Florin Călinescu despre plecările din USR în REPER -„ E ca și cum niște decedați își schimbă domiciliul de la Străulești unu la doi”

USR a ajuns de râsul curcilor. Maturitatea politică și-a spus cuvântul pentru că tot mai mulți „ dezertori” din partiduleț și-au luat bocceluța și au trecut la REPER-ul lui Cioloș.

Să cităm din maestrul Călinescu care într-o emisiune l-a avut invitat pe însuși Allen Coliban într-o emisiune TV – „Tot dispare din USR câte unul. Câte doi. Direcția e noul partid Cioloș. Ca și cum niște decedați își schimbă domiciliul de la Străulești unu la Străulești doi”.

Luni 27 iunie 2022, nu mai puțin de cinci deputați au părăsit partidulețul migrând către REPER. REPER care se jură cu mâna la inimioară că e diferit de USR.

Deputatul Andrei Lupu şi fostul ministru al Sănătăţii, Ioana Mihăilă şi-au anunţat intrarea în REPER. De asemenea, formaţiunea a anunţat că alţi 3 deputaţi se alătură, începând de azi, proiectului REPER: Oana Cambera, deputat de Ilfov, Cristian-Paul Ichim, deputat de Bacău, şi Daniel Toda, deputat de Timiş.

Cu ce ne încântă băieții de la REPER?

„ …proiect politic centrist liberal, proeuropean, foarte bine ancorat în valorile europene”

”…proiect politic care se vrea, de la început, din prima etapă, foarte bine ancorat în nevoile societăţii”

„…partid deschis, care lansează invitaţia acelor oameni care cred în acelaşi set de valori, să vină şi să contribuie la acest proiect. Este şi un proiect colaborativ, în care vrem să lansăm procese împreună cu oameni, să construim Codul Etic al partidului, colaborativ, cu focus grupuri. Şi ne uităm la fiecare om valoros din societate”

Demagogie! E puțin zis. Ne lingușește și ne gâdilă la orgoliul european. Ne lingușește și ne gâdilă la nevoia de realism de la talpa țării. Dacian Cioloș poate are calități de leader politic. Poate. Pentru că eu sunt sigur că având carisma unui bocanc, nu poate câștiga alegeri nici pentru funcția de președinte de scară de bloc.

Și cu toate acestea are ambiții mari. La competență mică.

Nu înțeleg cum naiba a ajuns Cioloș președintele USR-ului. Și nu înțeleg cum naiba îl urmează lumea din USR către noua destinație politică falimentară REPER.

Pentru mine e un mister!

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Foto – Letopiseț

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *