Primăria Munikipiului Brașov – Am ciordit, am postat dar ne-am și ascuns

Duminica trecută a fost pentru brașoveni o zi ca oricare alta. Zi însorită, de vară. Soare, frumos. Exceptând un moment ce a ținut de capriciile anotimpului, respectiv o ploaie zdravănă și scurtă în jurul orelor 14.

Ploaie ce a vrut neapărat să mă prindă în Centrul Vechi. Ca de obicei, fără umbrelă sau jachetă de ploaie, și condiționat de a ajunge la o întâlnire fix la ora 14.

Și pentru că nu sunt nici ecologist „ aripa ultra” să o iau la „ papuc”, nici trotinetist, nici biciclist, am dat câteva ture bune prin ploaie ca să găsesc un loc de parcare prin Centrul Vechi pentru a lăsa „ fierul” din dotare astfel încât să nu parchez pe locul cuiva, să nu blochez vreo poartă și să nu îmi iau înjurături. Că așa e cu locurile de parcare pe la noi. Jale cu „ J” mare!  După care am luat bălțile la ocolit și sărit din mers, ușor grăbit, până am ajuns la trecerea de pietoni din dreptul Sălii Reduta. Unde apa curgea șuvoaie pe stradă. Și, dacă doreai să traversezi în acel loc, și nu aveai cizme de cauciuc, luai automat apă la „ bocanci”. Și pentru că mi s-a părut funny, am scos telefonul și am filmat cu niște tinere traversau strada prin pârâul format adhoc, cu intenția de a posta pe Facebook, ca să vadă și municipalitatea cum se mai distrează brașovenii în timp ce ei visează … mă rog, ce or visa ei. Orașe verzi, omuleți verzi, plante verzi.

Am filmat, am postat, Domnul fie lăudat!

Numai că niște băieți deștepți aripa hipsterească, au făcut ca în „ Miorița” urmărind video-ul pus pe Facebook de pe pagina „ Informația Brașovului”. În sensul că eu eram baciul „ moldovan”, aveam postarea ca mioarele din creația populară, și baciul „ ungurean” și cu cel „ vrâncean” s-au gândit că ar da frumos mioarele mele și pe pagina „ Primăria Munikipiului Brașov”. Și asta n-ar fi fost o problemă dacă ajungeau la concluzia că pot apela la una din cele două acțiuni facile, omenoase și de bun simț, pe care le-ar fi avut la dispoziție.

Prima, să dea un „ share” la video. Dar, din păcate pentru mine, ei, administratorii paginii, dacă ar fi dat „ share”, s-ar fi umplut de „ stima” urmăritorilor. Și urmăritorii respectivei pagini sunt într-o majoritate covârșitoare „ Martorii lui Coliban”, cei care-l adulează pe „ Baronul Progresist”. Și parcă și văd mesajele din privat primite de baciul „ ungurean” și cel „ vrâncean” care ar fi spus ceva de genul – bine bro, ai ajuns să dai share la „ Informația Brașovului”? Adică la „ dușman”? Că așa e în paradisul hipsterimii adulatoare de guru progresiști, se dă cu hate care seacă la lingurică, mai ales când „ Satana” a postat ceva ce poate face trafic, și noi, ăștia de la „ Munikipiu”, tragem de un cioko-moko-hoko pe terase în timp ce discutăm pompos și nazal despre Marx, socialism și alte alea.

Cum ar veni, „ dușmanul face trafic” în timp ce noi lungim cafelele!

A doua, ar fi fost să ceară filmarea originală care se află în telefonul meu, și să o posteze frumos și frățește indicând sursa. Respectiv „ Informația Brașovului”. Dar cum să stai de vorbă cu „ Satana”, „ hiena”, „ ăla care face mizerie din orice declarație”? Cum să te cobori la nivelul lui? Cum oare să promovezi progresismul când te asociezi cu tot felul de ostracizați plătiți gras de dușmanii ideologici? Cum să îți asociezi imaginea imaculată cu bărbosul ăla chel care la fix fiecare a doua postare își bagă și scoate toate alea din USR și Coliban? CUM?

Păi și atunci, baciul „ ungurean” și cu cel „ vrâncean” ce au făcut? Au instalat pe „ device” un soft care extrage video-uri de pe conturile de Facebook, le salvează și pot fi postate pe alte conturi. Curat și imaculat! Bine, la o calitate mai de cacao, dar asta e, să ne râdem că avem video, avem ce posta și l-am și făcut pe prostul de baci „ moldovan” la mioara „ mândră și cornută”.

Hipstereală curată!

Și atunci, când am observat că băieții de la „ Primăria Munikipiului Brașov” m-au „ ciordit” la video, am dat și eu ca baciul de bună credință un mesaj, în privat, și le-am spus că ar fi „ frumi” să specifice sursa, că doar nu ei au umblat câteva ore cu șosetele murate prin Centrul Vechi. Nici o problemă, în sensul că nu s-a întors nici un răspuns. Și nici sursa n-a apărut în textul postării. Un fel de dă-l în aia a mea cu postarea lui.

Și atunci am postat un comentariu la video pe pagina lor, în care am specificat eu sursa. Pentru că na, eu zic că lumea asta nu e vreun sat fără câini. Și am zis că mă roade la dreptul de proprietate intelectuală. Pentru că video îmi aparține și pentru el am umblat câteva ore cu adidașii mustind de apă. Și pentru că nu vreau să apară pe undeva fără mențiunea sursei. Au sărit vreo doi juriști de conjunctură care au încercat să mă convingă că mă cam „ răhățesc” pe mine aiurea, că nu pot să spun că am drepturi de proprietate intelectuală, și că oricum sunt de rahat că mă pun de-a curmezișul bunăstării haștagiste. Și pe lângă toate acestea, după ce că sunt hater plătit gras de către „ ăilalți”, mai am și pretenții de „ influencer”.

 

Ca atare, după o săptămână m-am decis să scriu această postare, în care le bat obrazul hipsteresc care este cam gros, și le spun așa „ Ar fi fost frumos să puneți sursa filmulețului pe pagina „ Primăria Munikipiului Brașov” de dragul picioarelor mele care au stat murate în adidași ore bune. Voi ați ciordit, ați postat și v-ați și ascuns. Să vă stea fix în gât! Hai la mai mic, că la mai mare v-ați umplut de stimă”.

Duminică plăcută, hai pa!

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Foto de pe copertă este ciordită cu extrem de multă nesimțire și fără menționarea sursei de pe pagina de Facebook „ Primăria Munikipiului Brașov”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *