Coliban & Co. au intrat în campanie electorală! De fapt au sărit direct în cap în bazinul gol

A început războiul electoral, cutremurul, whatever, oricum vrem să-i zicem. #primarulZERO și #gascaUSRdinPrimariaBrasov au intrat direct în campanie după finalul dureros al ședinței de consiliu local de săptămâna trecută. Când PNL și PSD i-au făcut figura „ Gișe” și l-au lăsat „ falimentar” și bătând din buze a pagubă. Dar, dacă de obicei, Coliban & Co. se retrăgeau în liniște, rămânând în reflexiv și în solitar , acum au schimbat tactica și au plecat la luptă.

Acum, dacă stai să tranșezi ce a ieșit după ședința de consiliu local, și înclini balanța dreptății, realizezi faptul că atât PNL cât și PSD nu mai votează hotărârile haștagiste pur și simplu de frică. Read my lips, o să apară niște chestii în câteva zile de te întrebi cum de Coliban mai are curaj să iasă din casă, și cum de mai există membri în USR Brașov.

Să luăm cazul P&P. Mergi pe mânuța lui Coliban și votezi având încredere că rezolvă el treaba. Și a rezolvat-o de a făcut-o ghem, și ca rezultat, e posibil ca fiecare consilier local care s-a dus pe mâna lui Coliban să bage mânuța în buzunar și să achite sumele neîncasate de P&P când Coliban o luase „ pe haiducie”.

USR-ul a activat întregul aparat de partid și pe toți susținătorii care pot da un like și un share, și a pornit războiul. Pe Facebook. Cică jale, PSD și PNL în cârdășie și cu dușmănie blochează administrația Coliban &Co., și taie bugete și se opune dezvoltării Brașovului. Nu mai vor nimic, nici păduri, nici FOV, nici cantină socială, nici masă caldă pentru elevi.

Știți cum e asta. Exact ca în proverbul „ un prost aruncă o piatră în apă și zece înțelepți se chinuie să o scoată”. De data asta prostul e USR, piatra e postarea, apa e Facebook și înțelepții sunt atât cei din PSD și PNL cât și cei interesați în jocurile politice.

Ce să mai zicem, disperarea e atât de mare că Coliban & Co „ și-o iau la mufarină” încât, pe lângă faptul că dinamitează viața politică care oricum nu se simțea prea bine, dar a mai ieșit și Coliban noaptea pe stradă ca să ne arate că se ocupă de asfaltări, exact ca un tătuc iubitor de popor. Ba mai mult a început să apară și pe la evenimente, gata, nu mai stă ascuns prin concedii și delegații, scoate pieptul la înaintare să se vadă că mimează preocupare.

Așadar ce zice USR-ul că a sabotat și respins PNL și PSD?

  1. Protejarea a 8000 de hectare din pădurile Brașovului

Enunț de tip gogoașă. Practic #gascaUSRdinPrimariaBrasov a forțat trecerea unei hotărâri de consiliu local în baza unui „ înscris, care menționa expres că nu reprezintă o documentație științifică, întocmit de domnul Mihai Orleanu, care este membru în conducerea USR Brașov și care face parte și din Fundația Centrul de Ecologie Montană, organizație cu care Primăria dorea să încheie un parteneriat în vederea gestionării acelei viitoare arii protejate de interes local, parteneriat în privința căruia ne-am abținut” ( citat dintr-un comunicat de presă al PNL).

Ce? Cum? Cine? Coliban&Co. visează că ariile protejate sunt un fel de joc din copilărie, un fel de „ ce am văzut, al meu să fie”? Hocus-pocus și ne-am spălat pe mâini.

Și acum eu trebuie să cred că gata, de mâine se rad 8000 de ha de pădure pentru că n-a trecut HCL-ul în baza unui referat.

USR poate mai mult dar are senzația că vorbește cu niște ageamii.

2. Introducerea mesei calde în școli și 3.   Deschiderea cantinei sociale

Masa caldă în școli – proiect, în primul rând, ce are o cu totul altă denumire “Masă de calitate pentru elevii brașoveni”. Ce înseamnă masă de calitate? Cine stabilește acest standard de calitate? Ce înseamnă “determinarea necesității unei mese calde în unitățile de învățământ școlar din Brașov”? Care este strategia de implementare a acestui program, obiectiv menționat în acordul de parteneriat propus între Municipiul Brașov și Agenția Metropolitană? Sunt o serie de întrebări la care noi, consilierii locali nu avem răspuns și care reies din materialele lacunare pe care ni le-ați înaintat spre studiu.

Domnule Coliban, rolul CATTIA este de a fi Centru de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri, nicidecum bucătărie, cantină sau spațiu ce ar deservi pregătirea unei mese calde!

Municipiul Brașov are în proprietate, prin intermediul Tetkron, o cantină gata amenajată, de aproximativ 3000 mp pe care ați fi putut să o exploatați la adevărata ei utilitate, fără studii și bani aruncați” ( citat dintr-un comunicat de presă PSD).

Din nou USR-ul delirează și vrea să bage pe gât consilierilor locali diferite chestii.

  1. Acordarea a 400 de burse de 100 de euro tinerilor – Generația Tech

Dacă managementul Agenției Metropolitane știa de continuitatea acestui proiect și anul acesta, de ce nu a prevăzut suma necesară pentru derularea lui, din bugetul anual? De ce se risipesc banii publici, fără ca noi să nu avem nici la această oră balanța analitică a AMB aferentă anului 2021?”

Ups. Stai așa! Cum? Suntem la sfârșitul lui iulie, început de august 2022 și balanța analitică a AMB aferentă anului 2021 nu a ajuns la consilierii locali? Cu alte cuvinte nu se știe cum au fost cheltuiți banii de către Dragoș David în 2021? Și mai vin să ceară parale?

Păi și se așteaptă să le și primească?

Ups…catastrofă!

  1. Organizarea FOV

  În privința Forumului Orașelor Verzi (FOV) lucrurile stau în felul următor. La începutul acestui an, față de cei 600.000 lei cât s-au cheltuit anterior, în 2021, suma alocată FOV a fost majorată la 800.000 lei, inclusiv cu votul consilierilor PNL. Iar acum ne trezim că suntem  acuzați, în mod total nejustificat, de sabotaj cu privire la evenimentul  Formul Orașelor Verzi. Fals, dezinformare!

Brașovenii trebuie să știe că în ședința CL Brașov de săptămâna trecută, PNL Brașov a votat „pentru” nu mai puțin de 9 propuneri de proiecte având ca obiect evenimente și activități ce țin de FOV.

În schimb, nu am fost de acord cu proiectul propus la punctul 33 de pe ordinea de zi: organizarea evenimentului gastronomic „Breasla iese în Piață – Veggie Edition”, într-un parteneriat între municipiul Brașov și Breasla Cârciumarilor Brașoveni. Evenimentul a fost susținut de domnul consilier local USR Bogdan Bart, care este membru al acelei organizații și care este consilier local numai pentru spețe de acest gen. Într-adevăr, dânsul s-a abținut la vot, dar a făcut lobby pentru evenimentul în cauză. Nouă, consilierilor locali PNL nu ni se pare normal ca un consilier local să vină și să facă lobby numai unui anumit segment de piață și numai în favoarea unor reprezentanți HORECA, cu privire la care are niște interese personale directe. Consiliul Local nu a fost ales de brașoveni să-i favorizeze pe unii și să-i defavorizeze pe alții. Nu era nevoie de acest parteneriat pentru FOV și dacă într-adevăr doresc să organizeze acel eveniment, o pot face, plătind la Primărie, la bugetul local, sumele aferente activității respective.

Dacă tot am acceptat mărirea bugetului cu 200.000 lei, interesant e să vedem și ce ne-a adus nouă, brașovenilor, anul trecut acest Forum al Orașelor Verzi. Concret nu se vede nimic! Concret, în Brașov miroase foarte urât, din nou. Și ce să vezi, nimeni nu mai vine să urle, să protesteze. Unde sunt activiștii domnului primar, care veneau în fața Primăriei cu pancarte că „În Brașov pute!”? Primarul Coliban nu a făcut nimic concret pentru mediu! Acest FOV este de fapt o poveste, un eveniment în care se cheltuie bani, sunt tot felul de discuții și în rest nimic. Acesta-i adevărul! Ce s-a făcut pentru mediu, ce se întâmplă cu închiderea gropii de gunoi, ce ne facem cu mirosurile, ce se întreprinde cu adevărat pentru îmbunătățirea calității aerului? Niciuna din aceste teme abordate de domnul primar nu se mai regăsesc pe vreundeva, iar dezinteresul față de mediu este foarte mare – îl vede toată lumea, nu doar noi, brașovenii!

De asemenea, tot la acest Forum am mai respins un proiect legat de alocarea sumei de 100.000 lei către Agenția Metropolitană Brașov, care să participe la FOV și să se mai întâmple ceva irelevant și fără nicio finalitate. Păi dacă am suplimentat bugetul FOV cu 200.000 lei, ce treabă mai are și Agenția Metropolitană cu acest FOV, pe lângă toate celelalte parteneriate? NU SUNTEM DE ACORD CU RISIPIREA BANULUI PUBLIC!” ( citat din comunicat de presă PNL).

Ca în filmele cu proști! Primăria cere bani pentru organizarea FOV, dar cere și AMB-ul. Rezultatul scontat fiind același, cităm – „ să se mai întâmple ceva irelevant și fără nicio finalitate”. Marca #gascaUSRdinPrimariaBrasov aș adăuga eu.

Vă rog să mă credeți că nu-mi revin după doza de tupeu și aroganță furnizate de către USR.

Și dacă mai adaug și „ la punctul 121 de pe ordinea de zi apărea proiectul de hotărâre privind inițierea procedurii pentru închirierea, prin negociere directă, de către Municipiul Brașov, în calitate de chiriaș, a unor spații pentru relocarea temporară a activității școlare. Practic, aici consilierilor locali li se cerea să fie de acord cu o negociere directă pentru o perioadă de minim 7 ani, pentru o sumă de de 3.023.832 euro cu TVA. Noi, consilierii locali PNL Brașov nu am fost și nu vom fi de acord cu cheltuirea banului public fără TRANSPARENȚĂ, fără JUSTIFICARE, fără un anunț în prealabil la nivelul Municipiului Brașov!

Din documentația aferentă proiectului, calculele sunt făcute fix pentru un singur spațiu de 2.750 mp. Însă domnul primar s-a exprimat în ședința de plen că „s-a vorbit cu 7 (ȘAPTE) dezvoltatori”. La întrebările consilierilor PNL, domnul primar și doamna administrator public ne-au explicat că nu este identificat spațiul, cu toate că ni s-au prezentat o suprafață exactă și o sumă exactă, cerându-ni-se atribuirea directă, aspect criticat chiar de parlamentarii USR de Brașov de atunci (deputatul Tudor Benga). E deja de notorietate felul în care primarul userist al Brașovului a abuzat în timpul mandatului său de atribuirea directă mai mult ca predecesorii săi, pe care, culmea!, i-a criticat vehement în campania electorală. Ulterior acestor bâlbe, un consilier USR a recunoscut, în plen că se știe unde este spațiul și că acesta ar fi în cartierul Tractorul” ( citat din comunicatul de presă al PNL).

Concluzionez. Orice om cu toate mințile la purtător, asistând la desfășurarea de forțe a USR-ului, la bâlbele, contrele și neclaritățile pe care aceștia le dovedesc ( a câta oară), și-ar mai asuma răspunderea votului în plenul consiliului local? Cum s-ar justifica în fața alegătorilor? Cum ar mai putea dormi noaptea știind că s-a dus ( a câta oară) pe fenta USR-istă?

E de bezna rațiunii!

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

 

One thought on “Coliban & Co. au intrat în campanie electorală! De fapt au sărit direct în cap în bazinul gol

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *