Am fost la „ Gala Excelenței în Afaceri 2022” care s-a desfășurat la …Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav. Interesting!

O să sar în viteză peste câteva aspecte ce țin de organizarea efectivă a evenimentului, care a fost din câte am văzut, perfectă, o să sar peste faptul că din cauza numărului mare de participanți ( vreo 500) și a spațiului mic, se cam frecau oamenii unii de alții ( hai să zicem că spațiul a facilitat un soi de apropiere fizică și emoțională cu scopul de a emula), și sar și peste faptul că muzica a fost asigurată de către Trupa Vibe & Mihaela Marele ce au interpretat arii celebre din operă, Donia Sax care ne-a încântat cu saxofonul și Publika care a dat-o în „ Depechisme” de mi-am adus aminte de chefurile din liceu. Sar în viteză și peste jocul de artificii și show-ul de aviație.

Trec rapid și peste faptul că în sală erau prezenți politicienii „ in charge”, Veștea, Coliban, Dunca, Pătrașcu, Loredana Predescu, Văsîi, Rasaliu, Szenner, Ilie ( cei pe care i-am uitat îi rog să mă scuze) fiecare venit din postura de Președinte sau Vicepreședinte de Consiliu Județean, deputat, senator, prefect, subprefect, primar. Azi le dau o pauză!

În schimb mă voi concentra pe câteva aspecte care pentru mine au fost mai importante.

Primul – aeroportul există și e întreg! Efectiv clădirea aeroportului este gata să fie dată în exploatare. Să stăm liniștiți AEROPORTUL INTERNAȚIONAL BRAȘOV – GHIMBAV chiar există, nu este o randare făcută pe calculator.

Al doilea aspect – mă uitam la managerii de top, antreprenori, lumea bună a business-ului prezentă la eveniment. Lumea e puțin încordată! Lumea e puțin stresată! E adevărat, venim după o pandemie care a atacat cifrele de afaceri și mobilitatea forței de muncă, trăim auzind zilnic că o țară vecină se află în război, și tot zilnic suntem bombardați cu știri despre faptul că urmează o criză economică.

Al treilea aspect – printre cei prezenți nu s-a aflat măcar un ministru, un secretar de stat, un om de afaceri de undeva de pe la București. Și aici mă refer la un nume mare, cunoscut în lumea business-ului. Ca să clarific, mi-ar fi plăcut și cred că ar fi fost util și inspirațional pentru mediul de afaceri din Brașov să fie prezent la eveniment un Ion Țiriac, unul dintre frații Pavăl de la Dedeman, Iulian Stanciu de la eMag, Dan Șucu de la Mobexpert. Asta nu înseamnă că cei din sală nu își fac treaba, sau că nu au ajuns pe merit în pozițiile în care sunt, dar, ca să citez un clasic în viață pe care fizic l-am cunoscut ieri seară, noi „ cunoscându-ne” de vreo șase de ani din mediul virtual „ e greu de sărit pârleazul la Predeal”.

Una peste alta, consider că a fost un eveniment reușit și felicit Camera de Comerț și Industrie Brașov pentru această reușită.

Urez mediului de afaceri din Brașov „ La mai mult! ” și „ La mai mare!”.

Nu pot să închei fără să scriu despre gluma zilei. Cum mama mă-sii se face că cel mai prost manager premiază cel mai bun manager. Nu dau nume din bun simț pentru cel mai bun manager.

Hai pa!

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

 

2 thoughts on “Am fost la „ Gala Excelenței în Afaceri 2022” care s-a desfășurat la …Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav. Interesting!

  1. Titlu corect ar fi fost “SENZAȚIONAL! Am fost la Gala Excelentei in afaceri si mi s-a lipit gura de curul lui Vestea! Click sa vezi ce giumbuslucuri am facut!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *