Brașovul, singurul oraș cu pretenții din România, dar fără colectare selectivă

( text preluat din publicația transilvania365 )

Problema lipsei de opțiuni pentru colectarea selectivă a gunoaielor în Brașov, continuă. Care sunt măsurile pe care ar trebui să le luăm și noi drept model după ce vedem cum se fac lucrurile în alte orașe din România?

Ce pubele sunt în orașul de la poalele Tâmpei și cum arată cele din marile municipii din țară?

Dacă în campania electorală din 2020, primarul ZERO al Brașovului îl acuza pe fostul șef al administrației locale că nu a făcut nimic în zona de colectare selectivă, la doi ani după ce USR a câștigat Primăria Brașov, lucruri sunt în același stadiu. În oraș nu se colectează selectiv decât foarte puțin. În schimb, avem forumuri de discuții, băut cafele și mâncat, organizate de o apropiată a primarului care, surprinzător, a prins și un post de șef la Primăria Brașov. 

Prin cartiere găsim vechile ”clopote” colorate în galben și albastru, dar care nu au nicio legătură cu ce investiții au realizat alți primari din țară. De exemplu, la Iași, au fost amenajate în tot orașul platforme speciale pentru colectare selectivă, cu pubelă pentru deșeuri menajere, pentru sticlă, pentru hârtie și carton, dar și pentru plastic și metal. Nu doar în centru, ci și la periferie. La Brașov nu sunt astfel de platforme nici măcar în centru. Mai mult, cele existente sunt de multe ori pline până la refuz, semn că orașul stă prost tare la capitolul colectare deșeuri. 

Deși primarul a fost senator, șef al Comisiei pentru Mediu, după ce a intrat în administrația locală probabil că a uitat de poluare sau de mirosul urât din oraș, altfel nu se înțelege de ce nu face nimic în această zonă. 

Am ajuns de râsul altor orașe mari din țară. Avem colectare selectivă doar pe hârtie, în timpul organizării FOV și prin câteva locuri centrale, în rest, ZERO, la fel cum este și primarul. Un primar ZERO care nu a făcut nimic în 2 ani de mandat!

Domnule primar, puneți-vă pe treabă, cumpărați platforme pentru colectare selectivă! Primăria Brașov are BANI! Găsiți bani pentru a organiza ”discuții” la forumuri, dar CONCRET nu realizați NIMIC! 

Nu aveți nevoie de FOV ca să cumpărați platforme pentru colectare selectivă! Aveți doi ani de mandat, iar orașul arată din ce în ce mai rău. Dacă nu sunteți în stare, plecați! 

Protejarea mediului este o prioritate, luați măsuri acum, nu doar în campania electorală!” a comunicat Subprefectul Lucian Patrașcu, președintele Organizației Municipale a PSD Brașov.

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

One thought on “Brașovul, singurul oraș cu pretenții din România, dar fără colectare selectivă

  1. Totusi,etnicii rommi fac in fiecare zi, in toate cartierele „colectare selectiva„NU? Realitatea o dovedeste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *