Scuză-ne că ne urcăm în capul tău și te tragem cu noi în poză dar ăștia suntem. Infantili și ipocriți! Și lipsiți de bun simț. Profitori!

Ne urcăm exact în capul băiatului ăsta de a luat medalii la înot

Pentru că dacă stăm strâmb și observăm drept, acesta este nivelul nostru social. De lipitori care așteaptă orice oportunitate de a băga capul la poză.

Nu contează că până mai ieri, Popovici era un ilustru necunoscut cu program de spartan. Trezit la patru și jumătate dimineața, mâncat „ la gram”, antrenament la secundă. la doar 17 ani. Și asta doar cu sprijinul familiei și a câtorva sponsori.

Nu contează în România că te naști „ talent”. Pentru că dacă nu stau bine stelele pe cer și ai tăi cu banii, într-o zi te vei pensiona prematur, și pe talonul de pensie va scrie „ speranță”.

În România ca să faci performanță trebuie să fi obsedat de ceea ce faci. Obsesia trece și peste trezitul la patru și jumătate dimineața, și peste mâncatul „ la gram”, și peste antrenamentul la secundă. Obsesia este un blestem care îți pedepsește mintea și corpul, și te azvârle, în cazul acesta, într-un bazin de înot în care dai valoarea măsurii tale și pui pe „ pause” și „ mute” pentru câteva secunde o lume întreagă.

S-a tot vorbit, și moamăăăă ce ne mai place să ne văităm pe tema asta, că băiatul ăsta a făcut performanță la nivel mondial deși tot ce poate oferi țara asta e o băltoacă pe post de piscină de antrenament, și o pâine unsă cu marmeladă pe post de nutriție sportivă.

Cu alte cuvinte, Popovici a câștigat înotând contra sistemului care-l voia….mă rog, nu cred că-l voia deloc.

Că în momente de maxim egregor extatic ies politicienii pe interval ca să bage capul la poză și să se lipească de succesul sportivului, nu este o noutate. Pentru că așa sunt ei construiți. Să bage capul la poză și să se frece pe burtă cu succesul altuia.

Că s-a grăbit Iohannis și Ciolacu să-l felicite că e român și că a apărut de niciunde, neanunțat, și a fugit cu medaliile de aur de la Budapesta, nici asta nu e o noutate.

Că ne grăbim noi, ăștia care dăm cu degetele în tastatură sau în ecranul telefonului să ne cocoțăm pe succesul lui Popovici, nici asta nu e o noutate. Băiatul ăla a luat aurul, noi luăm like-uri. Win-win pe munca lui.

Ăștia suntem! Infantili și ipocriți. Și lipsiți de bun simț. Profitori!

Cât despre Popovici, bravo lui. A ajuns acolo unde și-a dorit. Nu i-a băgat nimeni în traistă. Sunt doar el, cronometrul și bazinul pe partea vizibilă. Pe partea invizibilă sunt bugete, antrenori, nutriționiști și o muncă gigantică pentru un copil de șaptesprezece ani.

Scuză-ne că ne urcăm în capul tău și te tragem cu noi în poză dar ăștia suntem.

Infantili și ipocriți! Și lipsiți de bun simț. Profitori! Și toată viața ne-am dorit să fim campioni. Dar nu ne-a ieșit. Ți-a ieșit ție și trebuie să ne dai și nouă.

A fi român e simplu. Ai mimetismul caracteristic neamului și doar îl pui să funcționeze. A conștientiza că ești român este altceva. Este o problemă mare de asumare.

Și noi nu ne asumăm, doar imităm.

Campioni suntem!

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Foto – tvr.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *