Coliban în fața lui Coliban este imaculat! Pe el nu-l roade nici viermele viciului și nici morbul putreziciunii

„ Mai evaziv mi s-a parut Allen Coliban. Ce facem daca un fascist preia o filiala? – pai nu se mai inatmpla asa ceva, democratia in USR devine matura.

Cum te-ai radicalizat in USR? – nu m-am radicalizat niciodata, au luat-o ceilalti pe aratura.

Bine, la partea cu Curaj care nu e o miscare radicala in USR a fost sustinut de contracandidati ceea ce mi s-a parut haios cumva”

 

Fac o analiză a câtorva lucruri întâmplate cu ocazia votului intern din USR pentru desemnarea candidaților la președinția partidulețului. Cele care i-au spulberat visele de preamărire ale „ Baronului de Brașov”, Allen Coliban.

Există totuși o parte bună. Și aceea e că partidulețul, aflat la ceas de rupere internă, a observat „ jocul” aripioarei „ Curaj” și i-a dat fix în bot schimbând data alegerilor interne. Și fix în același „ bot” se va duce în curând. Și aripioara, și partidulețul. Am simțit asta exact ca în timpul slujbei la creștinii ortodocși când preotul zice „ Cei chemați, să plece”. Cam așa e și cu alegerile din aripioara „ Curaj” ce l-a promovat pe primarul Brașovului până într-un punct, și cu partidulețul care mai nou s-a făcut mic, mic, mic de tot. În sensul că cei chemați, se pot întoarce la activism, au demonstrat exact că nu sunt în stare să facă politică. Ci doar dezastre. Cu două excepții notabile. Camelia Bertea și Elena Lasconi. Primărițele USR ale orașelor Victoria și Câmplung.

Părțile proaste din tot iureșul ăsta în care parlamentari USR pleacă spre alte zări ( REPER) sau continuă ca independenți ( Benga), și Coliban e pictat zilnic de presă pentru numeroasele insuccese pe linia administrației locale, cât și pe linia politică, dar mai ales pentru plângerile penale la DNA care curg ca la robinet sunt următoarele.

Prima –  la cât scandal duce Coliban în spate zilnic, a obținut 35,74% din voturi la alegerile „ pe aripioară”. Și chiar dacă n-a câștigat, asta denotă faptul că mai are ceva de spus în interiorul partidului și al aripioarei. Acolo nu este luat în râs ca în lumea reală. Totuși există oameni pe lumea asta, suficient de spălați la creier, încât să creadă ce elucubrează primarul Brașovului. Ceea ce este grav, dacă e să mă întrebați pe mine. Dar mai bine nu mă întrebați și urmăriți doar faptele expuse de presa locală, și chiar și de cea națională în ultimul an. Și dacă ceea ce prezintă presa despre USR nu este un delir, nu știu ce să mai zic.

A doua parte proastă am găsit-o în câteva răspunsuri date de Coliban în timpul dezbaterior din aripioară. A fost întrebat „ Ce facem dacă un fascist preia o filială?”. Ce a răspuns Coliban – „ Păi nu se mai întâmplă așa ceva, democrația în USR devine matură”. Ha! Coliban e aici și realitatea trece pe lângă el în viteză. De felicitat este răspunsul aspirațional dat de un fan al programării neurolingvistice, dar realitatea e diferită de ceea ce decodează și explică Coliban ca fiind realitate. Este exact chestia aia care o promovează profund chestiuni ca „ energiile pozitive”, „ suntem bine”, rictusul prezentat prin filmări, tonul împăciuitor. Stați așa că îi răspund eu. În USR democrația este sublimă, dar lipsește cu desăvârșire. Pentru că de asta s-a ocupat unul Barna, care acum s-a retras în linia a doua, și care împreună cu câțiva indivizi din USR, au creat pentru partiduleț niște ițe birocratice de vorbești singur.

Altă întrebare! „ Cum te-ai radicalizat în USR?”. Răspuns – „ Nu m-am radicalizat niciodată, au luat-o ceilalți pe arătură”. Cum sună asta? Un fel de „ nu e vina mea”! Pentru că, din punct de vedere psihologic, al percepției lui Colban despre sine, n-a făcut nici o greșeală. Ceilalți greșesc permanent pentru că nu realizează scopurile primordiale ale primarului. Cum se numește asta? Vă spun eu. NEGARE!

Ceea ce spune, dacă citești printre rânduri și dacă ai o minimă educație despre psihologia umană ( din punctul lui de vedere mare atenție!), faptul că primarul Coliban se consideră nevinovat de absolut orice acuză. Ceilalți sunt vinovați. Greaua moștenire. Pătrașcu și Rusu. Scripcaru. Oamenii răi și corupți din presă. Vremea de afară. Conjunctura geostrategică. Adevăratele fiice ale Mamei Omida. Nivelul apelor Dunării.

Oricine și orice poartă vina! Pentru că Coliban în fața lui Coliban este imaculat! Pe el nu-l roade nici viermele viciului și nici morbul putreziciunii. El despre el crede că este Isus Hristos, Budha, Mithra, și realitatea despre el este replicată tendențios de oamenii interesați și răi, plini de vicii. Asta în oglindă cu el, cel plin de virtuți.

Omul aproape că levitează reușind să se mintă singur cu fiecare ocazie. Tehnic vorbind, el nu se adaptează la realitate, ci încearcă să adapteze realitatea la el și la nevoile lui. Și într-un limbaj și mai tehnic, preferă programarea neuro-lingvistică ( NLP) în dauna analizei tranzacționale. Și rezultatul e o incapacitate gravă, aproape maladivă de ancorare în realitate.

O știți pe aia cu „ când trei oameni îți spun că te-ai îmbătat, te duci și te culci”. Păi lui Coliban îi zic treaba asta, cum că e „ pe arătură” și că e cazul să ia o pauză „ de tot”, câteva zeci de mii de oameni. Bineînțeles, dacă îl întrebi, va spune că toată lumea este „ rea și pricinoasă” și caută „ nod în papură” din cauza succesului fulminant pe care îl are. Și pe care îl simțim toți pe cocoașă!

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *