Am citit ieri o știre pe brasovmetropoilitan.ro. De unde am luat și imaginile.
Drapelul de pe Tâmpa e rupt de vreo două săptămâni și mai e și încolăcit în jurul catargului.
Conform brasovmetropoilitan.ro – „ Ruperea drapelului nu este o noutate, pentru că, anual, acesta este schimbat, în medie, de două ori, iar pentru această acțiune se apelează la jandarmii montani, iar steagul este cumpărat de Primăria Brașov”.
M-am informat și am aflat niște lucruri care ne-au pus pe gânduri. Și am ales să le împărtășesc.
Vestea bună e că am aflat că sunt drapele pe stoc pe la autoritățile locale, exact pentru momente de genul acesta, când trebuie înlocuit cel de pe Tâmpa. Ceea ce e bine pentru că autoritățile nu se mai pot ascunde în sensul de a ne povesti că trebuie inițiate nu știu ce proceduri de achiziție greoaie. Pentru că de aceea există birocrație, ca să-i încurce pe USR-iști. Sau să încurce USR-ul locuitorii din oraș.
Vestea proastă e că cel sau cei care decid schimbarea drapelului și eventualele lucrări de mentenanță la catarg amână nejustificat să semneze un ordin de începere a lucrărilor.
Și situația asta mă duce într-o altă zonă. În zona în care, de dragul unui globalism prost înțeles, și din cauza răutății ( scuze, alt termen nu găsesc cum) și al iubirii slugarnice de occident, valorizăm orice alte drapele, mai puțin pe al nostru.
Să le spună cineva haștagiștilor că pot discuta netulburați pe terase la cafele lungi despre societate și socialism în limba română ( știu, bleah), pentru că în ultimii vreo o sută cincizeci de ani, niște oameni au luptat până la moarte cu drapelul ROMÂNIEI în mână. În tot felul de războaie, răzmerițe și revoluții.
Să le mai spună cineva acestor iubitori de orice altceva decât de ȚARĂ, că au existat oameni pe acest PĂMÂNT care s-au uitat cu SMERENIE și SFINȚENIE la acest drapel. Și că pe anumite vremuri, junii din Schei purtau drapelul în interiorul pălăriei, ca să nu-i vadă stăpânirea că n-au uitat că sunt ROMÂNI!
Să le spună cineva urmașilor eroilor Revoluției din Decembrie 1989 că DRAPELUL NAȚIONAL în care au fost înmormântați EROII REVOLUȚIEI nu a fost pus acolo, în sicrie, din cauză că nu exista giulgiu, ci ca ACT DE RECUNOȘTINȚĂ NAȚIONAL PENTRU SACRIFICIUL DEPUS.
Sunt conștient că, cel puțin primarului ZERO al Brașovului îi pute efectiv tot ceea ce ține de PATRIE, PATRIOTISM, CREDINȚĂ și TRADIȚII, el fiind marele element invizibil pe la 95% dintre evenimentele care au ca scop promovarea ideii de PATRIE, PATRIOTISM, CREDINȚĂ și TRADIȚIE. L-a văzut careva pe la sărbătorile Junilor? L-a văzut careva pe ZIUA TRICOLORULUI? Dar pe la ZIUA EROILOR?
Și asta în timp ce prin Brașov tronează pe clădiri drapele ale altor națiuni. Drapelul Franței ( o da, Coliban e mare iubitor de … Franța, nu că ar fi un lucru rău, dar mai întâi dovedește că îți iubești PATRIA), drapelul Ungariei, drapelul UE sau drapelul Ucrainei. Să fie arborate, zic, mai ales că drapelul UE are caracter obligatoriu, dar din BUN SIMȚ și PATRIOTISM întreb, drapelul ROMÂNIEI de ce este atât de rar arborat?
Și mai ales de ce drapelul de pe Tâmpa, ăla zdrențuit și înfășurat pe catarg nu este schimbat?
IUBIM ATÂT DE MULT STRĂINII ȘI NE URÂM ATÂT DE MULT PE NOI?
Chiar atât de incapabilă e primăria Brașov, încât nu poate să dea ordinul de schimbare a drapelului de pe Tâmpa?
Chiar nu mai avem pic de mândrie națională și dragoste de țară?
Dan VÂJU
#InformatiaBrasovului
informatiabrasovului.ro
Foto – brasovmetropolitan.ro
USR-ul este de vină că au nominalizat un 0 pentru funcția de primar iar noi l-am votat. Dar se pare ca primarul și vicele fac tot ce e posibil ca la viitoarele alegeri să nu mai fie votați.