„ Allen Coliban (…) este o figură proeminentă în partid prin prisma principiilor și valorilor pe care le-a promovat de la început”

Primarul 000 vrea să ducă și USR-ul tot la 0. Se vede președinte al USR-ului.

Trăim în orașul acesta o adăugire a cărții „ Pe culmile disperării” a lui Cioran. Scrisă de unul a cărui nume începe tot cu litera „ C”. Coliban! El, prin faptele lui, vrea să ajungă celebru. Și s-a gândit că dacă mai adaugă niște capitole operei lui Cioran, chiar va ajunge.

A scos Cioran din tenebrele gândirii o frază care l-a făcut celebru. „ Mi-am urât ţara, i-am urât pe toţi oamenii şi tot universul. Îmi rămânea doar să mă urăsc pe mine: ceea ce am şi făcut, odată cu revenirea disperării”.

Coliban nu scrie. El doar face! Sau, mă rog, încearcă. Cu soicism. Se blesteamă pe el și ne blesteamă pe noi. Pentru că se urăște pe sine. Și ne urăște și pe noi. Pentru că-l împiedicăm să-și pună în practică un pseudo-delir personal care n-are legătură cu orașul.

Să nu condamnăm alți oameni pentru nereușitele noastre. Sau situații nefavorabile.

Totuși înotăm în paradoxul, fatalitatea și mimetismul poporului.

Și Coliban vine să ne dea „ fatala”.

Cică vor fi alegeri în partidulețul născut talent și aproape mort la capitolul speranță. Și cică Coliban al nostru, cu ambiție și râvnă se vede președintele partidului. Probabil meditează zilnic și mantra preferată e „ Șeful de partid!”. Așa o fi meditat și în campania electorală. Și în reveria lui ambulantă se vedea primar. Și i-a ieșit.

Fericirea lui e nefericirea altora. Nu a „ altora” dintre cei care au pierdut alegerile în fața lui Coliban și a „ altora” adică a noastră, a viețuitorilor din umbra Tâmpei.

Și pentru că Coliban o joacă la mână „ mută” ( nu există termenul, dar e al naibii de explicit), a ieșit postacul numărul unu al partidului, marele fumător de ilegale ( conform propriilor postări), și potrivește cu mânuța „ vorbitoare” o postare, hai să-i spunem edificatoare.

Hai să vedem ce postulează primul fumător de ilegale al urbei. Păi postulează că

„ USR PLUS a dezamăgit, nu este o critică (în cazul în care leadershipul actual s-ar găndi că încalc statutul și s-ar gândi să mă dea afară) ci este o constatare. De la 23% la Europarlamentare, la rușinoasa înfrângere a lui Barna în fața Vioricăi Dăncilă, la 9% în sondajele de acum, demonstrează că USR PLUS este într-o pierdere de încredere”.

Maestre, mă scuzi, cu dat vina pe Barna și conducerea de partid, ei bine pe asta o știm. Pentru că și Barna și Cioloș sunt doi gropari.

Dar de faptul că Coliban duce căruța cu brașoveni cu oiștea în gard nu ne spui nimic?

O, ba da, răbdărică că vine și citatul edificator „ Allen Coliban este primarul Brașovului, este o figură proeminentă în partid prin prisma principiilor și valorilor pe care le-a promovat de la început.(…) A candidat la Brașov și a câștigat pentru că îi pasă de comunitate, iar despre asta am scris de multe ori și cu toate greutățile preluării unei administrații osificate după zeci de ani de baroneală locală, arată că se poate și altfel”.

Să ne stăpânim un pic. Sau cum ar spune americanul „ hold your horses”. „ Figură proeminentă în partid prin prisma principiilor și valorilor pe care le-a promovat de la început”.

Păi eu n-am văzut decât un principiu. Acela că totul e în dinamică, și se schimbă după cum se tunde iarba, asfaltează străzile și se face curat la rampele de gunoi. Sau după cum bate vântul! Adică, în ochii cititorului, conform drogangistului primordial, suceala la secundă este un principiu.

Valori? Care „ valori”? Adică angajarea sinecuriștilor, achizițiile directe, ia echipa de fotbal, unde e echipa de fotbal, păstorirea de afaceri oneroase fără avize și autorizații, alegerea companiilor pentru festivaluri de muzică electronică după „ datoriile” și „ tovărășiile” din partid, circ pe sferturi și jumătăți de adevăruri? Acestea sunt valorile lui Coliban?

Îi pasă lui Coliban de comunitate? Răspunsul este da. Dar numai la nivel declarativ. Pentru că dacă i-ar păsa cu adevărat ar fi în miezul problemei, pe stradă, nu la „ trântă” pe la ședințele consiliului local unde promovează modificări ale PUZ-ului care „ ajută” un dezvoltator imobiliar în dauna unui investitor. Pe unul îl ajute să câștige, pe unul îl ajută ca să piardă. Bani! Mulți bani!

Dar trebuie să-l iertăm pe săracul Coliban, conform textului postat de măcănitoare de partid, pentru că a intrat în Primăria lui Scripcaru care era desfigurată într-o administrație „ osificată”. Osificată după „ zeci de ani de baroneală locală”.

Adică de aia nu poate Coliban să facă treaba pentru care a fost ales și primește lunar salariu.

De aia e mizerie pe stradă, de aia sunt gropi în asfalt, de aia e iarba netunsă și sunt boscheții nearanjați. Pentru că Coliban se bate pe viață și pe moarte cu rămășițele baronelii locale, osificate prin Primăria Brașov și lupta asta îi mănâncă tot timpul. Timpul ăla în care ar fi trebuit să administreze naibii orașul ăsta care mai are un pic și face implozie.

Adică ce face politicianul când n-are rezultate pentru că e pe lângă realitate și nici măcar nu are minima înțelegere în administrație locală?

Dă vina pe greua moștenire.

Și măcănitoarea fumată știe treaba asta, ca atare a și scris-o.

 

Coliban după ce încearcă din răsputeri să pună „ cruce” Brașovului, și-a găsit o nouă jucărie căreia vrea să-i pună „ cruce”. Partidul!

 

Cu toate acestea, merită să fie președintele USR-ului. Pentru că are principii și valori. E drept, altele decât cele de care ar fi nevoie, dar le are.

 

Bine că n-a scris ceva și de caracter.

Sau de faptul că albumul muzical preferat a lui Coliban e „ Appetit for Disaster” de la Guns’N’Roses.

 

Dan VÂJU

 

#InformatiaBrasovului

 

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *