Va face Macron la Cincu poză cu Coliban? Aceasta este întrebarea!

Face sau nu face?

Circulă pe surse un zvon care are următorul narativ. Cică Coliban e fiert să facă cumva mâine la Cincu o poză cu Macron, președintele Franței.

El zice ( Coliban) că i-ar da o oarecare legitimitate în partid, având în vedere că sunt alegeri și vrea să-l „ rupă” pe Drulă. Și ar mai da bine și în fața brașovenilor. Păi cine se mai laudă că are poze cu Macron. Iohannis și probabil Cioloș. Și de mâine și Ciucă și probabil fratele lui geamăn Ciolacu.

Dar să revenim la problema Macron, Coliban, poză, Facebook, zeci de mii de like-uri, delir propagandistic etc.

( Citește și Ne paște o criză de proporții? Restaurante, hoteluri și pensiuni din Centrul Istoric scoase la vânzare –>> )

În ianuarie 2017, înainte cu o lună ca Coliban să se pregătea să protesteze împreună cu partidul la zidurile Consiliului Județean pe motiv de OUG 13 ( am lătrat și eu, stați liniștiți dar din postură de cetățean nervos, nu ca Coliban din postură de senator proaspăt ales), Liviu Dragnea, fost președinte al PSD, fost pușcăriaș, actual mentor al APP ( nu vă bateți capul, un partiduleț de 2 la sută cu indulgență), dădea mâna peste masă cu proaspătul președinte ales al SUA, Donald Trump. Și sursele spun că asta ar fi costat 40000 de euro. Donație către compania de lobby. Imaginea asta ar fi trebuit să convingă poporul că Dragnea o are până la genunchi, și că contează pe harta geopolitică a lumii.

Adică bă, băiete, nu se pupă pe gură cu Florin Salam la ceas de mare șpriț ( scuză-mă Florine), ci dă mâna cu Donald Trump.

În altă ordine de idei, dar pe subiect, deși nu pare, a mai circulat în zvon în Brașov, cum că Allen al nostru, în vacanța de 3 săptămâni legate de la sfârșitul lunii Mai 2022, ar fi dat o tură de control pe la Davos, acolo unde s-au întâlnit băieții ăia adevărați care cam conduc „ ostilitățile” prin lume. Și hop și Coliban al nostru, la umbra lui Dacian Reper, ăsta, Cioloș. Ca să-l introducă pe la unul și altul. Pe motiv că Allen nu mai prinde un mandat de primar ( clar, la ce nenorociri face), și că dacă e băiat deștept și cuminte, poate prinde un post de eurodeputat, o sinecură pe la Bruxelles, o ceva, orice.

Și acum să clarificăm un lucru. Când te duci la o astfel de întâlnire, cu scopul de a face ceva, trebuie să te aștepți la următoarele trei întrebări din partea băieților adevărați, care n-au ei treabă cu faptul că ești primar în Brașov, Romînia. Nu neapărat în ordinea asta sunt întrebările.

( Citește și „ Allen Coliban (…) este o figură proeminentă în partid prin prisma principiilor și valorilor pe care le-a promovat de la început” –>> )

Cine te recomandă? Câți bani ai? Câți oameni te votează?

În cazul lui Coliban răspunsul la prima întrebare a fost „ Dacian Reper cunoscut sub numele de Cioloș”, la a doua a zâmbit frumos, și la a treia „ vreo zece, cincisprezece mii”. Cu alte cuvinte, dacă a fost la Davos, fie s-a prezentat ca fiind majordomul lui Cioloș, fie a servit pe la mese. Pentru că la capitolul „ Cine te recomandă?” răspunsul a fost ca în seria BD – „ Un frate al meu mai mare”.

Insuficient, chiar dacă Cioloș a garanta că e „ de mare viitor”.

Dar din câte am înțeles, disperarea fiind mare, Coliban a lăsat să se înțeleagă că ar fi dispus la niște concesii. Nu neapărat la Davos, unde poate n-a fost, ci în general.

Pentru că una e să te recomande Cioloș, și una e să te recomande Cioloș și Macron.

Așa că avem nevoie să stăm liniștiți, calmi, să mai bem câte un ceai de tei.

Treaba e din ce în ce mai bună.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *