GUVERNARE PNL-PSD! Salarii mari și pensii speciale la bugetari, taxe și povară fiscală la privat!

( text preluat integral din publicația Transilvania 365 )

Deși au anunțat în repetate rânduri că nu vor crește taxele și impozitele, guvernanții PNL-PSD s-au sucit ca întotdeauna și vor să pună cruce mediului privat.  Astfel, ambele partide aflate la guvernare s-au gândit că cei din mediul privat o duc prea bine, iar salariile sunt foarte mari, drept dovadă că ar trebui modificări la codul fiscal, că nu l-au zăpăcit deja până acum de firmele nu mai știu niciodată ce trebuie să facă. Sunt vizate de impozitare în primul rând dividendele care ar urma să crească de la 5% la 8%, de parcă acționarii firmelor nu plăteau deja jumătate din bani la stat, plus contribuții la sănătate și ca persoane fizice (un fel de dublă impozitare). Cine are de suferit? Tot firmele mici, adică cei mai buni contribuabili, cei care plătesc corect lunar taxe și impozite. Pe ei nu îi ajută niciodată statul, pentru că ajutoarele și alte facilități merg tot la firmele mari, cele cu datorii sau scutiri de taxe și impozite. Pentru că așa e România. Ești corect, ești luat de stat de fraier.

Întrebarea este, atunci de ce să faci o afacere? Să plătești doar taxe și impozite? Să te calce ANAF-ul, OPC și alte instituții lunar? Nu mai bine la stat, doar să încasezi, fără nicio grijă prea mare? Ziua trece, leafa merge! Hai să facem o țară de bugetari să vedem cine le va plăti salariile la acești trântori.

La fel va crește TVA-ul și la produse și servicii din domeniul HORECA. Nu poți să spui că ai restaurantul sau hotelul gol când gradul de ocupare este de peste 95% peste tot. Dacă Guvernul este atent la dividende, nu la fel se întâmplă cu banii la negru obținuți de proprietarii de hoteluri și pensiuni. Acest lucru se întâmplă pentru că în Guvern ajung toți parveniții care habar nu au de economie, de realitate. Dacă în această zonă coaliția PNL-PSD are ochi, când vine vorba despre CA-uri, se face că plouă. La nivel național sunt mii de CA-uri și agenții care sparg bani publici inutil, dar asta nu vede Guvernul PSD-PNL.

Numai la nivel de județ sunt zeci de Consilii de Administrație unde s-ar putea tăia indemnizațiile nesimțite de mii de lei lunar. Aici, oamenii partidelor participă doar la câte o ședință și pot încasa și o mie de euro lunar. Aceste lucruri de ce nu le vedeți, domnule Adrian Câciu, ministru al Finanțelor?

Din cauza acestor politici prin care doar bugetații și oamenii de partid o duc  bine, tot mai mulți români preferă să își închidă afacerile și să plece în străinătate! Totul cu largul concurs al partidelor PNL și PSD, care în 30 de ani doar asta au făcut. Au promovat prostia și au cheltuit banii publici cu oamenii de partid.

Nici specula cu mașini sau terenuri nu este văzută de guvern.

Poate că cel mai bine ar fi ca românii să plece din țară, să-i lase doar pe bugetari. Să vedem atunci cine mai plătește salariile acestora.

Nu poți ca stat să vezi că salariile la buget au crescut mult peste cele la privat și să privești pasiv fără să intervii prin măsuri fiscale potrivite. Nu poți să faci din pix pensii speciale de zeci de mii de lei unor categorii de românii, în timp ce 70% trăiesc cu salariul minim pe economie.

În schimb, deși a blocat angajările la stat, guvernul își va dubla numărul de angajați pe cabinete, semn că austeritate este doar pentru unii, nu și pentru clientela de partid.

Foto – Trasilvania 365

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *