Lucian Pătrașcu propune amenajarea unui „Orășel al copiilor” în Parcul Tractorul

Lucian Pătrașcu ( PSD) propune un nou proiect de suflet pentru brașoveni. Proiectul prevede amenajarea unui „Orășel al Copiilor” în Parcul Tractorul, similar celui din municipiul Oradea sau din București.

Dacă mă uit cu un ochi critic asupra orașului, constat că a ajuns un fel de cenușăreasă. Mai nou nu mai avem de nici unele, și în plus ne-au luat-o alți mult înainte.

Brașovul ar fi trebuit să fie un etalon de dezvoltare urbană. Nu e! Brașovul ar fi putut să fie un un etalon de dezvoltare economică. Nu e! Brașovul ar fi putut să fie….Brașovul ar fi putut să fie un oraș desprins din altă lume dacă administrația ar fi lucrat pentru cetățean. Dintr-o lume civilizată, prosperă. La ce buget anual are Brașovul, la care adaug și alte surse de venit, cum ar fi cele ce pot fi obținute prin proiecte nerambursabile de la UE, realizez faptul că administrația publică locală, actuală Coliban, fostă Scripcaru, face doar act de prezență ca să nu fie scaunul de la Primăria Brașov gol, sau mai rău, lucrează doar în interesul lor și al celor din apropierea lor.

Ne-a cam ajuns, cred eu. Cu vârf și îndesat. Fie avem voință politică dar „ decupăm” cu grijă agenda publică ( Scripcaru), fie nu avem voință politică, și în general voință de orice ( Coliban), și alegem o potecă obscură care condamnă orașul la subdezvoltare.

Și, după cum mi-a spus cineva aflat sus în ierarhia USR-ului, Coliban va deconta în 2024 nereușitele. Absolut corect! Dar, atenție, timpul pierdut nu ni-l dă nimeni înapoi nouă, cetățenilor. Și nici Coliban, și nici Scripcaru nu sunt datori să plătească acest neajuns decât politic și moral. Noi rămânem tot cu „ țeapa” și înjurătura în gât. Și Brașovul tot subdezvoltat.

Brașovul are nevoie de un primar responsabil, care să urmeze agenda publică conturată de adevăratele nevoi ale municipiului. Și care să se ia pe rând problemele și situațiile create de aproape 30 de ani de incompetență și reavoință în administrație. Viitorul primar al Brașovului trebuie să înțeleagă că a fi primar nu este pur și simplu un job. E o misiune. Pentru că nici talentul, nici munca grea nu va scoate Brașovul din conul de umbră în care se află, ci doar un anumit grad de ambiție și de obesesie al viitorului primar. Și care va fi capabil să înlocuiască pe „ eu” și pe „ noi contra lor”, a cetățenilor, într-un „ noi” care să cuprindă și cetățenii. Și care să nu se mai plângă de greaua moștenire, sau de „ sisteme osificate”. Există proceduri de resurse umane aplicabile pentru orice situație. Voință reală să fie!

Mai jos aveți comunicatul de presă!

„Brașovul este deficitar la multe capitole, dacă ar fi să ne comparăm cu alte orașe din România. Și asta în ciuda faptului că până acum câțiva ani, orașul nostru avea o poziție de invidiat în ceea ce privește indicele de dezvoltare și de calitate a vieții. Nu vorbim aici despre bugete mici și insuficiente. Pentru că bani sunt! Brașovul are excedent bugetar. Vorbim despre o lipsă cronică de idei și despre nepăsarea actualului edil în ceea ce privește administrația publică. Și asta se traduce într-o calitate din ce în ce mai slabă a vieții și într-o lipsă constantă de oportunități de orice fel.

În acest context, propun și promovez un nou proiect, un proiect care ar trebui să fie de suflet pentru Brașov și brașoveni. Amenajarea unui „Orășel al copiilor” cu caracter permanent în Parcul Tractorul. Și acest loc de joacă care ar stimula creativitatea celor mici, ar putea să aibă drept model orășelul similar din Municipiul Oradea sau pe cel din capitală. Acest orășel tematic ar putea să fie un spațiu de joacă pentru cei mici și de recreere pentru părinți. „ Orășelul” ar avea un aspect de spațiu urban modern şi ar conține jocuri și instalații adaptate diferitelor categorii de vârstă, ar conține terenuri pentru diferite sporturi, jocuri obişnuite şi educaţionale, chiar și instalații de tip carusel, precum şi o clădire multifuncţională, dedicată activităţilor pe timp de iarnă, sau pentru cursuri gratuite. De asemenea, în dotarea parcului ar există și spaţii comerciale. Tot în acest spațiu putem adăuga și piste speciale pentru skateboard, patine cu rotile, biciclete sau trotinete.

În plus, acest parc poate avea dotări pentru copiii cu nevoi speciale, cum ar fi probleme locomotorii. În acest sens ar fi necesară achiziția și montarea de echipamente speciale, cum ar fi leagăne pentru persoane cu dizabilități, precum și rampe speciale de acces pentru fotoliile rulante. Acest spațiu de joacă ar putea să găzduiască temporar evenimente speciale, dedicate celor mici, spectacole, precum și expoziții tematice. Scopul acestui demers este acela de a avea un spațiu special amenajat pe o suprafață mare, într-un cadru natural, unde copiii s-ar putea juca, ar face sport și ar socializa în siguranță.

Efortul bugetar din partea municipalității nu ar fi unul extrem de mare. Și asta datorită faptului că în ultimi ani, Brașovul rămâne constant cu sume consistente de bani de la un exercițiu financiar la altul. Bani care se reportează. În schimb, constat faptul că este nevoie de un efort mare din partea administrației publice locale de orientare către nevoile reale ale cetățenilor. Și asta, prin prisma faptului că constatăm că ni se propune o agendă publică neconformă cu nevoile reale ale locuitorilor Brașovului.

O administrație de succes trebuie să fie proactivă și are nevoie de raportare constantă la nevoia cetățeanului!” , a declarat Lucian Pătrașcu, Subprefectul Județului Brașov și Președintele Organizației Municipale Brașov.

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *