Cătălin Leonte – „ Ce modele a promovat mass-media în ultimii 30 de ani?”

Păi la întrebarea asta pot să îți răspund eu. Pe ăia cu mașini, tatuaje și gagici.
Pentru că asta vrem noi. Dacă ne cheamă cineva la muncă grea, nu ne ducem. Pentru că e greu. Mai bine stăm la bericioaică pe terasă și facem caterincă.
Că la miștouri suntem campioni mondiali. Și la demotivare! Vorba cântecului „ Îmi ia un minut să-ți stric dimineața/ Și două, legate, să te fac să-ți iei viața”.
Și cine nu e cu noi, e împotriva noastră. A celor cu bericioaica de pe terasă, campioni absoluți la caterincă.
Și acum gata cu caterinca, am găsit o postare interesantă scrisă de Cătălin Leonte și m-am gândit să o împărtășesc pe aici.
Luați de citiți, dar mai bine intrați pe profilul lui că are și o droaie de comentarii interesante ( click aici )
Lectură plăcută!
„ Ce modele a promovat mass-media în ultimii 30 de ani?
Ne bucurăm cu toții la performanțele unor sportivi români, obținute în sporturi ca înot, gimnastică ritmică, scrimă, care nu au beneficiat de o promovare agresivă așa cum a avut parte fotbalul, spre exemplu.
Ne-au fost servite cu generozitate anti-modele: maneliști, tupeiști, șmecherași, ciorditori în locul unor modele de urmat, care muncesc din greu, la ore la care alții mai au ore multe de somn în față. Oare dacă se promovau acești sportivi, nu ar fi fost mai bine pentru copiii care astfel poate aveau alte modele pe care să le urmeze?
În țara lui merge și așa, consider că deliberat s-a creeat pentru generații la rând o stare de lehamite. De ce să stimulezi spiritul de luptător și mândria națională, când e mai simplu să ai o societate de consum fără ambiții și care nu-și dorește prea multe?”
Dan VÂJU
#InformatiaBrasovului
informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *