Brașovul a înfrânt! Nu e „ Destinația turistică a anului 2022”. Frumos de tot! Sa citim ce zice Coliban de treaba asta

Știrea originală o gășitți pe site-ul Adevărul .

Adevărul ( sic!) e că Brașovul a înfrânt în competiția cu Iașiul. Oricât de tare s-au dat cu capul de pereți cei din Primăria Brașov, postând pe organul de propagandă și luptă de clasă local „ Facebook” îndemnuri la vot.

Și oricât de tare și-ar fi dorit Coliban să obțină și el ceva pozitiv pe lumea asta pentru orașul ăsta.  Ceva cu ce să se laude.

Cred că are succesele „ legate”.

Dar să citim ce zice.  El zice că „ „Cred că foarte mulţi turişti vin să vadă Braşovul drept un ansamblu echilibrat între istorie şi prezent, între natură şi dezvoltare. Este un premiu care ne onorează şi care nu face decât să certifice o realitate, aceea că Braşovul este destinaţia de top turistică pe parcursul a patru anotimpuri, după Bucureşti”.

Ce să mai zic? Aproape am luat bătaie de la Târgoviște. TÂRGOVIȘTE !!!

Ar fi răutate gratuită să spun că primarul e de vină. Are și el partea lui, în sensul că nu există o strategie de promovare turistică coerentă a orașului. E și vina lui Scripcaru care în afară de terase „ pă” centru, n-a făcut mare lucru în acest sens.

Nu s-a sinchisit nimeni să facă publicitate Brașovului ca destinație turistică. Și din asta au ieșit maxim doi, trei covrigi, sau cartofi prăjiți la cutiuță de carton în Piața Sfatului în timp ce faci niște poze instagramabile cu Tâmpa în spate. Aspirațional până la lacrimi! Turism de weekend scrie pe Brașov. Dar din ăla rău cu bere la pet, salam de la minimarket și manele.

Atât s-a putut! S-a rupt hipstereala!

Și revenind la ce a declarat Coliban, eu personal nu văd ansamblul echilibrat între istorie și prezent. Pentru că Brașovul are o istorie fabuloasă și un prezent de rahao! I-auzi, natură și dezvoltare. Eventual natură și dezvoltare haotică.

Nu-mi iese din cap, și rog dâmbovițenii să mă scuze, cum mama naibii aproape să iei bătaie de la Târgoviște? Hai, să spunem, Iașul are blazon, are patină. Am văzut niște chestii prin Iași care m-au pus pe gânduri. Dar Târgoviște?

 

Pe bune?

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *