia se pare că președenția nu i-a tihnit. Și discuția cred că a fost cam așa.

„ Bă băieți, uite care e treaba. Noi vrem pentru voi ca să ne consolidați flancul estic. Și pentru asta, dacă sunteți băieți cuminți și vă înțelegeți, noi facem pentru voi următoarele chestii. Unu, vă lăsăm să faceți mici ciordeli, speculații și combinații, că oricum de 32 de ani nu sunteți în stare de mai mult. Și cam ăsta e nivelul vostru, nu sunteți în stare de mai mult. Ați rămas în cap cu ce v-a spus Iliescu, adică să vă ocupați de acumulare sălbatică de capital, pentru că va veni ziua când vom veni noi, cu capitalul nostru, și economia voastră va intra toată pe mâna noastră. Și e bine și frumos să aveți voi vreo trei lescăi investite cu titlul de capital românesc. Și doi, noi venim cu grosul banilor și vă stabilizăm economic ca să funcționați pe piața globală și să aveți haleală la supermarket și mașini cât de cât ok pe stradă, plus bani de concediu și o cămăruță sau o căsuță luată pe credit de 30 de ani într-un cartier nou. Și pentru asta, noi le punem piciorul pe cap partidelor mici, ca să nu aveți probleme la alegeri, dar trebuie să dați aici cu subsemnatul, să vă aliniați cerințelor noastre și să ne lăsați naibii în pace să ne facem treaba”.

Și băieții de la vârf au zis „ Trăiți-ar familia, franțuzoaica și toți copii, unde semnăm, pupate-am pe portofel?”.

Una dintre condițiile puse de Unchiul Sam ( sunt 90% convins că de acolo a venit pocinogul), a fost un control mai mare al serviciilor asupra informațiilor. Și coaliția a primit în plic un proiect de lege care să-l satisfacă pe Unchiul Sam, și care are niște prevederi care ne cam pune pe poteca unui stat ușor militarizat, dând puteri sporite serviciilor, și care ar ridica gradul de control asupra populației.

Dar să vedem ce prevede proiectul de lege.

Cică personalul angajat al serviciilor ( ăla mult, nespecificat nicăieri) dacă face vreo nefăcută și e căutat de procuratura ca să dea cu subsemnatul, procurorul ăla trebuie să fie anume desemnat, și dacă e vorba și de percheziții, acestea pot fi făcute doar cu acordul președintelui și informarea directorului serviciilor. Și dacă președintele spune că „ pas”, pentru că chipurile nefăcuta a fost făcută în conformitate cu apărarea legitimă a interesului național, rămâne așa ca pe peronul gării. Cam ca pe vremea lui Ceaușescu. Că așa voia el. În plus, tot președintele primește puteri sporite, dorindu-se prin proiectul de lege limitarea puterii Parlamentului României în controlul serviciilor. Cum ar veni, răspunderea va fi doar în fața președintelui republicii. Din nou, ca pe vremea lui Ceaușescu.

Mișto sau ce?

Dar stai așa, asta nu e tot.

Angajații serviciilor pot recruta pe loc, solicitând oricărei persoane sprijin în vederea realizării „ misiunilor”. Și chipurile, cel recrutat pe loc trebuie să păstreze secretul operațiunii la care ia parte. Oho, păi la ce imaginație au băieții ăștia, și mulți dintre ei și lipsă de scrupule, moralitate și patriotism, să ne ținem bine că urmează să ne dăm într-un carusel cam periculos, a căror rezultate izvorâte din anumite „ misiuni” să fie cel puțin discutabile. Dar stai că am uitat, anchetarea ar urma să fie la discreția președintelui.

Ascultarea telefoanelor, urmărirea traficului pe internet? Floare la ureche, SRI urmând, conform proiectului de lege, să fie singura autoritate națională în domeniu. Și asta deși Curtea Constituțională au declarat în afara Constituției prezența SRI în procedura de urmărire penală, ca autoritate responsabilă cu interceptările.

Și prin lege serviciile să aibe dreptul să-și creeze propriile companii și ONG-uri? Whaaat?

Păi și dacă vine Oficiul Concurenței în control? Păi vine degeaba pentru că, atenție, documentele operative privind cheltuielile se casează și se distrug anual, la finalul exercițiului fiscal. Adică M.UE! Și oricum nu prea văd eu ANAF venind cu falca umflată în control la „ pomul lăudat”. Când află unde au nimerit îi ia cu leșin la lingurică, și încep să-și aducă aminte și de lucrurile pe care nu le-au făcut.

Dacă dai un „ ochi” pe proiectul de lege, deja simți cum citești un scenariu de film de acțiune american. Cum am văzut eu unul, cică bazat pe fapte reale, în care serviciile americane transportau diverse „ prafuri” pentru bunica împărțind profiturile cu niște mexicani și niște columbieni, profituri pe care le reinvesteau în armament cu care țineau un șah un guvern prin America Latină. Și în filmul respectiv, de fiecare dată când niște băieți bine intenționați de îi urmăreau pe traficanți se apropiau de miezul problemei, apărea un băiat de la CIA și „ tăia cu șeptarul”. Concluzia filmului e că putem dormi liniștiți, operațiunile din spatele perdelei americane sunt făcute pentru ca votantul să doarmă neîntors în „ democracy”.

Democrația americană și-a început marketingul de mult timp, îndesându-ne pe gât povești cu eroi și „ visul american”. Avangarda „ democrației” mondiale, ajunsă acum la noi, ne-a plasat scenariul în plic și se asigură că încasează taxele pentru franciza de „ democracy”.

Noua Ordine Mondială se instaurează prin intermediul serviciilor, și planul există de foarte  mult timp.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *