Lucian Pătrașcu – S.O.S. Senior – un număr la care vârstnicii pot solicita ajutor pentru lucrări de întreținere la instalații

Subprefectul Lucian Pătrașcu propune un nou serviciu în cadrul Direcției de Asistență Socială Brașov, care presupune formarea a minim 4 echipe mobile care să asigure reparații și lucrări de întreținere la instalațiile electrice, instalațiile de gaz și de furnizare a apei pentru persoanele vârstnice și pentru cei aflați în evidențele Direcției de Asistență Socială din Municipiul Brașov.

„Vin în fața brașovenilor cu un subiect legat de crearea unui nou serviciu în cadrul Direcției de Asistență Socială Brașov. Acest serviciu integrat creat ar presupune crearea a patru sau mai multe echipe mobile ce ar urma să asigure reparații și lucrări de întreținere minimale la instalațiile electrice, instalațiile de gaz și de furnizare a apei pentru persoanele vârstnice, a seniorilor și a celor aflați în evidențele Direcției de Asistență Socială din Municipiul Brașov.

Am constatat faptul că există extrem de multe persoane în vârstă care nu-și permit costurile cu reparațiile sau de minimă întreținere a instalațiilor electrice, a instalațiilor de gaze și a instalațiilor de furnizare a apei din interiorul gospodăriilor. Pentru ei există o reală problemă în ceea ce privește atât costul intervențiilor, al materialelor, precum și al găsirii unor companii specializate și autorizate în prestarea acestor tipuri de servicii.

Practic ei nu știu la cine să apeleze când se strică ceva prin casă.

Propunerea mea este ca cei cu pensia până la limita a 2000 de lei să beneficieze gratuit de manopera pentru reparații, iar peste 2000 de lei, tarifele de manoperă să fie stabilite de către Consiliul Local. Bineînțeles, prioritate ar avea cei cu pensia sub 2000 de lei.

Anunțarea echipelor care să se deplaseze, să constate defecțiunile și să efectueze reparațiile ar urma să fie făcută printr-un număr de telefon unic, număr ce va fi afișat printr-un sticker sau alte modalități de afișare, la intrarea în blocurile de locuințe, sau printr-un flyer personalizat ce va fi distribuit prin poșta română.

Totodată, președinții asociațiilor de locatari pot afișa informațiile la avizierele scărilor de bloc.

Crearea acestor echipe mobile rezolvă problema siguranței accesului în locuințele persoanelor vârstnice, a seniorilor și a celor aflați în evidențele Direcției de Asistență Socială din Municipiul Brașov.”, a declarat președinte PSD Brașov, Lucian Pătrașcu

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *