Pe ăștia de ne conduc îi doare fix în bască de noi. Și de lege.

La Brașov, oricine are minim o idee de ceea ce înseamnă fenomen politic poate confirma faptul că avem consilieri locali repetenți la capitolul comunicare și transparență.

Constatăm că fiecare formațiune politică are repetenții săi în ceea ce privește prezentarea activității pentru anul 2021, așa cum prevăd normele legale.

Cum care norme legale? Ălea pe care le pălmuiesc toți cu sârg, începând cu primarul, care își imaginează că legea e facultativă și cumva el levitează deasupra ei.

Păi și ce prevede Codul Administrativ? Păi la articolul 255, pe la alineatul 2, șade frumos scris că „ Fiecare consilier local, respectiv consilier judeţean, precum şi viceprimarii, respectiv vicepreşedinţii consiliului judeţean sunt obligaţi să prezinte un raport anual de activitate, care este făcut public prin grija secretarului general al unităţii/subdiviziunii administrativ-teritoriale”.

Hop și așa!

Păi ia să luăm noi condicuța și să dăm citire.

Situația pe fiecare partid care ar trebui să reprezinte interesele Brașovenilor în forul legislativ, se prezintă astfel:

USR- formațiunea cu 11 consilieri locali și un viceprimar.

Din cei 11 consilieri locali 4 nu au depus, conform site-ului primăriei Brașov rapoartele de activitate, respectiv: Roșu Alexandru, Oniga Mihai, Iftimie Mihai Ciprian și Bart Bogdan Dragoș. Bine, citind celelalte rapoarte, am găsit și prezentări de tot râsul, marca „ Bulă la grădiniță”.

Hai să vedem cum își exercită în scris talentul narativ CRICAN Cezar-Alexandru:

„ În data de 4 iunie 2021 am promovat și participat la Masa Critică, un eveniment dedicat promovării beneficiilor și încurajării mersului cu bicicleta în Municipiul Brașov. Am ajutat la organizarea Forumului Orașelor Verzi, pe partea de activități velo, organizând alături de Asociația Tot Mai Verde, evenimentul Parada Bicicletelor – la care au participat peste 500 de bicicliști. Am participat la conferința Forumul Orașelor Verzi, în toate cele 3 zile pline de evenimente.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Pe parcursul anului 2021 am transmis 8 sesizări Primăriei, folosind aplicația MyBrasovCity, toate rezolvate.”

Bravo CRICAN, ești bun de pus pe rană. Mai trebuia să pomenești și că ai trecut strada două bătrâne artritice și că ai hrănit niște căței comunitari și primeai premiu.

Trecem la PNL cu 10 consilieri locali și un viceprimar.

La polul opus dlui CRICAN Cezar- Alexandru (USR), în ceea ce privește raportul de activitate, stă consilierul Chiriches Ciprian (PNL) cu mandat început în 30.07.2021. El face o prezentare succintă, extrem de succintă a activității sale ca și consilier local. Totuși e bun și un raport succint decât deloc. Consilierii locali PNL care nu au prezentat raportul de activitate: Pușcaș Alexandru Claudiu, Braun Werner, Bădescu Sebastian Gabriel, Costel Vieru și Solomon Andrei Alexandru.

PSD

PSD are în Consiliul local de 4 reprezentanți. Singurul consilier local care a depus „ Raportul de activitate” este Crivineanu Ioana Alexandra. Restul adică Stancu Maria Raluca și Potea Marius probabil încă mai redactează la el.  În privința lui Colceriu Mihai menționăm că acesta a depus jurământul în 26.02.2022, deci îl așteptăm la raport în anul 2023.

Dar să mai vedem un pic ce mai prevede legea asta, bat-o vina, de ne tot încurcă pe la servici.

I-auzi  – „ Art. 220 (2) Consilierii locali şi consilierii judeţeni sunt obligaţi să respecte regulamentul de organizare şi funcţionare a consiliului local, respectiv a consiliului judeţean, după caz”.

Așa și?

Păi hai să ne ducem un pic la alt catastif, să citim ce scrie acolo. Deschidem cu evlavie Regulamentul Consiliului Local Brașov, Anexă la HCL nr. 612/2019, republicat conform HCL 67/ 2021, asumat de consilierii locali, unde citim la art. 65 următoarele:

„ Dispoziţii privind obligaţiile de informare pentru aleşii locali

(1) Aleşii locali sunt obligaţi ca, în exercitarea mandatului, să organizeze periodic, cel puţin o dată pe trimestru, întâlniri cu cetăţenii, să acorde audienţe şi să prezinte în consiliul local, o informare privind problemele ridicate la întâlnirea cu cetăţenii.

(2) Fiecare consilier local sunt obligaţi să prezinte un raport anual de activitate, care este făcut public prin grija secretarului general al unităţii administrativ-teritoriale”

Ce-ai făcut Bobiță? Întâlniri cu cetățenii? Audiențe? Informarea Consiliului Local privind probleme ridicate la întâlnirile cu cetățenii?

Păi voi vreți să iasă consilierii locali șifonați de la întâlnirile cu cetățenii? Păi ăștia de la USR n-au „ Curaj” să iasă prin Brașov la „ întâlniri” cu cetățenii. Pe motiv de Coliban, zis #iarbănetunsă, #gropiînasfalt, #sincecurălacombinație, #irelevant, #apromisdarnicinafăcut.

Așteptăm cu foarte mare interes ( eu chiar n-am somn noaptea, mă zvârcolesc impacientat, fierb de nerăbdare ) ca toți consilierii locali să-și prezinte activitatea aferentă anului 2021, dar totodată  așteptăm cu nerăbdare ca primarul și viceprimarii să-și prezinte activitatea, nu de alta dar de prezentările făcute de Casa de Producție BrasovCity.ro ne-am cam plictisit.

 

Hai vă pup din mers că a început #weekendul

 

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *