Viceprimarul Rusu – „ Nu se poate ca pe copiii din Tractorul să-i mutăm cu școala, chiar și temporar, în Noua, iar pe cei din Răcădău în Bartolomeu”

În legătură cu recentul scandal provocat în cadrul ultimei ședințe de consiliu local, viceprimarul Sebastian Rusu explică într-o postare pe Facebook de ce s-a opus proiectului în forma propusă de către primarul Brașovului.
Conform celor postate de către Sebastian Rusu, consilierii locali ai Partidului Național Liberal (PNL) Brașov sunt de acord cu găsirea de spații noi, în care să fie amenajate și să funcționeze temporar școli – tampon (buffer). Numai că aceasta trebuie să se realizeze prin discuții împreună cu directorii de școli și reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Brașov!
De asemenea, conform viceprimarului Sebastian Rusu, trebuie avute în vedere o serie de aspecte foarte importante!
Cităm –
„ Școlile respective trebuie să existe în mai multe zone din oraș, respectându-se, bineînțeles, locul unde copiii domiciliază. Nu se poate ca pe copiii din #Tractorul să-i mutăm cu școala, chiar și temporar, în #Noua, iar pe cei din #Răcădău în #Bartolomeu.
❗Vrem transparență în alocarea acestor spații pentru școlile-tampon, cerem organizarea de licitații și nu suntem de acord cu negocieri și atribuire directă! Trebuie să fie făcut un anunț public, pentru că în prezent nimeni nu știe că #Primăria caută spații pentru școli-tampon în municipiul Brașov.
👎 Motiv pentru care nu am acordat votul nostru, al consilierilor locali #PNLBrașov, proiectului de hotărâre de Consiliu Local ce a fost inițiat de domnul primar, prin care se aproba inițierea procedurii pentru închirierea, prin negociere directă, de către Municipiul Brașov, în calitate de chiriaș, a unor spații pentru relocarea temporară a activității scolare, pe durata derulării lucrărilor de investiții, în suprafaţă medie de 2.750 m.p., pentru o perioadă de minim 7 ani! Valoarea estimată totală a chiriei propuse pentru perioada de închiriere de 84 de luni era de 3.023.832 euro cu TVA inclus.
➡️ Școlile buffer sunt școli care funcționează temporar, în perioada în care în locațiile respectivelor unități de învățământ se desfășoară tot felul de lucrări de reabilitare, extindere, reparații capitale, reconfigurare și eficientizare energetică a instalațiilor etc.”, a spus Sebastian Rusu, viceprimarul Municipiului Brașov”
Dan VÂJU
#InformatiaBrasovului
informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *