Povestea lui USR

( text preluat de pe contul Cătălin Anton )

A fost odată, ca niciodată, un grup de băieți și fete, de altfel bine intenționați, ziceau ei, în care povestea fără “penali”, cuvânt neclar, avea să cucerească inimile multor pasionați în ale politicii moderne, cu iz de transformare a democrației, a lor fiind mai bună!

Povestea frumoasă, rămasă poveste, avea să se transforme într-un coșmar al zilei, în mai toate urbile țării, unde au reușit să obțină voturile pasionalilor!

Experimentați în multinaționale, în democrațiile vestice și cu studii Summa Cum Laude (învățământul românesc fiind slăbuț), au pornit motoarele superluminice în vidul românesc! Vitezele warp i-au făcut incapabili să vadă: cum crește iarba, dimensiunile gropilor, umbra ramurilor copacilor, taxa pentru parcări, comerțul stradal etc., fiind permanent într-o căutare de soluții, ajungând până la Mumbai pentru a se lumina!

Transparența strigată din toți plămânii, interni și externi, i-a condus imperturbabil spre nevoia urgentă de a semna “ceva” declarații de confidențialitate, de către aleși, pentru a nu “vărsa” publicului secretul măsurilor democratice prin atribuire directă și concursuri transparente, ce aveau să ducă la eșecuri grave în sport, comerț, parcări, chirii, proiecte, asfaltări, piețe, taximetrie, “bicicletărie”, cultură, turism etc.

Fuziunea USR-PLUS era anunțată strategia secolului pentru democratizarea politicii românești! Aceiași oameni peste tot, parlament, europarlamentari, miniștri etc., se schimbau între ei unde era nevoie, deși erau mulți, numai “cei aleși” erau vizibili!

Democrația mare din partid, voci și sunete peste tot, a condus către sfârșitul iubirii, trecând de pe plus, pe minus!

De ce or fi probleme peste tot unde sunt ei? Răspunsul invariabil este – ceilalți sunt problema, noi suntem imaculați, suntem soluția, pentru că “vrem să facem tot prin atribuire directă și nu suntem lăsați”! De altfel, chiar cetățenii sunt de vină pentru că nu ajută conducerea primăriei cu acțiuni pro bono publico, astfel încât fiecare să se îngrijească de sine, pentru că primăria nu are cu cine și ce, deoarece nu s-a gândit să fie proactivă, ci pro coercitivă!

Dragi concetățeni, fiind deja pe minus la toate capitolele, precum brava conducere a primăriei brașovene, nu ne rămâne decât să punem mâna toți pe sape, lopeți, cazmale, roabe sau chiar cu mâinile goale și să ne apucăm de curățenia din oraș, să asfaltăm, mutăm comerțul în vest, iar pentru audiențe mergem în județele învecinate, căci, din păcate, la Brașov e închis!

Cum primarul nostru candidează la șefia partidului, perioada următoare nu are timp nici de Brașov, nici de cetățeni, oricum nici până acum n-a avut, ocupându-se de Curling, glume cu vizite ale președinților străini, referendumuri, Davos, concedii etc. Noroc de domnul primar că are înlocuitor! Dar nu cel ales?!? Cel numit!!!

Un cetățean!

O poveste de ieri și azi pentru mâine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *