Polițist cu apucături de „ bombardier”. Și la volan, și cu șprițul în nas

Era să treacă pe sub „ radar” în Brașov, una bună „ rău” de tot. Savuroasă până la Dumnezeu și înapoi. De vreo trei ori.

Așadar, un agent principal din cadrul Brigăzii Operaţiuni Speciale Braşov a fost reţinut după ce a condus maşina cu „ șprițul în nas” şi fără permis. Practic, după ce a fost prins băut la volan şi a rămas fără permis, el a continuat să conducă încă vreo două zile, fiind surprins de camerele de supraveghere de prin oraș. Cum care oraș? Brașov.

Hai să vedem ce ne zice Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov, ca să nu zică lumea că o dăm noi așa din auzite.

„ În dimineaţa zilei de 30.05.2022, inculpatul Aitean Dorin Iulian, care consumase în timpul nopţii de 29/30.05.2022 băuturi alcoolice într-un local din municipiul Braşov, a condus un autoturism pe drumurile publice, fiind depistat la ora 03:17 de organele de poliţie rutieră pe DJ103 în timp ce circula dinspre strada 13 Decembrie din municipiul Braşov către comuna Sânpetru. Inculpatul a refuzat testarea cu aparatul alcooltest astfel că a fost condus la Spitalul Judeţean Braşov unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Buletinul de analiză toxicologică din data de 30.05.2022 a stabilit alcoolemia la valorile de 1,04 g/l pentru prima probă şi 0,95 g/l pentru cea de-a doua”.

Asta înseamnă că omul a rămas pe loc fără permis, și i s-a deschis și un pic de dosar penal.

Dar stai așa că nu e așa!

„ Cu toate acestea, în datele de 31.05.2022 şi 01.06.2022 inculpatul a condus din nou autoturismul, fiind surprins de camerele de supraveghere video amplasate pe drumurile publice din municipiul Braşov şi din împrejurimile oraşului”, a mai precizat comunicatul Parchetului.

În plus față de asta, ce să vezi, încă o belea – „ Din cercetări a mai rezultat şi faptul că inculpatul a fost angajat în perioada 05.07.2019-03.10.2019 la o societate comercială în funcţia de ‘consilier armonizare legislativă’, realizând venituri în sumă totală de 5829 lei. Aceste venituri însă nu au fost declarate de inculpat cu ocazia completării declaraţiei de avere în data de 28.04.2020, la rubrica venituri acesta menţionând doar cele încasate de la IPJ Braşov”, a mai transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov.

Mișto sau ce?

Și acum să trecem la capitolul bârfă. Omul ăsta a avut inconștiența să se urce „ afumat” la volan simțindu-se „ bazat” bine de tot. Pentru că pe lângă faptul că rupe gura târgului fiind angajat la Brigada de Operațiuni Speciale, el mai este și fiul lui…..și a lui……

Și mai am o bănuială. Neconfirmată. Nu cred că e prima oară când o arde pe șpriț la volan.

Adică cum? Adică așa. Se pare că tăticul natural a ocupat niște poziții grele prin Poliția Română până acum vreo două decenii, ba a mai predat și pe la facultate. Prin anii 90 era „ greu de tot” omul, a urcat scările ierarhice într-un picior.

Și mămica lucrează și ea undeva „ greu de tot”. La stat, la o anumită instituție.

Nu că asta l-ar scuti pe agentul nostru de răspunderea penală ce urmează.

Ci pentru că acest gen de comportamente ar trebui înfierate de către societate. Dacă ocupi un loc de muncă „ acolo unde trebuie” și părinții tăi sunt destul de „ grei”, asta nu înseamnă că străzile din orașul ăsta sunt proprietatea ta, și mai ales, că totul îți e permis. Pentru că nu mai colcăim în Evul Mediu. Un polițist trebuie să fie, în mod ideal, un monument de etică.

Și să nu ne văicărim cumva că i-a tăiat calea „ Pisica neagră 13”, și că săracul avea o urgență și n-a venit taxiul la comandă.

Nu! Ăsta e comportament asemănător cu al unui „ bombardier” căruia i se rupe de lege.

Mișto sau ce?

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *