Drumurile noastre toateeeee / Le vom asfalta vreodatăăăăă……

De fapt șlagărul cântat de Dan Spătaru avea alte versuri. Dar astăzi mi s-a părut mai potrivit să „ lucrez” pe text în titlu.
De fapt care-i faza?
Faza e că putem să ne lăudăm cu toată gura că la capitolul asfaltări suntem campioni absoluți ai nesimțirii. Și incapabili să turnăm nenorocirea aia de asfalt astfel încât să țină un pic mai mult decât termenul de garanție.
Pe vremea lui Ceușescu nu se asfalta pentru că nu aveam bani. Trebuia plătită datoria externă de către poporul care stătea pe întuneric în foame și frig. Și datoria se plătea în detrimentul calității vieții. Nu „ tu” combustibil, nu „tu” gaz, nu „tu” curent, nu „tu” mâncare, nu „tu” excursii în țările civilizate, nu „tu” libertatea cuvântului. Nu „tu” nimic. De fapt era o suspendare într-o bulă atemporală unde nu se mișca nimic, doar populația îmbătrânea și se tâmpea.
După revoluție nu se asfalta pentru că nu aveam bani. Eram în tranziție și tranziția a necesitat vreo cincisprezece ani de strâns cureaua. „ Atunci” aveam bani dar nu aveam ce cumpăra cu ei, „ acum” n-aveam bani dar galantarele erau pline. Măcar „acum” aveam libertatea de a pleca la mai bine.
Acum sunt bani de asfalt! Și se asfaltează de îți vine să plângi cu vorbe. De zici că avem nevoie de specialiști de la NASA să vină să ne spună cum se așează nenorocirea aia de asfalt astfel încât să nu crape în garanție, să fie la nivel cu gurile de canal, să nu facă valuri. Multă vreme am dat-o pe „ nu suntem în stare” sau „ diferențele”  de temperatură între vară și iarnă sunt atât de mari încât macină orice asfalt. Macină o coacăză! Când am văzut o șosea privată, plătită din bani privați, construită într-o pădure din România, am realizat că, băi nene, problema e la executantul lucrării, ăla știe să facă treaba. Și face conform prețului plătit.
Vorba aia, atât îmi dai, atât îți fac!

Tragic cu palme!

Mi-a atras atenția postarea consilierului local Cătătlin Anton ( PNL). El ne zice cam așa
„O stradă pe zi!
De ce o stradă și nu două, trei….?!? E simplu, fiecare este interesat doar de strada lui, ceea ce este firesc, pentru că pe acolo trece zilnic cetățeanul care coboară din bloc sau iese din casă, cu piciorul, căruciorul, mașina sau cu bastonul!
Pe domnul primar USR, care umblă cu vestă reflectorizantă și fără cască (rezistă) printre construcții, doar ca să semnaleze sau să ne spună câte locuri mai face prin creșele și grădinițele începute de alții, nu-l interesează și cum arată lucrările de asfaltare (probabil plătite) după ce au fost terminate și poate chiar recepționate (strada este, recepția nu știm)! Dar noi consilierii PNL îl ajutăm și astăzi cu lucrarea de lângă intersecția 1 Decembrie cu Independenței! O lucrare în stil românesc, ți-e mai mare dragul să o privești!
Pe lângă faptul că nu-l mai interesează că pute orașul, nu-l interesează nici că iese strâmb totul în urma Sa!
Recepții din pix, munca e chix!!!”
Grav? Grav!
Și mai grav e când n-ai habar de niciunele dar ieși pe „ sticlă” și dai în ele ca la „ păcănele”. Tare și cu încredere ca să prinzi „ speciala”.
Numai că „ speciala” nu mai vine, a venit odată când te-au votat brașovenii, dar de atunci „ bagi în ele” dar nu-ți mai iese niciuna.
Hai cu asfatarea!
Dan VÂJU
#InformatiaBrasovului
informatiabrasovului.ro

One thought on “Drumurile noastre toateeeee / Le vom asfalta vreodatăăăăă……

  1. Am sesizat de mai multe ori, prin mail-uri adresate primarului ca in cartierul Florilor, unde locuiesc, foarte multe trotuare sunt degradate, denivelate,guri de scurgere ale apei cand ploua degradate si astupate de diverse materiale din cauza ca nu se matura corespunzator strazile, iar unele de loc.Raspunsul?Tacere.Si din partea primariei si din partea Comprest, cea responsabila cu acest cartier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *