USR caută comunicator pentru filiala Brașov

Adică cumva Hossu i-a dat demisia sau a fost dat afară? Cum care Hossu? Nu-l cunoașteți pe Hossu. Fost ( conform spuselor lui) mare fumător de ilegale, fost mare strateg în campania electorală din 2020 care l-a propulsat pe Allen Coliban în scaunul de primar ( aici nu sunt sigur, mai e și senatorul Darău care-și arogă meritele), fost mare comunicator pe la USR, actualmente considerat „ influencer” de succes și invitat la Ambasada SUA cu ocazia Zilei Independenței Statelor Unite. Acel Hossu.

Acum, stând prost și judecând drept, omul și-a făcut treaba în campania electorală. L-a poleit pe omul concediu-delegație-concediu aka. „ Dezastru Administrativ” de l-au ștampilat toți cu gândul că Scripcaru va fi făcut zdrențe și trimis la pușcăriuță. Și chiar dacă domnul „ a furat dar a și făcut” e liber ca pasărea cerului și cu speranțe mari în suflet să scape basma curată, Allen al nostru n-a făcut mulți purici ( un fel de „ n-a furat dar nici n-a făcut”), a „ dat-o la întors” și s-a și învârtit bine de niște plângeri penale pe la DNA. Asta în timp ce își continuă netulburat ciclul concediu-delegație-concediu.

Dar să revin un pic la problemă. USR-ul caută comunicator ca să-i scoată din belea și în curând și din anonimat. Pentru că s-au prins băieții și fetițele din partiduleț că nu pot scoate capul pe Facebook că își iau hate-ul „ gros”, nu cu lopata, ci cu cisterna.

Probabil se gândesc că un om de comunicare va îndulci pastilele amare livrate zilnic cu o dărnicie elucubrantă de către USR, și o să fie bine, frumi și hipstereală continuă la poalele Tâmpei.

Păi am o veste, hai să nu-i spun rea, dar nici încurajatoare pentru haștagiștii angajatori.

În Brașov există ( pe degete, cu nume și prenume) numai vreo zece persoane care se pricep la comunicarea de care aveți nevoie. Din cele zece persoane, ce să vezi, numai vreo trei știu și cu pixul. Asta însemnând că nu stau mai mult de o oră pe un A4 livrabil care să meargă bine la „ stake holder”.

Printre cei zece comunicatori, din care trei știu cu pixul, Nico C. Cârjan aka. „ Nicoinprimărie” n-a făcut niciodată parte, și asta o știți și voi, de a ajuns din consilierul pe imagine și comunicare a lui Coliban direct directoare pe la nu știu ce serviciu prin primărie ca să aibă și ea un salariu. Și să tacă, că îi stă mult mai bine cu gura închisă și departe de fenomenul politic. Asta ca să înțelegem ce personaje au comunicat în numele lui Coliban.

Și din cei zece comunicatori, din care trei știu cu pixul, mă tem că nici măcar unul nu va fi atras de oferta USR-ului care vânează în continuare cai verzi pe pereți. Și asta pentru că domn primar Coliban nu știe cu livrabilele și trebuie scos permanent din corzi, și asta ar da rău de tot la CV-ul comunicatorului pentru viitor. Și asta pe plan local.

La nivel de județ situația e praștie cu pedale și la Sânpetru ( dezastru – primarul Arhire e catastrofal, nici cu macaraua nu-l mai scoți la vopsea) și prin tagma senatorilor și deputaților care au mai rămas prin USR. Până și deputatul Benga care are creier în cap și pix în mână a plecat din USR, sătul.

Singurul personaj care își vede de treabă este Camelia Bertea, primarul din Victoria. Bravo ei! Dar, din punctul de vedere al comunicatorului cu creier în cap și pix la purtător, cu o singură „ camelie” nu poți face primăvară perpetuă.

Așa că USR-ul va angaja pe cineva ca să-i consilieze pe imagine care nu va face mare lucru. Pentru că în comunicare, ce să vezi, cam lucrezi cu materialul clientului. Și materialul clientului, în speță al USR e prost de tot. Cel puțin pe local.

Și dacă nu v-a scos Hossu din rahat, nu știu, zău, cine altcineva vă va scoate.

Așa că băieți și fete, dacă vreți să scrie presa frumos de voi, aveți două alternative. Prima alternativă este să astupați gura presei făcând niște proiecte ok pentru cetățeni și venind cu idei constructive ancorate în realitate. Adică să puneți osul la muncă și să transpirați muncind pe brânci. Sau, a doua alternativă, și asta doar așa ca să pricepeți pe unde sunteți, să umpleți gura pe care nu puteți să o astupați.

Spor la găsit om pe comunicare, vai de zilele lui în slujba USR-ului, de ale USR-ului în slujba cetățenilor, și ale cetățenilor care au ștampilat și se minunează acum de USR.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *