Iohannis – reacție pe legile securităţii naţionale „ scurse” pe surse – „ Nu-şi doreşte nimeni o restauraţie a vechii Securităţi”

Plimbărețul de serviciu, cunoscut sub pseudonimele de „ Marele Mut” și „ Somnorea”, actualul președinte al României, excelența sa bla-bla-bla Săsălache de Hermanstadt, a catadicsit să coboare prin p0lime și să mai viziteze și el altceva decât o părtie de schi sau un teren de golf. Ca atare s-a dus la Buzău la Școala Gimnazială nr. 11. Ca să mai ia „ pulsul” la firul ierbi.

Tristă viață de președinte!

La ieșire a fost organizată o conferință de presă, ca să stăm și noi crăcănați, cu gurile căscate și urechile ciulite, că „ Marele Mut” a prins voce și e păcat să nu-l asculți cum scoate din el vorbele, ca un țăcănit metalic de mașinărie infernală neunsă, și care din când în când mai rânjește sarcastic.

Și jurnaliștii prezenți în păr la conferință, l-au întrebat de sănătate și dacă are ceva de spus în legătură cu proiectul legilor securității naționale, ălea scurse pe surse, despre care am scris și noi ( link aici – Serviciile vor să ne halească cu tot cu fulgi îndesându-ne pe gât o halcă de „ democracy” )

Înainte să „ lecturăm” cu „ interes și îngrijorare” ce are de spus Săsălache, nu putem să nu ne amintim cum fac „ băieții” de la butoane când vor să ne îndese pe gât câte ceva cu miză mare.

Mai întâi scapă pe surse niște materiale. Materialele ajung în presă, și din presă le citesc „ gibonii”. Adică noi, p0limea! Și există niște „ instituții” care iau pulsul p0limii după ce au troznit informațiile în „ piață” și trimit rezultatele la „ băieți” care în funcție de feedback-ul primit, fie trimit legea la aprobarea parlamentului, fie o ajustează, fie o retrag.

Și acum, pentru că am înțeles cum funcționează, hai să vedem cum o scoate Săsălache la „ vopsea”.

Noi avem anumite legi pe domeniul securităţii naţionale făcute la începutul anilor ’90, când democraţia a fost nouă, s-a încercată să se construiască instituţii moderne, care respectă drepturile cetăţeanului, însă în timp ştim că lucrurile trebuie adaptate contextului. Pentru asta a fost întocmit câte un proiect pe anumite legi. Avem acum un draft pe aceste legi care nu e destinat publicului larg. Cineva, şi ştim bine cine, a considerat că e bine să le dea pe surse. E o eroare majoră pentru că oamenii sunt îngrijoraţi, doar că avem un prim draft. Aceste legi vor intra în dezbaterea Guvernului, a CSAT, a Parlamentului şi sigur dacă anumite prevederi nu sunt bune, vor fi corectate.

Nimeni nu îşi doreşte o restauraţie a vechii Securităţii sau o încălcare a drepturilor cetăţeneşti. Aceste speculaţii sunt eronate, eronată e şi această scurgere către media. Personal mă voi îngriji ca acolo unde draftul nu a avut o formă corespunzătoare timpurilor noastre să fie corectat. Aceste îngrijorări nu sunt necesare sau dacă mai sunt îngrijorări care rămân în picioare trebuie aduse la cunoştinţa legiuitorului pentru a fi corectate. Îmi doresc să avem legi ale siguranţei naţionale moderne”.

Clar? Omul e cu noi, e din popor, nu e cu „ ăștia”. Clar? Nu vezi cum ne apără până leșinăm?

Mai trebuie să-l văd cum bagă doi mici cu muștar și chiflă pe Dealul Negru vinerea când pleacă de la București la Sibiu, și își ia un PET de bere să aibă pe drum, și încă doi mici la pachet pentru doamna Carmen, și gata, îl cred că e de-al nostru, cinstit, din popor, talpa țării.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *