Scripcaru sau Coliban?

Text preluat de pe site-ul  Transilvania 365

Publicarea articolului ”Brașovenii au ajuns să-l regrete pe fostul primar George Scripcaru” a scos în evidență nemulțumirile brașovenilor față de șeful actualei administrații locale. Peste 1400 de persoane au apreciat articolul, iar peste 111.000 de persoane au văzut postarea, ceea ce înseamnă un interes maxim pentru acest subiect.

O astfel de comparație este greu de realizat între Allen Coliban și George Scripcaru, având în vedere că unul a fost 4 mandate primar, iar altul abia e la jumătatea primului. Însă, o concluzie poate fi trasă, mai ales că nu mai vorbim de primul an de mandat, ci de al doilea.

Așteptăm părerea brașovenilor!

Coliban sau Scripcaru?

Ce spun brașovenii? 

Cei mai mulți care au comentat pe pagina primarului Allen Coliban, dar și pe pagina ziarului susțin că actualul șef al administrației locale este ”absent”, fiind departe de realitatea brașoveană. În campania electorală și la început de mandat a spus multe și a făcut puține.

De asemenea, mulți brașovenii îi reproșează primarului lipsa de viziune, de continuitate și dezinteres. De exemplu, primarul nu a participat la Parada Junilor, poate cea mai importantă sărbătoare a brașovenilor, dar nici la campionatul de box sau la alte evenimente sportive de anvergură care au avut loc în Brașov. În schimb, useristul a mers la un campionat de curling care are legătură cu plăcerea sa personală, nicidecum cu interesul comunității.

Unde sunt parcurile?

Primarul Coliban a promis brașovenilor multe parcuri, dar până acum nu a amenajat niciunul! Cel mai titrat a fost parcul IUS. Dacă în campanie a fost un subiect bun, acum, primarul nu mai vorbeste deloc despre acest proiect.

Se pare că nici la capitolul infrastructură nu stă prea bine. Orașul s-a umplut de gropi, iar aplicația unde brașovenii pot sesiza neregulile, pare a fi o mare țeapă, pentru că oamenii se plâng de lipsa de eficiență și de rezolvare.

Transparența ”călcată” în picioare de administrația USR

Deși USR a promis că va ”deschide primăria brașovenilor”, realitatea a demonstrat că s-a întâmplat total invers. Este singura administrație din Brașov, și poate din România, care a încercat să interzică accesul jurnaliștilor la ședințele PUBLICE ale Consiliului Local Brașov.Asta spune tot despre transparența administrației Coliban.

Continuitate doar pe proiectele vechi

Primarul Coliban a ieșit în evidență doar cu proiectele începute de fostul primar George Scripcaru. De la săli de sport la spital și autobuze electrice, totul se întâmplă datorită fostei administrații. În schimb, Brașovul a fost în mandatul lui Coliban singura localitate din județ unde copiii nu au beneficiat de programul ”cornul și laptele”, totul din cauza unui management slab.

Scripcaru regretat pentru infrastructura rutieră

Din comentariile brașovenilor rezultă că fostul primar George Scripcaru este regretat în primul rând pentru infrastructura rutieră. Dacă în mandatul său Scripcaru se plimba pe străzile din oraș să vadă unde sunt probleme pentru a le remedia, actualul primar mai mult se plimbă prin străinătate.

Fostul primar a fost apreciat și pentru interesul acordat tradițiilor, obiceiurilor, dar și pentru faptul că rezolva problemele administrative repede. Dacă înainte apărea în presă un articol unde era prezentată o groapă sau lipsa unei treceri de pietoni, în câteva zile problema era rezolvată, pentru că erau oameni care urmăreau inclusiv ziarele locale tocmai, pentru a fi remediate deficiențele. În prezent se pare că primarul e mai preocupat de facebook și tik-tok.

De asemenea, primarul Allen Coliban nu a înțeles că nu toți brașovenii stau pe instagram și facebook. Problemele trebuie preluate și de la cetățeni direct. Pentru asta trebuie mers prin cartiere. Însă s-a mers la început de mandat, dar, totul a rămas ca în tren. Brașovenii spun că nu s-a schimbat nimic după vizitele primarului Coliban prin oraș.

Cum candidatura lui Scripcaru este incertă, nu este exclus ca brașovenii să se gândeasca la un alt candidat moldovean. După mandatul lui Ghișe venirea unui “moldovean” a schimbat fața orașului. Cel puțin așa susțin brașovenii.
PDL a dat primar, PNL la fel, acum și USR. Oare în 2024 va fi unul de la PSD?

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

One thought on “Scripcaru sau Coliban?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *