Brașovul e administrat catastrofal. Lucrările de pe Iuliu Maniu sunt efectuate în arie protejată. O recunoaște indirect din DOCUMENTE chiar…Primăria Brașov

Că administrația Coliban&Co. aka #primarulZERO este o catastrofă pentru brașoveni o cunoaștem cu toții.

Că zbaterile fără cap și fără coadă ale actualei administrații ne bagă cu „ oiștea în gard”, se vede cu ochiul liber.

Că nu e nevoie să caute presa „ nod în papură” pentru că la Brașov din cauza #primaruluiZERO cauți papura în noduri. Și realizezi dacă răsfoieși presa locală din ultimul an fără să te chinuiești prea tare.

Și ar mai fi ceva. Avalanșa de plângeri penale la adresa Coliban&Co. care răsar ca ciupercile după ploaie. Plângeri penale care se pare că trenează prin cine știe ce birouri.

În data de 21 iulie postam faptul că La Brașov, USR-ul e campion absolut la plângeri penale. Și în respectiva postare spuneam că „  Numai că, ceea ce nu știe poporul consumator de trotuare, și aproape se dovedește că habar nu aveau și cei de la primărie, deși ar fi trebuit să știe, e faptul că o astfel de lucrare, aparent banală, nu necesită autorizații și avize de la Inspectoratul de Stat în Construcții și de la Ministerul Culturii, decât dacă porțiunea în lucru se află într-o Arie Protejată.

Frumi sau ce?

Alegem „ ce” pentru că, ce să vezi, trotuarul respectiv se află în într-o Arie Protejată

Până aici bine și cald la vară. Chiar caniculă!

Reprezentanții primăriei Coliban&Co. ies un pic la bătaie mai mult pe personaă fizică și neoficial și explică un „ marș bă că nu e nevoie de nici un aviz de la cultură” asta după ce Poliția sesizată în prealabil se duce la fața locului și întreabă constructorul de avize și autorizații.

Numai că, ce să vezi, nu e cum vor ei. Pentru că așa cum ne-au obișnuit deja, pe la Brașov apar avizele după începerea lucrărilor. Sau mai rău, funcționează muzee care taie bilete în neștire fără nici un aviz sau autorizație.

Drept dovadă în acest sens stă un document aterizat din greșeală pe whatsapp, document în care, dacă ai răbdare și citești, scrie negru pe alb faptul că, cităm cu deosebită mândrie pentru că dezvăluim „ combinațiile” administrației locale, „ în urma acordului scris nr. 75/25.07.2022 al Direcției Județene de Cultură Brașov anexat, lucrările de reparații și întreținere vor respecta condițiile impuse și anume….”.

Stai așa că nu-i așa. Adică lucrările încep în data de 19 iulie 2022, dar acordul Direcției Județene de Cultură Brașov răsare numai în data de 25 iulie 2022. La șase zile de la debutul lucrărilor !

Cum ar veni, până în data de 25 iulie 2022 lucrările s-au efectuat ușor pe lângă lege.

Și asta nu e tot. Ca să înțelegem cât de „ pe lângă” sunt USR-iști din fruntea Brașovului, în „ Ordinul de începere a lucrărilor”, acolo unde sunt descrise lucrările ce vor avea loc, se specifică faptul că dalele existente vor fi recuperate și înlocuite cu, cităm „ îmbrăcăminți cu beton asfaltic BA 8”. Adică cu asfalt.

Cum ar veni, primăria planifică o lucrare de reparație a unui trotuar. Dalele de beton vor fi scoase și recuperate și în locul lor se va turna covor asfaltic. Între timp, pentru că niște brașoveni s-au prins că #primarulZERO e pe lângă problemă ( nu că ar fi fost vreodată „ în problemă”), și au anunțat Poliția care a și făcut verificări, hopaaaa, apare acord de la „  Direcției Județene de Cultură Brașov”, și nu se mai toarnă asfalt BA 8 ci se înlocuiesc dalele. Pentru că e lucrare în Arie Protejată.

Concluzie. În România, UE, secolul 21, administrația Coliban&Co. habar nu are pe ce lume trăiește. Păi dacă la chestiuni de „ genunchiul broaștei” administrația se împiedică, ce încredere putem să avem când vorbește de spitale regionale, parcuri naturare, cantina săracilor, gropi de gunoi, P&P-uri, parcări, infrastructură și multe alte plânsete și gemete USR-iste, când pentru un amărât de trotuar ei, din neglijența lor, verifică și primesc avize după începerea lucrărilor.

Păi nu era vorba că se va respecta legea?

P.S. Anunț pe această cale primarul Allen Coliban că în Brașov pute din nou. Rău de tot! Miercuri seara puțea în jumătate din oraș exact ca pe vremea lui Scripcaru.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

One thought on “Brașovul e administrat catastrofal. Lucrările de pe Iuliu Maniu sunt efectuate în arie protejată. O recunoaște indirect din DOCUMENTE chiar…Primăria Brașov

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *