Sebastian Rusu – „PNL Brașov este pentru construirea unei școli în Coresi!”

( text preluat integral din publicația Transilvania 365 )
Consiliul Local Brașov a aprobat Planul Urbanistic Zonal (PUZ) din zona Coresi. Au fost eliminate funcțiunile industriale din zona locuită și s-a votat pentru construirea unei școli pe un teren primit de municipiul Brașov printr-o donație.

„PNL Brașov este pentru construirea unei școli în Coresi! În ședința ordinară de astăzi a Consiliului Local Brașov am susținut și am votat împreună cu colegii mei consilieri locali liberali pentru Planul Urbanistic Zonal (PUZ) din zona Coresi. Proiectul „Întocmire PUZ, faza 2 – Zona Industrială Tractorul”, de pe strada Turnului nr. 5, elimină funcțiunile industriale din zona locuită. Iar municipiul Brașov va primi, prin donație un teren în suprafață de 8.000 mp (nu 30.000 mp cum a dezinformat primarul Coliban), pe care vom construi o școală.

Am ajuns la acest final fericit în primul rând și pentru că dezvoltatorii imobiliari de acolo, companiile Ceetrus România și IMMO Lodgia One și proprietarii halei din vecinătatea terenului pe care-l dețin au ajuns la înțelegere și au încheiat litigiile pe care le aveau inclusiv în instanță.

Trebuie menționat că de la data la care Primăria Municipiului Brașov a publicat anunțul de informare și consultare a publicului interesat cu privire la intenția de elaborare a PUZ-ului respectiv, în anii 2020,2021 și 2022 au fost înregistrate o serie de observații, memorii și petiții din partea proprietarilor halei cu pricina.

Astfel de situații trebuie evitate pentru că nu e normal ca municipiul Brașov să devină arbitru în diferite litigii între proprietarii de imobile, dar nici ca PUZ-uri sau alte proiecte să fie blocate, în detrimentul cetățenilor, din cauza intereselor unora sau altora.
Așadar, neînțelegerile și litigiile dintre cele două părți ne-au determinat ca în ședința de CL Brașov din luna mai să nu aprobăm realizarea acelui PUZ, deoarece nu am considerat acel proiect de hotărâre ca fiind oportun.
Încă o dată i-am demonstrat domnului primar că pentru noi, liberalii brașoveni primează mereu interesele comunității și ale cetățenilor!”, a declarat viceprimarul municipiului Brașov, Sebastian Rusu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *