Păi cine să vadă cum se duce de râpă Brașovul când Coliban e prins în ciclul concediu-delegație-concediu?

Păi nimeni. Stăm ca niște prostovani cu jalba în proțap și ne plângem pe Facebook, postăm într-una „ Mărețele Realizări” ale Epocii Hipsterești, și ne uităm la Coliban cum „ rupe” avioanele de nici nu mai știe pe unde e.

Sau hai să o luăm altfel, mai pe înțelesul tuturor.

Comportamentul uman, în fața unor surse majore de pericol are trei tipuri de comportament.

Fight ( luptă), Freeze ( îngheață) și Run ( fuge).

Nu că o spun eu, o spun cercetători pe bune în psihologie umană.

Și cum se aplică asta pe spinarea lui Coliban?

Păi se aplică cam așa. Când a început mandatul, se dădea cam zmeu și era pe „ cai mari”. Se lua la trântă cu dezvoltatorii imobiliari ( ăia care m-au șpăguit bine pe mine și Informația Brașovului), cu „ P&P”-ul ( compania ce administrează parcările publice în Brașov), și în general cam cu toată lumea care avea o viziune diferită sau un interes „ sudat” la bugetul public. Omul era pe „ Fight”, făcea, dregea, ieșea pe stradă să vorbească cu oamenii, o lua la pas prin cartiere, apărea de două ori pe săptămână pe „ live” pe Facebook. Ce să mai spunem era unul dintre „ Răzbunători”, venit să pună „ oculta” cu botul pe labe, și să le smulgă bugetul de sub control.

Apostolul Coliban se materializează atunci cu sabia „ dreptății” în mână, cu scutul legii, și cu platoșa conferită de alegători, călare pe un „ cal alb”, promițând un viitor luminos pentru cetățeni. Tramvai, festivaluri, investiții în piețe, școli, grădinițe, mediu, copaci, trotinete, biciclete, draci, laci, paralaci.

Într-un cuvânt „ De Toate”.

Numai că….!

Numai că, dat fiind faptul că Allen Coliban nu este construit pentru o atitudine beligerantă, și incapabil să joace rolul unui apostol al dreptății mult timp, și mai având și o incapacitate de înțelegere a subtilităților „ Codului Administrativ” și a politicii, s-a împotmolit bine de tot. Și Coliban a început să „ freeze”. „ Freeze” pentru că rezultatele au întârziat să apară. Adică, a aplicat tactica struțului. Nu văd, nu aud, nu vorbesc, nu înțeleg. Și au mai rămas și caii, mici. Dar pe ușa din spate, stupoare! Angajări de sinecuriști, achiziții directe suspecte de „ blat”, ba a mai și semnat niște documente cu legalitate discutabilă, și s-a împrietenit bine și cu figuri cu moralitate incertă. Și a început să piardă procese pe bandă rulantă. Și ca persoană fizică, și în numele instituției pe care o coordonează.

Dar el, „ mucles”! Muțenie peste muțenie. Ba din când în când mai scotea capul pe Facebook, ieșiri ce se soldau cu coruri unanime de fluierături și vorbe de duh, ba mai sărea la presă ( aia rea și șpăgară) și spunea că manipulează după „ manual”, că contorsionează adevărul de îl ia naiba. Și câte și mai câte.

Acum, în ultima vreme, băiatul ăsta de l-am ales primar ( de proști ce suntem), a intrat în „ Run”. Fuge! Fuge în delegație externă, fuge la competiții sportive ( curling), fuge în concediu, fuge din nou în delegație. Și tot așa! Tot o fugă! Cred că i-au fugit caii mari deveniți între timp mici.

Păi și când fugi, cine mai vede problemele orașului. Cine mai vede că la o ploaie mai serioasă te dai cu barca pe străzi? Cine vede că taximetriștii s-au pus pe greve și blocat străzi din cauza tarifelor aprobate de Primăria Brașov când benzina era 5 ron? Cine mai vede străzile necurățate, containerele pline, iarba până la brâu, gropile din asfalt?

( imagini cu aluviuni surprinse pe Str. Simion Bărnuțiu în data de 27 iunie. Locuitorii spun că situația aceasta este din 25 iunie)

Păi presa și cetățenii! Că primarului îi luminează ochișorii pe alte meleaguri, n-are el timp de noi.

( imagini de la protestul taximetriștilor din Brașov, 28 iunie 2022 )

Concluzie. Am ales prost și ne-am dus pe fenta USR-ului. Acum, fie facem referendum de demitere, ceea ce este complicat și relativ costisitor, ori înghițim tot din cupa amărăciunii până în 2024, și riscăm ca următorul primar să fie nevoit să reconceptualizeze orașul. Și să pună bazele unei construcții sustenabile, pe care Coliban nu a fost în stare nici măcar să o gândească coerent.

Pentru că și tu, și eu, noi toți, vedem că actuala administrație a furnizat haos. Haos și incompetență.

Și mai nou, miserupism și fugă în delegații!

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *