Viktor Orban se cam scarpină nazist pe mâna lui Putin

Pretinzându-se un animal politic de mare anvergură, dar poziționat prost pe harta geopolitică și strategică a lumii, și mai ales picat pe pământ cu vreo optzeci de ani mai târziu decât nivelul discursului practicat, Viktor Orban încearcă să „ zvârcolească” în chinuri Europa, pentru că Ungaria a „ zvârcolit-o” de tot.

Tanti Europa nu se simțea oricum prea bine, fapt dovedit de bâlbâiala și starea de leșin care a cuprins-o când în 2020 a dat „ carcalacul” toate socotelile peste cap. Și atunci, ca și acum, Putin, care oricum săpa adânc la temelia firavei construcții, proliferând cu ochii ieșiți din orbite politicile anti 5G, anti LGBTQ, anti-imigrație, și în general anti bun simț, ascuns exact în haznalele ideologice ale Kremlinului, avea acum pe mână o armă nesperată, ascunsă în spatele mișcării anti-mască, anti-carantină și anti-vaccin. „ Carcalacul” a picat ca „ uns” băgătorului de băț prin gard.

Pentru că Putin nu se simte bine dacă nu șubrezește construcția Europeană și construcția euroatlantică. Fără „ dușmanul” din occident, azimutul ideologic pătimaș care fundamentează politica externă a Rusiei, Putin rămâne dezgolit de importanță în fața poporului rus. Și cum la economie nu se pricepe și banii pentru cercetare au fost „ Investiți” în proprietăți și iahturi de lux, spune poporului că „ n-are” și o duce prost din cauza occidentului căpcăun și nesătul. Tezele acestea, ale pericolului imediat reprezentat de decadența occidentală au fost cu grijă aplicate încă din anii 60 ai secolului trecut, atunci când comunismul încă visa să penetreze peste tot în lume și să se fixeze pentru a parazita sistemul nervos central al omenirii. Dar n-a fost să fie! Cum nici acum n-are cum să fie. Din fericire pentru noi.

În schimb, urmând fidel politica doctrinară a Kremlinului, și prietenia „ dezinteresată” cântărită în gaz ieftin cu Putin, Viktor Orban trage o palmă aproape inconștientă propriului popor, fixând ținta cu un discurs pur nazist. Și asta nu pentru că o zic eu, ci consiliera demisonară, persoană ce l-a consiliat pe Viktor Orban timp de douăzeci de ani. Cităm – „Îmi pare sincer rău că trebuie să pun capăt unei relații din cauza unei poziții atât de rușinoase. Un text pur rasist, care i-ar fi plăcut chiar și lui Goebbels. (…)”.

Dar ce a zis prim-ministrul Ungariei la Tușnad. Păi a zis, cităm –  „Noi (maghiarii) nu suntem o rasă mixtă…și nu vrem să devenim o rasă mixtă”.

Nu mă prind ce naiba mai caută Ungaria în NATO și UE. Acest „ Gică Contra” de profesie este permanent în opoziție cu orice vrea UE. Ungaria e împotriva reducerii consumului de gaz cu 15 procente, este împotriva sancționării Rusiei, este împotriva ajutorării Ucrainei, și liderul Viktor Orban delirează public în discursuri cu conotații naziste prin alte țări.

Se vede foarte bine cu ochiul liber ceea ce am spus de ceva timp. Ungaria sub imperiul demagogic și lipsit de soluții reale al lui Orban, o țărișoara fără arme sau putere economica, este capul de pod a lui Putin în Europa. Un fel de „ încurcă-i drace” fără resentimente, pentru că „ Moscova nu crede în lacrimi”.

Ungarie care mai e și cu un picior în groapă datorită pomenilor aruncate cu dărnicie de Orban  în campania electorală din prima parte a anului.

Ungaria a crescut ieri dobânda cheie la forint la 10.75%, reducând încrederea investitorilor.

Orban a ridicat și nivelul taxelor. Ungaria a ajuns și la o inflație de 20%.

95% din gazul Ungariei venea din Rusia. Ani de zile energia ieftina le-a adus câteva procente la PIB pentru că au stat cuminți și au băgat bățul prin gard așa cum le-a zis Putin.

Ungaria lui Orban este la un moment de răscruce. Și aranjatul fundului în două bărci are un preț. Nu poți avea ambiții imperiale când tot ce ai este o populație de nici zece milioane de suflete, și mai ales când faci parte din niște structuri geopolitice de anvergura NATO și UE.

Ungaria va deconta rapid din punct de vedere economic lipsa de tact politic a lui Orban. Și va pierde și încrederea investitorilor.

Dar nu îi plâng! Se pot duce cu jalba în proțap la Putin să arate ce urât a îmbătrânit tanti Europa și ce poftă de anormal are la vârsta ei și să caute împreună bani ți investitori prin China. Că doar obrazul imperial nu se poate mâzgăli cu alde „ nimeni în drum” din UE și NATO.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *