Sinteza știrilor politice locale ( mă ia capul deja )

Dragoș David își dă demisia din PNL. Cică e jenat de oftica colegilor din PNL că se înțelege atât de bine cu primarii din zona metropolitană. Să vorbesc cu păcat. Păi până treci podul te faci frate și cu dracul. Sau „ Scopul scuză mijloacele”. Păi când a prezentat Drăgoșel ce magie are în palmă, băieții ăștia noi în politică au făcut „ dandana” în pamperși și au zis că vor și ei. Na, cine știe, știe, cum e treaba cu combinația la ceas de administrare. Coliban chiar s-a îndrăgostit pe loc, era să sară și la bătaie când bugetul anual care prevedea o sumă babană de trimis la AMB a fost tăiat la valori, normale zic ei, anormale zic eu. Anormale pentru că dacă te uiți un pic la rezultate, te ia cu noduri în gât. Și AMB-ul mimează eficiență pe bugete de rămâi lat

Eu cred că Drăgoșel + Allen își calculaseră că fac o ghidușie departe de lumea dezlănțuită.

Și, într-un final, ca să nu iasă cu alai, Drăgoșel a plecat din partid.

Să vedem ce urmează.

Deputatul Tudor Benga a părăsit partidulețul ce se va sparge de tot în curând. Pe motiv de lehamite și de bune practici ale administrației Coliban. Restul citiți aici.

Subprefectul Lucian Pătrașcu zice „Nu reduceți numărul de paturi din spitalele brașovene, nu atentați la sănătatea oamenilor!”. Adică cum? Spitalul de Psihiatrie și Neurologie din Brașov funcționează în prezent cu o reducere de 136 de paturi, totul după ce a fost nevoie să se elibereze sediul de pe Eminescu. Și asta înseamnă ceva reduceri de personal, ceva paturi în minus pentru pacienți, adică nimic bun. Adică nasol. Interesant e că e singurul politician de pe „ local” care a văzut treaba asta. Restul o ard pe alte subiecte. Link aici.

Deputatul Victor Ilie s-a trezit și el că are nevoie de imagine pozitivă și a publicat un articol ce are legătură cu cei 50 de bani reducere la combustibil. Nu m-am învrednicit să-l citesc, mai ales că USR-ul e într-o goană nebună de spălare a imaginii, ar face băieții ăștia din flanga „ Curaj” din USR și pe dracu în patru ca să se țină de privilegii și să îndrepte atenția publicului în altă parte. Dacă e să mă întrebați pe mine, eu cred că nici cu mama necromantului nu-i mai aduci pe ăștia pe linie de plutire. Link aici.

Consilierii locali PNL propun o serie de proiecte locale pentru 2022 ( link aici ), și nu unul sau două, ci 29. Exact ca în cântecul ăla popular cu „ I-auzi una / I-auzi două / I-auzi douăzeciși nouă”. Toalete, ștraduri, parcuri de distracții pentru copii, cimitir pentru animale. Păi așa, la o lectură pe diagonală am găsit multe dintre proiectele prezentate de Lucian Pătrașcu de la PSD și Cătălin Leonte de la Pro România. Bașca, mi-am amintit acum, Drăgoșel Demisonel le-a troznit una peste bot PNL-iștilor în postarea de „ la revedere de la perdeluță” zicându-le să își vadă de ăia „ 7%” de la municipiu. Stai că sunt în dilemă. Cum 7%? Păi cu PNL la 7%, USR la vreo 15% ( nu cred că face mai mult nici dacă îl spânzură pe Coliban în Piața Sfatului cu cor de bocitoare), înseamnă că PSD e pe cai mari. Atât de mari încât eu sper, și asta nu din dragoste nețărmurită de PSD, să-l văd pe Pătrașcu în scaunul lui Coliban. Și pe PSD-iști având majoritatea în Consiliul Local. Că Brașovul n-a fost roșu niciodată, și zic eu că ar merita o șansă măcar ca să nu le mai văd mutrele acrite ale USR-iștilor din aparatul administrativ rânjind satisfăcute. Pentru că dreapta tot în șanțuri ne-a dus. Numai așa, patru ani de probă, că s-ar putea să avem o surpriză mare de tot.

 

Hai pa, week-end mișto !

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *