City managerul Adriana Miron și-a tras și ea orașul pe persoană fizică

Despre criza parcărilor din Centrul Istoric am tot scris. Hipsterimea de serviciu nu vrea nici în ruptul capului să se ocupe de treaba asta. Au scos din buzunare niște discuții leșinate și sterile și le-au dat drumul pe holul primăriei, au resuscitat niște proiecte de-ale lui Scripcaru ( bine, nici ăsta nu avea chef de parcări prin centru, o dădea la prosteală), dar faptic, situația e așa cum e. Adică nicicum vis-a-vis de niciunde.

Din când în când ocaziile se mai și răzbună. Ca în fotbal. Iese fatalismul pe teren și îți dă două goluri după ce tu te-ai făcut că joci fotbal, ba mai dominai și adversarul.

Așa se face că după Forumul Orașelor Verzi, eveniment în cadrul căruia mintea luminată hipsterește cu becul de la trotinetă a decis să închidă o bandă de circulație pe Mureșenilor, aruncând în haos generalizat tot Centrul Istoric, Coliban este invitat să dea bine la poză la deschiderea anului școlar. Și cum face, cum nu face, lasă mașina de serviciu exact pe colțul unei străduțe, direct pe trecerea de pietoni. Frumi! Povestea rămânea așa, bătută de vânt dacă nu apăreau și niște imagini prin presă. Pentru că pe pământul ăsta bătătorit bine bântuie paradoxul și fatalitatea, uneori de mână. Paradoxul face ca exact ăla care ar fi trebuit să facă locuri de parcare, exact ăla a parcat aiurea din cauza lipsei de locuri de parcare din zonă, iar fatalitatea a făcut ca cineva să se prindă că ăla a parcat exact pe trecerea de pietoni și să-i facă poze.

Cică lideri de opinie! Adică exemple demne de urmat! Păi dacă face primarul, fac și eu. Cât despre latura pedagogică a problemei, nu mai discutăm. A fugit cu capul spart și tenișii rupți.

Așa se face că madam city manager, Adriana Miron, exact, tanti aia penală reabilitată și angajată fără concurs pe post, ea fiind numită direct de Coliban la „ morman” pe criteriu de „ așa vor mușchii mei politici atrofiați”, fiind invitată la un eveniment ce a avut loc prin Centrul Istoric, lasă mașina parcată, cu mult noroc, în parcarea de la Maternitate. Exact în data de 6 iulie conform imaginilor furnizate de către o sursă. Numai că la plecare, madama o ia ușor pe interzis, și iese din parcare exact pe sensul de intrare.

Problema, din punctul meu de vedere, în legătură cu comportamentele de genul acesta ( adică fie parcăm pe trecerea de pietoni, fie o luăm scurt pe interzis), dezvăluie cititorului exact genul de reacții pe care nu vrem să le vedem pe la cei care toată ziua erau în gură cu „ Fără penali în funcții publice!”. Cu alte cuvinte, ei cam fac exact ce au reproșat clasei politice.

Un abuz mic azi, un abuz mic mânie, o combinație puternică poimâine.

E adevărat că și noi, „ pulimea ștampilatoare”, aveam pretenții mari de la ăștia, și ne-am dus pe fentă. Noroc că ne-am prins repede că și ăștia au exact aceleași intenții ca ceilalți.

Cum ar veni, noi tot de căruță rămânem indiferent de cine ne conduce.

Hai că v-am stricat duminica!

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *