A ieșit Coliban din bârlog. S-a dus la emisiune la Onelia Pescaru

Eu întotdeauna am apreciat-o pe Onelia Pescaru. Din perspectiva de moderator TV nu ai ce să-i reproșezi, mai ales că m-am jucat și eu de-a TV-ul, având politicieni invitați în platou la Gazeta Brașovului TV. Pe lângă faptul că Onelia Pescaru are o doză extraordinară de bun simț, simte momentele importante din emisiuni și fie dirijează discursul partenerului de dialog, fie îl lasă în plata Domnului să alerge pe câmpii. Niciodată nu a alergat după senzațional și nici după rating. Și-a făcut treaba conform deontologiei profesionale.

Bravo ei!

Joi seara l-a avut pe Coliban invitat. Emisiunea ar fi delicioasă dacă n-ar fi vorba despre Brașov și despre nerealizările celor doi ani de mandat ai USR-istului .

Oameni buni, avem de toate în emisiune. Jumătăți de adevăr, demagogie, dublă măsură și mai ales manipulare venite dinspre #primarulZERO al Brașovului. Păi George Scripcaru era „ pantaloni scurți” pe lângă Coliban.

Eu nu m-am hotărât, vă spun sincer, care este gradul în care Coliban acceptă realitatea, și care este gradul lui de feed-back la lucrurile pe care le scoate pe gură sau care le face. Nu că omul nu are ce căuta pe fotoliul de primar, el realizând după aproape doi ani de mandat despre ce e vorba în „ propoziție”, el nu prea are ce căuta așa în general printre semenii din specia lui. Doct vorbind, sfidează media și caută să iasă din statistici. În sens negativ.

Realitatea și adevărul sunt două chestiuni care, din păcate pentru Allen Coliban, sunt decodate în creierașul lui în niște note personale care nu au legătură cu modalitatea de gândire în sens larg a speciei din care facem parte. Undeva pe traseul nevoie-creativitate-planificare-execuție-feedback, mintea lui se pare că are niște intersecții în lucru care solicită informației plecate din stadiul creativ să o ia niște căi ușor obscure, polarizante, el oferind niște explicații cel puțin interpretabile și discutabile, mai ales că aceste explicații nu se regăsesc în sfera realității înconjurătoare explicabile și aplicabile.

Anyway, acum nu o să vă povestesc emisiunea dar sunt patru chestiuni care merită amintite.

Prima – de atâtea ori a zis Pătrașcu încât am înțeles de cine se teme. Cu subiect și predicat, subprefectul PSD-ist al Brașovului îl fugărește pe tot terenul punându-i „ oglinda în față” de fiecare dată când Coliban o ia pe arătură. Ceea ce se întâmplă destul de des. Și se vede de la o poștă. Și mai are și dreptate. Deci, Pătrașcu!

Că doar nu o să te temi de cei care fac ca tine, pentru că pe ăia îi cunoști, sau de cei care fac pe „ mortu-n păpușoi”. Dar pe cei care spun și arată că ar face invers decât faci tu și asta s-ar vedea imediat în…REALITATE! ( aviz colibanilor), în sens pozitiv,, iar oamenii, brașovenii, au discernământ și încep să te arate cu degetul pentru că înțeleg că nu numai că nu te pricepi , ci ești și mult pe lângă subiect, ei bine, pe ăștia începi să-i hulești și să-i urăști. Și să le pomenești numele inconștient trecând peste normele propagandistice USR-iste care te-ar împiedica să faci imagine adversarului politic. Pentru că Pătrașcu înscrie punct după punct pe greșelile tale, de cele mai multe ori elementare, îți trântește „ oglinda în față”, și te mai arată și în toată hidoșenia ta destructurată și nenormală.

A doua – mi-a plăcut aia cu dubla măsură. În chestiunea Spitalului Regional, Coliban se plânge că proiectul stă pe masa ministrului sănătății și că tot ce mai are nevoie este o hotărâre de guvern. Și că nici Pătrașcu, nici Rasaliu nu se înghesuie să-l ajute ca să meargă de mânuță la minister ca să, mă rog, să demareze construirea spitalului. În schimb, în chestiunea Gării Brașov, Coliban se plânge că n-a primit nici un semn de la Ministerul transporturilor.

Păi nu a zis Pătrașcu acum o lună că te invită să mergeți împreună la Grindeanu ca să preia primăria administarea gării?

Aici fac o paranteză! Nu Adrian Veștea, nu Sebastian Rusu, nu Marius Dunca. PĂTRAȘCU!

Ups! Coliban știe cum s-a aliniat Brașovul în spatele lui când a fost să-l bată pe Scripcaru în campania electorală, și simte cum același Brașov se unește într-o voce comună în spatele lui Pătrașcu.

Mișto sau ce?

Bine Pătrașcu!

A treia – în chestiunea duhorii care coboară peste Brașov, Coliban a găsit o explicație și mai ales ne transmite faptul că zilele în care pute, comparativ cu anii precedenți, sunt mai puține. Cum ar veni, el n-a făcut nimic în această privință, doar că l-a ajutat natura și bunul Dumnezeu.

Tare sau ce? Haștag administrație pe pâine marca USR.

A patra – acuză consilierii PNL și PSD din Consiliul Local Brașov că nu-i votează propunerile. Păi cum să-i voteze propunerile când unele dintre ele sunt lovite de vicii grave. Cum ar fi întârzierea furnizării de calcule, studii, explicații neconvingătoare, incomplete, care deseori mai ascund și alte lucruri decât cele care ar trebui să fie limpezi. Și toate furnizate de către Alen Coliban și #gascaUSRdinPrimariaBrasov. Oameni răi care vor să te înfunde politic! Nu suflă o vorbă despre faptul că multe dintre proiecte sunt ineficiente economic și decedate social.

DIALOG și COMPROMIS! Auzi, cică „ sunt un om al dialogului”. Mă și umflă râsul! Eventual al dialogului cu el însuși.

N-am auzit o singură dată dialog constructiv și Allen Coliban în aceeași frază. Decât în frazele spuse de Allen Coliban. Inflexibil ca fatalitatea!

Compromis? Cuvântul acesta este golit de conținut și/sau nu se regăsește în vocabularul și/sau comportamentul lui Allen Coliban.

Rezultatul? Doi ani de împliniri mărețe!

Dacă sunteți curioși. urmăriți emisiunea. Măcar așa mai aflăm ce-i mai trece lui Coliban prin căpuț, că e tare zgârcit cu ieșirile publice de când i se umple Facebook-ul de hate la fiecare postare. Da, știu, suntem oameni răi, proști și ne plătește pe toți PSD-ul.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

 

4 thoughts on “A ieșit Coliban din bârlog. S-a dus la emisiune la Onelia Pescaru

  1. Stimate Vâju, ai perfectă dreptate. Ai perfectă dreptate în ce spui și de Coliban și de Scripcaru. Dar trebuie s-o adaugi și pe Boghiu. Dar, din punctul meu de vedere, și salariații primăriei nu sunt mai departe de ei. Aș dori, dacă acceptați, să-mi trimiteți un mail unde să vă informez ce am solicitat eu primăriei și cum au reacționat salariații,după care, dacă vreți, să publicați, în stilul d-vs și aceste aspecte, respectiv cum reacționează salariații primăriei când un simplu brașovean apelează la compartimentele primăriei.

    1. Sa stiti ca administratia USR a instituit cu metode securiste tip racolari, amenintari , o stare de temere in randul salariatilor din Primarie. Vor cu orice pret sa-si angajeze apropiatii politici si pentru asta trebuie sa-I indeparteze pe altii care de bine sau rau aveau experienta si cunosteau circuitul documentelor. Bineinteles in loc sa se ocupe de debirocratizare, primarul se ocupa sa iasa in evidenta pe Facebook .

  2. Biz Brasov zice ca Dascalu il abandoneaza pe Coliban.Se pare ca se scufunda corabia…Dupa ce Dascalu a facut o multime de marsavii penale in numele lui Coliban, acum o sterge…

    1. Doamnă, nu știu dacă Dascălu a făcut mârșăvii penale pentru Coliban. Și mă abțin să afirm acest lucru pentru că n-am nici o dovadă în acest sens. În schimb sunt conștient că frăția USR-istă se destramă, și asta datorită incapacității lui Coliban de a mobiliza, materializa, susține, asculta, planifica…etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *