( Surse ) – Urmează stare de alertă la Sânpetru pe motiv de neridicare a gunoaielor de la populație?

Ceea ce urmează să fie devoalat și dezvoltat în următorul text are la bază o componentă indisolubil legată de incapacitatea administrațiilor USR de a se raporta corect, coerent și aplicat la realitatea socială. Remarcăm acest fapt peste tot pe unde au început să administreze. Și aici mă refer la orașele mari – Timișoara, Bacău, Brașov – sau la Sectorul 1 din București.

Long story short – Sânpetru s-a acoperit de glorie în 2020 când partidul l-a scos din buzunar pe Marian Arhire, consiliat cu sâng de către colegii de partid Cucu, Pădure și Crap. Probabil, luați pe „ persoană fizică”, fără constrângerile funcțiilor și ale partidului, la care adaug și șuturile în cwr ale adversarilor politici, aceste personaje ar fi ok să le întâlnești la o bere, la o șuetă, la un party. Probabil schimbul de amabilități și un dialog vis-a-vis experiența de viață ar fi un proces ok, căruia i-ar face față fără probleme. La nivel verbal. Pentru că toți par băieți faini luați individual. Pentru că faptic, cu greutatea răspunderii față de societate, organizați și trepanați bine de către partid, seamănă mai mult cu un roi de muște turbate care încercă să treacă printr-un geam, bâzâind cu ură față de orice idee sau sugestie vine din exteriorul bulei USR-iste. Un fel de „ Pentru partid/ Pentru popor/ Pentru iubitul conducător”.

Și acum, în momentul în care scriu aceste rânduri ( exegeză apostolico-golănească), Sânpetru aka. dormitorul Brașovului ( unul dintre ele), se sufocă sub dictatura gunoaielor neridicate de la populație.

Și asta se întâmplă pentru că ( încerc să explic într-o frază), când usereii au preluat „ puterea” la Sânpetru, au tras un șut în cwr companiei „ Cibin”, și au pus botul la savarina „ Hidrosal”, care avea niște recomandări călduroase din partea unor potentați ai zilei, și care a promis pentru un preț un pic mai mare, să strângă gunoiul selectiv, să facă ordine în deșeuri, să aducă un „ flavor” de civilizație în comună. Și „ Hidrosal” le-a dat …UE, zicând în ultimele săptămâni că au probleme tehnice, că n-au mașini, că ar fi bine să scoată oamenii gunoiul sâmbătă ( 4 iunie ) în stradă că vin ei și-l iau. Și au trecut pe naiba, aproape jumătate din localitate rămânând cu gunoiul în stradă.

Și acum să descriem un pic și sarabanda cu dansuri politicianiste.

Consilerul Cucu ( USR) iese pe Facebook și „ cântă” că viceprimarul Măiereanu ( PNL) a fost însărcinat de către Consiliul Local să se ocupe de problemă. Nici adevărat, nici fals, ci bâlbâit. Așa arată pseudo declarația „cântată” de către Cucu. Nu intru în detalii, pentru că lungesc expunerea la nesfârșit. Viceprimarul Măiereanu ( PNL), într-un exces de zel, și pentru că i-a fost bătut obrazul, merge, atenție, cu mașina personală să ridice gunoaiele persoanelor care-l sunau și îi „ încărcau” frigiderul. Eroism până la patetism, dar măcar de lăudat faptul că e alături de oameni și face ce poate, acolo unde e cu ce are la îndemână. Și asta, dacă e să mă întrebați pe mine, este mare lucru.

Consilierul Dinulescu ( PSD) cere demisia primarului Arhire! Ca declarație politică! Și asta pe bună dreptate. Ce naiba cauți să administrezi o comună când gunoaiele sufocă străzile?

Asta în timp ce „ Hidrosal” le arată „ cucu” gol atât celor din consiliul local Sânpetru, cât și locuitorilor.

Pe surse am aflat faptul că Arhire ar cam declara „Stare de Alertă” în comună. Dar pentru asta ar avea nevoie de o decizie care vine de la Prefectura Brașov. Și starea asta de alertă ar fi declarată pentru 30 de zile și fundamentată de situația sanitară ce stă să explodeze din cauza gunoaielor neridicate.

Asta ar însemna că Primăria Sânpetru ar putea să ia măsuri, în sensul de a delega temporar colectarea deșeurilor către altă companie. Cum ar veni, alți bani, altă distracție.

Să concluzionăm.

 

  1. Pe userei îi doare „la banană” de criza gunoiului. Așteaptă pronia cerească să vină să-l ridice. Și chestia cu starea de alertă le-ar da un pic de apă la moară. Declarativ i-au pus-o în cârcă lui Măierean, și hai pa, se descurcă el cumva.
  2. Singurii consilieri locali care se agită pe tema gunoaielor sunt viceprimarul Măiereanu ( PNL) care încearcă eroic-patetic să rezolve ce poate, și Dinulescu ( PSD) care solicită demisia primarului Marian Arhire.
  3. Pe străduțele din Sânpetru se discută din ce în ce mai mult și mai des despre organizarea unui referendum de demitere a lui Marian Arhire. Se pare că omul și-a arătat „ măsura” și capacitățile, și ca atare, electoratul ar cam vrea alt primar.

 

Mișto tare cu usereii la butoane!

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

One thought on “( Surse ) – Urmează stare de alertă la Sânpetru pe motiv de neridicare a gunoaielor de la populație?

  1. Stau cu gunoiul poarta. Cand am ajuns la “suturile in cwr” m-am oprit din citit. Va las comentariul si hai noroc la articole mai inspirate, nu ma mai prindeti pe aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *