Guvernează Ciucă de te doare capul. A demis vineri un secretar de stat numit…joi. Năsui ( USR) și Codrin Ștefănescu ( APP) sar la beregata guvernării

Guvernul Ciucă numește joi pe funcția de secretar de stat la Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului printr-o decizie a prim-ministrului, pe Tudorița Lungu ( PNL).

Doamna, fiind o ilustră necunoscută dar conform CV-ului, „ conectată” bine de tot ( fost director la Casa Județeană de Pensii Bacău, subprefect de Bacău, consilier superior la  Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Bacău, consilier la  Direcţia Apelor „Siret” Bacău) , a fost concediată după nici 24 de ore. Decizia a fost publicată vineri în Monitorul Oficial.

( Citește și Coliban e un fel de contorsionist de conjunctură ( video )

De ce a fost concediată? Habar nu am. În schimb observ o serie de decizii cel puțin discutabile care vin mai nou dinspre guvernul lui Ciucă „ fără frică”.

Omul e atât de sigur de ceea ce face încât nu-l sperie că mai scapă prin presă câte o „ necugetată”.

N-are nici o „ gară”, deși în ultimele zile vin tot felul de acuze, care mai de care mai grave.

Năsui ( USR) acuză guvernul că a măsluit datele privind creșterea PIB. Cităm –  „ Nici comuniștii nu mințeau în halul ăsta”. Să citim cu atenție, pentru că ceea ce zice Năsui pare că are logică „ În loc de 50,3% din PIB, datoria publică reprezintă acum, pe noile date, 48,4% din PIB. Adică, fix sub pragul de 50% din PIB la care Legea responsabilității fiscal-bugetare obligă Executivul să ia măsuri pentru reducerea ponderii datoriei publice în PIB. Legea responsabilității fiscal-bugetare (nr. 69/2010) prevede la alin. 2 art. 13 că, dacă datoria publică se situează în intervalul 50-55% din PIB, Guvernul trebuie să prezinte public și să aplice, în cel mai scurt timp, un program care să cuprindă și măsuri de înghețare a cheltuielilor totale cu salariile în sectorul public. Or, după cum vedem, Coaliția sărăciei nu are nicio intenție să pună capăt nici angajărilor cu nemiluita a pilelor de partid, nici umflării salariilor și sporurilor plătite acestora. În prima jumătate a anului 2022, avem cheltuieli suplimentare de 2 miliarde de lei cu salarizarea la stat și lucrurile nu se vor opri aici, în timp ce românii obișnuiți se luptă cu facturile și prețurile care au explodat, cu ratele la bănci tot mai mari”.

( Citește și Începe jalea în piețele brașovene? Începe „plângerea şi scrâşnirea dinţilor”? )

Dar stai așa! Asta nu e tot!

A ieșit și patriotul de serviciu Codrin Ștefănescu ( APP aka. „ Martorii lui Dragnea”) să joace cartea populismului de conjunctură și a patriotismului martirizat prin pușcării, și impresionează și el ecranele telefoanelor postând pe Facebook, doar, doar mai mușcă ceva electorat de la AUR și PSD.

I-auzi – „ Întregul program de guvernare creat de Liviu Dragnea pentru români, a fost anulat, distrus sau interzis!”.

 

Băi nenea politicianul Năsui și nenea politicianul Codrin, când ați avut pâinea și cuțitul în mână v-ați pi$hat pe noi. Acum vă dați mari deontologi, dar de făcut, ați făcut o lae. Lae bucălae!

( Citește și „ Viesparul „Sistemului” a început să se agite pe un subiect legislativ extrem de sensibil: actualizarea Legii Siguranței Naționale” )

Interesant e altceva. Cu benzina 8 ron, cu cartoful mai scump cu 40 de procente, cu gazul aproape dublu față de anul trecut, lucrurile merg. Probabil mai prost, dar funcționează.

Și voi îi dați înainte cu iminența unei crize economice și cu faptul că o să ne ia naiba pe toți, de o să ajungem să cerșim la coadă la supa săracului.

Chestia asta nu ajută pe nimeni!

De ce naiba nu înțelegeți faptul că am înțeles că nici unii nu veți guverna în interesul poporului? Și că pentru noi, ăștia de ne mai pierdem vremea pe aici, culmea fericirii nu este că avem de mâncare pe masă, facturile plătite, sau că am prins loc de parcare sau șosea liberă până la Marea Neagră sau Poiana Brașov. Nu, pentru că am învățat să ne înghițim furia și lacrimile. Culmea fericirii e când vă vedem pe voi cum vă înghițiți fatalist și paradoxal propriul rahat, cum voi nu găsiți loc de parcare și șosea liberă.

Atunci când voi vă înjurați pe voi înșivă, ăla e momentul nostru de glorie.

Nu mai plângeți la mormântul neamului că nu vă mai crede nici naiba.

 

Dan VÂJU

#InformatiBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *